Anakardžių riešutų majonezas
Ingredientai:
- 1 puodelis anakardžių riešutų;
- 1 citrina, nulupta ir supjaustyta;
- 1 skiltelė česnako;
- 2 valg. šaukšt. obuolių acto;
- 0,5 valg. šaukšt. garstyčių;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 0,5 puodelis vandens.
Gaminimas:
Anakardžių riešutus užpilkite šaltu vandeniu ir mirkykite apie valandą. Nusunkę, sudėkite riešutus ir kitus ingredientus į smulkintuvą. Malkite, kol masė taps kreminė ir bus panaši į įprastą majonezą.
Kiti majonezo receptai:
Linų sėmenis sumalkite ir užpilkite karštu vandeniu. Visus ingredientus, išskyrus aliejų bei druską, sudėkite į indelį ir sumalkite, kol gausite tirštą, vientisą masę. Tuomet po truputį pilkite aliejų ir maišykite, o pabaigoje įberkite šiek tiek druskos. Šį majonezą galite pagardinti krapais.
Saulėgrąžas užmerkite šaltame vandenyje ir palaikykite per naktį. Į kokteilių plaktuvą sudėkite saulėgrąžų sėklas ir kitus ingredientus, užpilkite vandeniu, kad apsemtų. Pradėję plakti, reguliuokite padažo konsistenciją vis įpildami vandens, kol pasieksite norimą tirštumą.
Šį majonezą maišykite prieš pat patiekdami ant stalo ir gardinkite juo mėgstamus patiekalus.
- Kiaušinius suplakite su garstyčiomis, cukrumi ir druska.
- Atsargiai įpilkite aliejų ir plakite iki vientisos masės.
Plačiau skaitykite: „Majonezas. 3 įdomios versijos“
- Trynius išplakite su actu. Paskui, lėtai maišydamos, supilkite aliejų ir plakite iki vienalytės masės.
- Sudėkite sojų pupelių („miso“) pastą, pagardinkite druska ir pipirais.
Plačiau skaitykite: „Majonezas. 3 įdomios versijos“