Šventiniam stalui – mėsos paštetai, vyniotiniai ir terinai: 15 receptų

Ant Kalėdų stalo paprastai dedami patiekalai, kurių kasdien neruošiame – gal jie reikalauja daugiau darbo, gal įmantresnių ingredientų, o gal tiesiog yra „šventiniai“ ir su kasdienybe nedera. Ir tai puikus požiūris! Siūlome jums keliolika mėsos patiekalų – vieni jų bus užkandžiai, kiti – puikūs pagrindiniai stalo akcentai, belieka apsispręsti, kuo praturtinti nekasdienį vakarienės stalą!
Kalėdinis kiaulienos terinas
Kalėdinis kiaulienos terinas / Vida Press nuotr.
Pikantiškas paštetas
Receptas: Pikantiškas paštetas su figom
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.8 / 5
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 800.00 g (filė ir 0,5 kg vištų kepenėlių)
Figos: 10.00 vnt. (džiovintų)
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (pusė šaknies)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Duona: 1.00 vnt. (sužiedėjusi bandelė)
Grietinėlė: 50.00 ml
Muskatas: 1.00 arbat. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (keli žirneliai)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Vištieną nuplaukite, įdėkite į puodą su šaltu vandeniu, įmeskite kelis juoduosius pipirus, lauro lapelį, įberkite šaukštelį druskos, užvirkite ir palikite ant silpnos ugnies apie 20 min.

2. Į puodą sumeskite smulkintą saliero gumbą ir dar 15 min. virkite. Tada sumeskite smulkintas kepenėles ir virkite apie 10 min. Galiausiai sultinį perkoškite, bet neišpilkite, o mėsą susmulkinkite.

3. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, kartu su figomis ir šviežiais čiobreliais pakepinkite svieste. Kai viskas dailiai apskrus, sumeskite smulkintą mėsą, apie 8 min. pakepinkite, pagardinkite muskatais.

4. Bandelę užpilkite grietinėle, kai suminkštės, įmaišykite į paruoštą pašteto masę. Ją pagal skonį pasūdykite ir viską iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu. Jeigu masė labai tiršta ir sunkiai plakasi, įpilkite šiek tiek sultinio.

5. Paštetą krėskite į sandariai uždaromą indą, per naktį palaikykite šaldytuve, tada sudėkite į dailius indelius ir tiekite su mėgstama itališka duona ir figomis.

Pagaminsite per 1 val. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Suskleisti
Ančių kepenėlių paštetas
Receptas: Ančių kepenėlių paštetas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 17
Receptas
Ingredientai
Antis: 600.00 g (400 g kepenėlių ir 200 g krūtinėlių)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Sviestas: 70.00 g
Apelsinai: 1.00 vnt. (Marinatui; nutarkuotų pusės apelsino žievelių ir pusės apelsino sulčių)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį ir marinatui taip pat)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Portveinas; marinatui 2.00 valg. š.
Brendis; marinatui 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Kepenėles nuplaukite, nusausinkite, išpjaustykite plėves ir susmulkinkite.

2. Ančių krūtinėles taip pat šiek tiek pasmulkinkite. Kepenėles ir smulkintas krūtinėles pamerkite į marinatą, paruoštą iš nutarkuotų apelsino žievelių, pusės apelsino sulčių, portveino ir brendžio, ir palaikykite per naktį.

3. Keptuvėje išlydykite trečdalį sviesto ir apie 10 min. pakepinkite jame kepenėles – jos turi apkepti, bet neperkepti.

4. Keptas kepenėles sumalkite mėsmale, įmaišykite kiaušinį, supilkite lydytą sviestą, masę pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, supilkite į stačiakampę platoką skardą ir kepkite orkaitėje apie 40 min.

5. Paštetą atvėsinkite ir palaikykite šaldytuve.

6. Tiekite supjaustytą griežinėliais su skrudinta baltos duonos riekele ir figomis.

Pagaminsite per 1 val. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Suskleisti
Pikantiškas paštetas
Receptas: Pikantiškas paštetas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.6 / 14
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 300.00 g (kepenėlių)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Sviestas: 100.00 g
Česnakai: 4.00 skiltelės
Cukrus: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Brendis 70.00 ml
Muskatas: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį maltų)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Konjakas 2.00 valg. š.
Apelsinai: 1.00 vnt. (tarkuota apelsino žievelė)
Vynas: 5.00 valg. š. (Portveino)
Kaip gaminti

1. Dubenėlyje sumaišykite portveiną, konjaką ir tarkuotą apelsino žievelę. Gautu mišiniu apliekite nuplautas, nusausintas kepenėles ir palikite valandai pastovėti. 

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir gabalėlį sviesto. Sudėkite smulkintus svogūnus bei česnakus, įberkite žiupsnelį cukraus, išmaišykite ir kepkite, kol svogūnai gražiai pagels.

3. Sudėkite iš marinato išgriebtas, nuspaustas, susmulkintas kepenėles ir maišydama kepkite 5–7 minutes. Išgriebkite kepenėles ir svogūnus iš keptuvės, sudėkite į gilų indą ir sutrinkite elektriniu plakikliu.

4. Į keptuvę, kurioje kepė kepenėlės, supilkite brendį, suberkite muskatus, paprikas ir minutę pakaitinkite. Sudėkite sviestą ir kaitinkite, kol jis išsilydys. Atvėsusią masę sumaišykite su kepenėlių mase. Pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų, pasūdykite ir dar kartą gerai išmaišykite.

5. Sudėkite masę į pailgą indą aukštomis sienelėmis ir pastatykite į šaldytuvą.

6. Tiekite supjaustytą griežinėliais, paskanintą mėgstamu šaltu vaisių (pavyzdžiui, figų ir mangų) padažu. 

Pagaminsite per 30 minučių (neskaičiuojant kepenėlių marinavimo ir masės šaldymo laiko).

Suskleisti
Paštetas su alumi
Receptas: Paštetas su alumi
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
2.0 / 6
Receptas
Ingredientai
Veršiena: 200.00 g (kepenėlių)
Jautiena: 200.00 g (minkštos)
Kiauliena: 150.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Grybai: 2.00 vnt. (keli džiovinti baravykai)
Bandelė (pusė) 1.00 vnt.
Alus: 1.00 st.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Mairūnas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį - džiovintų)
Kmynai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - šviežiai maltų)
Kaip gaminti

1. Kepenėles nuplaukite, nusausinkite, netinkamas dalis išpjaustykite, susmulkinkite ir sumeskite į gilesnį puodą.

2. Minkštą jautieną irgi susmulkinkite, sumeskite į puodą su kepenėlėmis.

3. Į tą patį puodą sumeskite svogūną, vandenyje pamirkytus baravykus, trupintą bandelę, suberkite prieskonius, viską užpilkite alumi ir virkite, kol alus išgaruos.

4. Į atvėsintą masę įmuškite kiaušinį ir viską išsukite elektriniu plakik­liu. Jei manote, kad paštetas per skystas, galite į jį įberti šiek tiek džiūvėsėlių.

5. Paruoštą masę krėskite į riebalais išteptą karščiui atsparų indą. Jį įstatykite į didesnį indą su vandeniu ir kepkite karštoje orkaitėje apie 40 min.

6. Gatavą paštetą atvėsinkite ir išdėliokite į stiklainėlius – ilgiau bus tinkamas valgyti.

Suskleisti
Paštetas
Receptas: Vištienos kepenėlių ir džiovintų baravykų paštetas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.2 / 24
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 115.00 g (15 g - grybų masei)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Vištų kepenėlės: 400.00 g (šviežios)
Grybai: 50.00 g (džiovinti baravykai ar kitokie grybai)
Brendis: (galima keisti viskiu) 1.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 valg. š. (nepilnas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 arbat. š. (šviežiai malti)
Kaip gaminti

1. Džiovintus grybus išmirkykite šiltame vandenyje, kol suminkštės.

2. 100 g sviesto ištirpinkite įkaitintoje keptuvėje, suberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką.

3. Kepinkite ant nedidelės ugnies, kol svogūnai suminkštės ir taps permatomi.

4. Suberkite nusausintus ir smulkiai supjaustytus grybus. Gerai išmaišykite.

5. Vištienos kepenėles nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais. Suberkite į keptuvę. Kepinkite karts nuo karto pamaišydamos, kadangi kepant kepenėles ypač svarbu tiksliai pagauti akimirką, kuomet viduriukai praranda rožinę spalvą. Viskas! Nė minutėlės ilgiau, nes perkepusios kepenys įgauną labai nemalonų – netgi kartų – skonį.

6. Supilkite brendį, garstyčias, įberkite druskos ir pipirų, dar sykį išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

7. Kepenėlių ir grybų masę kartu su vienu papildomu šaukštu sviesto (15 g) gerai susmulkite trintuvu. Paragaukite, jei reikia – įberkite daugiau druskos ar pipirų. Jei norite skystesnio ir lengviau tepamo pašteto – pertrinkite per sietelį. Tokiu atveju pasilikite keletą grybų, juos supjaustykite mažais gabalėliais ir įmaišykite į jau pertrintą paštetą. Kitu atveju paštetas bus kiek sunkiau tepamas, bet skonis nuo to tikrai nenukentės.

8. Paštetą supilkite  į serviravimo indukus arba stiklainį. Atvėsinkite  ir valgykite užtepę ant baltos duonos. Ypač skanu su raugintais agurkėliais.

Taip paruoštą paštetą reikėtų suvartoti per 2–3 dienas. Jei norite, kad laikytųsi ilgiau, pavyzdžiui, iki savaitės, puode ištirpinkite apie 60 g sviesto, atvėsinkite ir atsargiai supilkite ant stiklainio su paštetu taip, kad baltos apnašos liktų puodo dugne. Uždenkite maistine plėvele, laikykite šaltai.

Receptas iš tinklaraščio „Žiupsnelis druskos“

Suskleisti
Kepenėlių paštetas su raudonųjų svogūnų džemu
Receptas: Kepenėlių paštetas su raudonųjų svogūnų džemu
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.7 / 15
Receptas
Ingredientai
Čiobreliai: 3.00 g (švieži arba džiovinti - džemui)
Svogūnai: 2.00 vnt. (paštetui)
Vištų kepenėlės: 500.00 g (paštetui)
Aliejus: 5.00 valg. š. (3 - paštetui, 2 - džemui)
Česnakai: 3.00 skiltelės (paštetui)
Vynas: 250.00 ml (sausas raudonas, paštetui - 50 ml , džemui - 200 ml)
Šalavijai: 3.00 g (pusė arbat. š. - paštetui)
Druska: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 arbat. š.
Batonas: 1.00 vnt. (ilgas)
Raudonasis svogūnas: 1.00 kg (džemui)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š. (džemui)
Kaip gaminti

1. Kepenėles nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir maišydama apie minutę kepinkite smulkintus svogūnus. Uždenkite ir patroškinkite apie 5 min. Atidenkite ir kepkite dar 5 min. Svogūnus sukrėskite į virtuvinį kombainą.

2. Į keptuvę įpilkite šaukštą aliejaus ir jame trumpai pakepinkite smulkintus česnakus. Sudėkite kepenėles ir kepkite 2–3 min. iš kiekvienos pusės. Jei kepsite ilgiau, kepenėlės taps kietos ir sausos.

3. Supilkite vyną ir kelias minutes pakaitinkite (kol susigers skystis). Leiskite šiek tiek atvėsti.

4. Į virtuvinį kombainą sudėkite kepenėles, suberkite šalavijus ir sutrinkite. Masę pagardinkite pipirais, pasūdykite.

5. Keptuvėje storu dugnu įkaitinkite aliejų, dėkite griežinėliais pjaustytus svogūnus ir maišydama kepkite, kol svogūnai taps perregimi – maždaug 8 min. Suberkite cukrų, druską ir čiobrelius, supilkite vyną.  Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir kaitinkite, kol skystis sutirštės, maždaug valandą. Kelis kartus pamaišykite. Pasūdykite, pagardinkite pipirais.

6. Svogūnų džemą sukrėskite į stiklinį indą ir palikite atvėsti. Laikykite šaldytuve. Iš nurodyto kiekio paruošite maždaug pusę litro svogūnų džemo.

7. Batoną supjaustykite riekelėmis ir 10 min. paskrudinkite įkaitintoje orkaitėje. Kai šiek tiek atvės, aptepkite kepenėlių paštetu ir uždėkite po šaukštelį svogūnų džemo.

Suskleisti
Keptas paštetas su pievagrybiais
Receptas: Keptas paštetas su pievagrybiais
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.3 / 32
Receptas
Ingredientai
Jaučių kepenys: 500.00 g
Faršas: 200.00 g (vištienos)
Batonas: 2.00 riekės (2 - 3)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Pienas: 1.00 st. (0,5)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Pievagrybiai: 5.00 vnt. (5 - 6)
Kaip gaminti

1. Kepenis sumalkite, sumaišykite su vištienos faršu, įmuškite kiaušinį, pagardinkite pipirais, druska ir žolelėmis. Batono pluteles nupjaukite, o minkštimą išmirkykite piene, gerai nuspauskite ir sudėkite į kepenų masę, smulkiai įtarkuokite svogūną. Viską labai gerai išmaišykite.

2. Pailgą kepimo formą pašlakstykite aliejumi. Pievagrybius nuplaukite, supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į formos dugną, ant viršaus supilkite kepenų masę. Formą statykite į didesnį kepimo indą, pripiltą iki pusės vandens.

3. Paštetą kepkite 160 laipsnių orkaitėje 1–1,5 valandos. Ar paštetas iškepęs, galite patikrinti įbedę medinį pagaliuką: jei ištrauktas yra švarus, neaplipęs, galite imti iš orkaitės. Paštetą atvėsinkite formoje ir tik tuomet išimkite.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

 

Suskleisti
Vištienos terinas su džiovintais pomidorais
Receptas: Vištienos terinas su džiovintais pomidorais
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.0 / 13
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (mėsos be kaulų, bet ne filė)
Viščiukas: (filė) 1.00 vnt.
Cukinijos: 250.00 g
Salierai: 1.00 vnt. (koto)
Česnakai: 3.00 skiltelės (3 - 4)
Sviestas: 20.00 g (20 - 30)
Petražolės: 4.00 vnt. (4 - 5 šakelės)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Džiovinti pomidorai: 8.00 vnt. (saulėje džiovintų 8 - 9 pusėlės)
Sūris: 100.00 g (tarkuoto puskiečio)
Garstyčios: 1.00 valg. š. (neaštrių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 1.00 valg. š.
Paprikos: 2.00 g (maltos raudonos)
Kaip gaminti
  1. Viščiuko filė supjaustykite kubeliais, o kitą mėsą sumalkite.
  2. Svogūną, česnako skilteles ir saliero kotą supjaustykite ir patroškinkite svieste ant labai mažos ugnies.
  3. Cukiniją nulupkite ir sutarkuokite vidutinio stambumo trintuve.
  4. Troškintas daržoves, cukiniją ir petražoles sumalkite mėsmale arba sutrinkite smulkintuvu.
  5. Saulėje džiovintus pomidorus supjaustykite kubeliais.
  6. Gautą vienalytę masę suverskite į mėsą, suberkite likusius produktus ir gerai išmaišykite.
  7. Faršą dėkite į aliejumi pateptą 20 cm ilgio kekso formą.
  8. Viršų patepkite aliejumi ir pabarstykite raudonąja paprika.
  9. Kepkite 180 0C orkaitėje maždaug 50–60 minučių.
  10. Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant kepimo laiko).

 

Suskleisti
Kiaulienos sprandinės vyniotinis su grybais
Receptas: Kiaulienos sprandinės vyniotinis su grybais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.5 / 67
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 1200.00 g (sprandinės)
Grybai: 400.00 g
Morkos: 2.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Svogūnai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Sprandinę perpjaukite, bet ne iki galo. Kad gautųsi vienas didelis, nelabai storas gabalas.
  2. Iš visų pusių gardinkite druska, pipirais. Grybus supjaustykite griežinėliais.
  3. Morkas sutarkuokite, svogūną smulkiai supjaustykite.
  4. Dėkite į keptuvę grybus, apkepinkite, pridėkite morkas, pakepinkite 5 minutes.
  5. Pridėkite svogūną, uždarykite dangtį ir ant mažos ugnies troškinkite apie 10 min.
  6. Per visą sprandinės gabalą tolygiai išdėliokite įdarą.
  7. Susukite mėsą labai standžiai.
  8. Dėkite į kepimo maišėlį, o maišelį gerai suspauskite 5 spaustukais po visą plotą. (turi gautis, kaip parduotuvėje vynioja vyniotinius).
  9. Dėkite į skardą ir kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.
  10. Leiskite atvėsti maišelyje ir tada supjaustykite gabalėliais.
  11. Skanu tiekti su salotomis: pomidorais, porais, druska, pipirais. Gardinti alyvuogių aliejumi. Bet galima ir dėti ant duonos vietoj dešros. Skaniau ir sveikiau. Šaldytuve gali išbūti ne vieną dieną.
Suskleisti
Kalakutienos vyniotinis su grybais
Receptas: Kalakutienos vyniotinis su grybais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 18
Receptas
Ingredientai
Kalakutiena: 1.00 kg (krūtinėlės)
Grybai: 400.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Petražolės: 1.00 sauja (šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aliejus: 50.00 ml (kepimui)
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
  2. Kalakuto krūtinėlę supjaustykite kuo didesniais plokščiais gabalais (maždaug 3–4 cm storio). Pabarstykite druska ir pipirais.
  3. Grybus ir svogūną susmulkinkite.
  4. Paruoškite įdarą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus ir maišydama kepkite, iki pagels.
  5. Suberkite grybus, išmaišykite ir dar kepkite apie 6–8 minutes. Pagardinkite druska ir pipirais, suberkite kapotas petražoles.
  6. Mėsos gabalus sudėkite vieną šalia kito, ant jų išilgai per vidurį sukrėskite įdarą.
  7. Kaip galite standžiau susukite vyniotinį, apriškite kepimo virve.
  8. Dėkite į kepimo skardą ir kepkite 35–40 minučių.

3 kulinaro patarimai:

  1. Galite susukti kelis mažus vyniotinius. Dėkite juos į skardą vieną šalia kito ir kepkite 30–35 minutes.
  2. Grybų įdarą galite pakeisti į sūrio. Sumaišykite 100 g tepamojo varškės sūrio su sauja kapotų šviežių petražolių ir krapų bei susmulkintomis 2 česnako skiltelėmis.
  3. Įdarą galite sukrėsti ne eilute, o tolygiai paskleisti per visą mėsą ir susukti.
Suskleisti
Jautienos vyniotinis „Matambre“
Receptas: Jautienos vyniotinis „Matambre“
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.9 / 8
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 1.00 kg ((nugarinė))
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Česnakai: 5.00 skiltelės ((sutarkuotos))
Kalendros: 1.00 sauja ((kapota))
Petražolės: 1.00 sauja ((smulkinta))
Druska: 0.50 valg. š.
Juodieji pipirai: 0.50 valg. š.
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis ((dribsniai))
Kiaušiniai: 2.00 vnt. ((kietai virti))
Paprikos: 0.50 vnt. ((0,5 žaliosios ir 0,5 raudonosios))
Kaip gaminti
  1. Išpjaustykite jautienos nugarinę ir atverkite ją. Jei norite, kad mėsa būtų plonesnė, padaužykite ją virtuviniu plaktuku.
  2. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, smulkintas petražoles, kalendras, tarkuotą česnaką, druską ir pipirus. Viską gerai išmaišykite ir tolygiai pasiskirstykit ant mėsos.
  3. Kietai išvirtus kiaušinius ir paprikas supjaustykite juostelėmis, išdėliokite ant mėsos ir kruopščiai viską suvyniokite. Vyniotinį sutvirtinkite kepimo virvele, apibarstykite druska bei pipirais.
  4. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių ir pašaukite vyniotinį. Kepkite apie 20 minučių. Baigus kepti, leiskite vyniotiniui pastovėti apie 15 minučių kambario temperatūroje.
Suskleisti
Mėsos vyniotinis
Receptas: Mėsos vyniotinis
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.2 / 85
Receptas
Ingredientai
Mėsa: 1200.00 g (aš dariau iš karbonadinės, nes tik tokią tuo metu turėjau, bet buvo sausoka, tad siūlau imti riebesnę)
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 arbat. š. (šviežiai malti)
Mėsos prieskoniai (mėgstami): 1.00 arbat. š.
Šoninė (plonos virtos juostelės): 200.00 g
Agurkai: 100.00 g (marinuoti)
Svogūnai: 2.00 vnt. (arba 3)
Kaip gaminti
  1. Iš mėsos padarykite išklotinę ir iš abiejų pusių pabarstykite druska, pipirais ir prieskoniais, ant vienos pusės užtepkite garstyčias.
  2. Ant mėsos dėkite šoninės juosteles, o ant šoninės – plonomis juostelėmis pjaustytus marinuotus agurkus.
  3. Ant agurkų dėkite žiedais supjaustytus ir pakepintus svogūnus. Atsargiai viską susukite ir užtvirtinkite krapštukais.
  4. Vyniotinį įdėkite į kepimo „rankovę“ ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 1 val., po to atverkite „rankovę“ ir dar pakepkite, kol gražiai apskrus.

Receptas iš tinklaraščio „remember every moment“

Suskleisti
veršienos vyniotinis
Receptas: Veršienos vyniotinis
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.2 / 21
Receptas
Ingredientai
Veršiena: 1500.00 g (veršienos krūtininės ir įdarui 250 g maltos veršienos)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Medus: 2.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Morkos: 50.00 g (Įdarui)
Petražolės: 50.00 g (Įdarui)
Salierai: 50.00 g (Įdarui)
Porai: 50.00 g (Įdarui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (Įdarui)
Raudonėliai: 1.00 valg. š. (Įdarui)
Čiobreliai: 1.00 valg. š. (Įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (Įdarui; 1 valg. š. citrinų žievelių geltonojo sluoksnio)
Džiūvėsiai: 3.00 valg. š. (Įdarui)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį ir įdarui taip pat)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (įdarui; pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Nuplautą ir nusausintą mėsą įpjaukite vienoje vietoje taip, kad susidarytų erdvi kišenė. Česnakus sutrinkite su druska ir šiuo mišiniu įtrinkite mėsą iš visų pusių.

2. Paruoškite įdarą: smulkintas daržoves, maltą mėsą, prieskonius, džiūvėsėlius, kiaušinius išminkykite, pasūdykite, įberkite pipirų.

3. Veršienos įpjovą prikimškite įdaro ir susmeikite smeigtukais. Paruoštą vyniotinį iš visų pusių apkepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Tada dėkite į karščiui atsparų indą ir 1,5 val. kepkite orkaitėje. Kepdama keletą kartų aptepkite medumi.

Suskleisti
Kalakuto vyniotinis
Receptas: Kalakuto krūtinėlės vyniotinis su džiovintais vaisiais
8 asmenims
Pagaminsite per 4 val.
3.4 / 41
Receptas
Ingredientai
Kalakutiena: 1800.00 g
Razinos: 70.00 g
Vynas: 250.00 ml (sauso baltojo)
Sviestas: 3.00 valg. š.
Džiovintos slyvos: 150.00 g (be kauliukų)
Vištienos prieskoniai: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Mėsą įpjaukite taip, kad susidarytų gili kišenė. Tada įtrinkite prieskoniais (ir įpjovos vidų) ir palikite kelioms valandoms pasimarinuoti.

2. Džiovintus vaisius nuplaukite, užpilkite vynu ir taip pat palikite, kad išbrinktų. Paskui nuvarvinkite nesusigėrusį skystį, vaisius sukimškite į mėsos įpjovą, o kraštą užsiūkite arba susmeikite virtuviniais smeigtukais.

3. Paruoštą krūtinėlę dėkite į kepimo indą, aptepkite sviestu, supilkite nuo vaisių likusį skystį ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie valandą, retkarčiais palaistydama susidariusiu skysčiu.

4. Prieš patiekdama siūlus arba smeigtukus ištraukite, o mėsą supjaustykite griežinėliais.

 

Suskleisti
Vyniotinis su mangais
Receptas: Vyniotinis su mangais
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.9 / 10
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 400.00 g (filė)
Mangas: 1.00 vnt. (didelis)
Abrikosai: 1.00 st. (džiovintų)
Sūris: 200.00 g (tarkuoto brandinto)
Džemas: 4.00 valg. š. (abrikosų)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Riešutai: 30.00 g (kapotų)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Abrikosus per naktį mirkykite vandenyje, tada nuspauskite ir susmulkinkite.

2. Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite, įpjaukite, išskleiskite, pamuškite, pagal skonį įtrinkite druska ir pipirais.

3. Per vištienos filė vidurį berkite smulkintų išmirkusių abrikosų, tarkuoto sūrio, žalumynų. Vištieną suvyniokite ir perriškite konditeriniu siūlu. Trumpai pakepinkite įkaitintame svieste, apvoliokite riešutuose ir 20 min. pašaukite į karštą orkaitę.

4. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite sojų padaže. Tada suberkite rudąjį cukrų ir kaitinkite iki svogūnai karamelizuosis.

5. Tiekite supjaustytą griežinėliais su mangų kubeliais, sumaišytais su abrikosų džemu.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis