Anot „Rivonos“ mėsinės technologės Daivos Vaišvilienės, įmonė stengiasi, kad naujienos į parduotuvių lentynas spėtų nugulti prieš pat šventinį laikotarpį – kad klientai spėtų paragauti ir išsirinkti, kas artimiausia jų skoniui. Itin populiarūs tarp pirkėjų yra „Premium“ linijos gaminiai.
Pasak technologės, didžiausio populiarumo sulaukia vytinti gaminiai, iš kurių pirkėjų mėgstamiausi – vytinti kiaulienos gabaliukai. Gurmanai įvertino ir vytintą jautienos išpjovą, tad linija buvo papildyta ir vytintais jautienos gabaliukais.
Gurmaniškų dešrų liniją prieš šventes papildo pelėsiniu glajumi padengtos slyvų ir figų, itin išraiškingo ir egzotiško skonio chorizo bei švelnumu išsiskirianti sprandinės dešros. Prie visų šių naujovių gamybos itin daug prisidėjo vienas geriausių Lietuvoje virtuvės šefų Deivydas Praspaliauskas.
„Jeigu ankščiau buvo mėgstamos tradicinės, švelnaus skonio vytintos dešros, tai šiemet Kalėdom nutarėm nudžiuginti pirkėjus, kurie mėgsta įdomesnį skonį. Vytintų dešrų liniją šiemet papildėme išskirtinėmis dešromis, tokiomis kaip chorizo, su džiovintom slyvom ir džiovintom figom“,- sako D.Vaišvilienė.
Prieš šventes pirkėjus į „Norfos“ parduotuves pirkėjus sukviečia ne tik naujų skonių dešros, bet ir šventine klasika tampantis ekskliuzyvinis kumpis, kurį „Rivonos“ mėsinės meistrai gamina retai.
„Visą laiką švenčių stalui ruošiame tam tikrus produktus. Apie 10 metų jau ruošiamas pagal senolių tradicijas pagamintas vytintas rūkytas kumpis. Recepto iniciatyva išėjo iš mano tetos, kuri pasakojo, kaip senovėje kumpiai būdavo gaminami. Šiai dienai technologinis procesas yra paliktas toks pat – labai ilgai jis sūdosi, rūkosi ir jis tikrai turi to senovinio kumpio skonį ir vaizdą“,- pasakoja „Norfos“ savininkas Dainius Dundulis.
Pasak „Rivonos“ technologės, šio kumpio gamyba susideda iš daugelio etapų. Pirmiausia reikia atsirinkti kokybiškas žaliavas ir kiaulės turi būti tam tikro svorio, kadangi kumpis turi būti irgi ne per didelis, ne per mažas. Pirmas etapas – verdamas sūrymas su daug prieskonių ir jame visi kumpiai yra pamerkiami keletui dienų. Tik po to jie yra kruopščiai sūdomi su dar kitokiu prieskonių mišiniu ir druska. Šis laikotarpis su sūdytu kumpiu užtrunka ilgai, iki 2 mėn., po to šitas kumpis yra brandinamas, džiovinamas ir rūkomas dar beveik 3 mėn., tad viso proceso trukmė susideda beveik iki pusės metų.
Kadangi šventinis kumpis yra įpakuotas itin reprezentatyvioje dėžutėje, jis gali tapti ne tik šventinio stalo atributu, bet ir puikia dovana, kuri nudžiugins artimuosius.
„Šventiniam stalui tinka daugybė produktų: ir mūsų kaimiški dideli naujieji kumpiai, kaimiško dūmo nugarinė, taip pat vytinta grupė ir vytintos nugarinė, ir vytintos dešrelės, ir vytinti mėsos gabaliukai – pradedant nuo kiaulienos, baigiant jautienos visais gaminiais“,- vardija „Rivonos“ mėsinės technologė.
Tikime, kad mėgstamus produktus šventiniam stalui iš šių skanėstų lengvai atras kiekvienas.