Šventiniam stalui – sveikesnis ir lengvesnis naminis majonezas: 5 receptai

Jokia paslaptis – ant Kalėdų, Naujųjų metu šventės stalo patiekalų su majonezu būna nemažai. Iš tiesų, jokia tai nuodėmė, jei majonezas sveikesnis, lengvesnis, idealu, jei dar ir pačių gamintas. Taigi, jei šiemet nutarėte rinktis būtent tokį, štai keli receptai, kurie pravers!
Naminis majonezas ir silkės „tortas“
Naminis majonezas ir silkės „tortas“ / Vida Press nuotr.

Anakardžių riešutų majonezas

Ingredientai:

  • 1 puodelis anakardžių riešutų;
  • 1 citrina, nulupta ir supjaustyta;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 2 valg. šaukšt. obuolių acto;
  • 0,5 valg. šaukšt. garstyčių;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 0,5 puodelis vandens.

Gaminimas:

Anakardžių riešutus užpilkite šaltu vandeniu ir mirkykite apie valandą. Nusunkę, sudėkite riešutus ir kitus ingredientus į smulkintuvą. Malkite, kol masė taps kreminė ir bus panaši į įprastą majonezą.

Kiti majonezo receptai:

Veganiškas majonezas
Receptas: Linų sėmenų majonezas
4 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
3.5 / 27
Receptas
Ingredientai
Linų sėmenys: 2.00 valg. š.
Actas: 1.00 valg. š. (arba citrinos sulčių)
Garstyčios: 2.00 arbat. š.
Vanduo: 0.50 puodelis (virinto)
Alyvuogių aliejus: 0.50 puodelis
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 0.50 arbat. š.
Kaip gaminti

Linų sėmenis sumalkite ir užpilkite karštu vandeniu. Visus ingredientus, išskyrus aliejų bei druską, sudėkite į indelį ir sumalkite, kol gausite tirštą, vientisą masę. Tuomet po truputį pilkite aliejų ir maišykite, o pabaigoje įberkite šiek tiek druskos. Šį majonezą galite pagardinti krapais.

Suskleisti
Veganiškas majonezas
Receptas: Saulėgrąžų majonezas
4 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
3.7 / 49
Receptas
Ingredientai
Saulėgrąžos: 1.00 st.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Citrinos sultys: 1.50 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

Saulėgrąžas užmerkite šaltame vandenyje ir palaikykite per naktį. Į kokteilių plaktuvą sudėkite saulėgrąžų sėklas ir kitus ingredientus, užpilkite vandeniu, kad apsemtų. Pradėję plakti, reguliuokite padažo konsistenciją vis įpildami vandens, kol pasieksite norimą tirštumą.

Šį majonezą maišykite prieš pat patiekdami ant stalo ir gardinkite juo mėgstamus patiekalus. 

Suskleisti
Majonezas iš putpelių kiaušinių
Receptas: Majonezas iš putpelių kiaušinių
5 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 35
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (putpelių)
Alyvuogių aliejus: 1.00 st.
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (aštrios)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Kiaušinius suplakite su garstyčiomis, cukrumi ir druska.
  2. Atsargiai įpilkite aliejų ir plakite iki vientisos masės.

Plačiau skaitykite: „Majonezas. 3 įdomios versijos“

Suskleisti
Japoniško stiliaus majonezas
Receptas: Japoniškas majonezas
5 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 64
Receptas
Ingredientai
Balta sojų pupelių („miso“) pasta: 50.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (tryniai)
Actas: 5.00 ml (ryžių actas arba citrinos sultys)
Alyvuogių aliejus: 1.00 st.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (baltieji)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Trynius išplakite su actu. Paskui, lėtai maišydamos, supilkite aliejų ir plakite iki vienalytės masės.
  2. Sudėkite sojų pupelių („miso“) pastą, pagardinkite druska ir pipirais.

Plačiau skaitykite: „Majonezas. 3 įdomios versijos“

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento