Šventiniai kokosiniai sausainiai su džiovintomos vyšniomis

Gruodžio mėnesį sausainių nebus per daug! Šįkart mūsų siūlomi šventiškų spalvų, saldūs ir kvapnūs kepinukai papuoš Kalėdų stalą, taip pat puikiai tiks dovanoti, beliks tik juos gražiai supakuoti. Ypatingos meistrystės ir kruopštumo kepant šiuos sausainius nereikės, tad susiraskite reikiamų produktų ir pirmyn!
Kokosiniai sausainiai
Kokosiniai sausainiai / Vida Press nuotr.

Ingredientai (18–20 sausainių):

  • 110 g minkšto sviesto;
  • 180 g cukraus;
  • 1 didelis kiaušinis;
  • 260 g miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 50 g kokosų drožlių;
  • 50 g ištirpinto baltojo šokolado;
  • sauja džiovintų vyšnių (galima keisti džiovintomis spanguolėmis);
  • saujelė stambių kokosų drožlių (nebūtinai).

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Didelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

2. Dubenyje iki purios balsvos masės išsukite sviestą ir cukrų, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.

3. Kitame dubenyje gerai sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir smulkias kokosų drožles. Suberkite sausąjį mišinį į sviesto-cukraus-kiaušinio mišinį ir gerai išmaišykite. Galiausiai suberkite džiovintas vyšnias (jei jūsiškės stambios, galite kiek pasmulkinti).

4. Iš gautos masės rankomis formuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir dėliokite juos ant paruoštos skardos.

5. Kepkite 12–14 min., kol rutuliukai vos vos parus.

6. Leiskite sausainiams atvėsti, o tuomet juos dekoruokite tirpintu baltuoju šokoladu ir stambiomis kokosų drožlėmis. Jei šiuos sausainius ruošiatės dovanoti, verčiau pakuokite taip, kad jie būtų sudėti vienu sluoksniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų