Ingredientai:
- 4–5 trumpavaisiai agurkai, supjaustyti plonais griežinėliais arba pagaliukais;
- 1 nedidelis raudonasis svogūnas, supjaustytas labai plonais žiedais;
- 2 žaliųjų citrinų (laimų) nutarkuota žievelė ir išspaustos sultys;
- 1–2 jalapenai arba aitriosios paprikos, supjaustytos plonyčiais griežinėliais (kiekį reguliuokite pagal trokštamą aštrumą);
- 2 valg. šaukšt. cukraus;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- 2 valg. šaukšt. žuvų padažo (fish sauce);
- sauja šviežių kalendrų, stambiai sukapotų;
- sauja šviežių mėtų, stambiai sukapotų.
Gaminimas:
1. Dubenyje sumaišykite agurkus, svogūnus, jalapenus arba paprikas ir citrinos žievelę.
2. Mažame dubenėlyje sumaišykite citrinos sultis su cukrumi ir druska, paplakite, kol cukrus ištirps, tada supilkite žuvų padažą.
3. Pagamintą padažą supilkite ant agurkų mišinio, pabarstykite mėtomis bei kalendromis ir gerai išmaišykite. Laikykite šaltai, kol ruošiate pagrindinį patiekalą, prie kurio šios salotos bus tiekiamos.