Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šventinei vakarienei – įdaryta vištienos krūtinėlė su aštriais karamelizuotais obuoliais

Tik pakilome nuo kalėdinių vaišių stalo, o jau reikia ruoštis Naujųjų metų sutikimo šventei. Galbūt stalas šįkart nebus taip gausiai nukrautas, bet vis tiek daugelis ieškome įdomesnių patiekalų receptų.
Įdaryta vištienos krūtinėlė
Įdaryta vištienos krūtinėlė

Žinomas virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas Naujųjų sutikimo vakarienei siūlo puikų patiekalą iš vištienos.

„Savaime suprantama, kad Naujųjų metų šventei norisi gurmaniškų skonių. Būdų, kaip paruošti patiekalą, kuris į namus didžiųjų švenčių metu atneštų dar daugiau išskirtinumo, yra begalė. Siūlau nebijoti pateikti vištieną kitaip“, – sako virtuvės šefas.

Naujųjų metų šventei šefas siūlo paruošti vištienos krūtinėlę, įdarytą moliūgų sėklomis, kuskuso kruopomis bei saulėje džiovintais pomidorais. „Sotu, lengva, šventiška“, – taip trumpai šį patiekalą apibūdina R.Bolgovas, prie įdarytos vištienos krūtinėlės rekomenduojantis aštrius karamelizuotus obuolius.

Įdaryta vištienos krūtinėlė su aštriais karamelizuotais obuoliais

Ingredientai:

įdarytai vištienos krūtinėlei:

  • 1, 2 kg vištienos krūtinėlės su oda;
  • 50 g kuskuso kruopų;
  • 40 g saulėje džiovintų pomidorų;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 arbat. šaukšt. meksikietiškų vištienos prieskonių;
  • 25 g skrudintų moliūgų sėklų;
  • 100 ml grietinėlės;
  • 1 valg. šaukšt. majonezo.

aštriai karamelizuotiems obuoliams:

  • 4 obuoliai;
  • 50 g sviesto;
  • 2 valg. šaukšt. rudojo cukraus;
  • 100 ml grietinėlės;
  • 0,5 čili pipiro.

Gaminimas:

1. Pirmiausia ruošiame įdarytą vištienos krūtinėlę. Šviežią vištienos krūtinėlę dedame odele į apačią ant pjaustymo lentos ir nupjauname mėsą, ją sumalame. Į maltą mėsą įmaišome kuskuso kruopas, grietinėlę, kiaušinius, prieskonius, moliūgų sėklas bei saulėje džiovintus pomidorus. Masę įdedame po vištienos krūtinėlės odele. Patepame odelę majonezu. Paruoštą įdarytą vištienos krūtinėlę dedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi, kepame 20-25 min. iki 170C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

2. Paruošiame karamelizuotus obuolius. Į keptuvę vienu sluoksniu įberiame cukrų, ištirpiname ant mažos ugnies, įdedame sviesto, grietinėlę ir smulkintą čili pipirą. Sutirštėjus masei, įdedame obuolių skilteles ir 2 min. patroškiname.

Įdaryta vištienos krūtinėlė su obuoliais
Įdaryta vištienos krūtinėlė su obuoliais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai