Šį šeštadienį 1 kg bananų kainuos net 58 proc. pigiau – tik 0,49 Eur. 1 kg „Skonio ženklo“ šviežios kiaulienos sprandinės be kaulo įsigysite tik už 3,79 Eur. Tuo metu pirkdami 2,5 kg „Grill&Fun“ medžio anglies kepsninėms pakuotę už 4,99 Eur arba medžio anglies briketų už 4,29 Eur, antra pakuotė – nemokamai.
Į pigių prekių krepšelį „Lidl“ ekspertai taip pat kviečia įsidėti saldžiųjų paprikų rinkinį – aktyvavus „Lidl Plus“ kuponą, ryškiaspalvės paprikos kainuos tik 1,39 Eur. Be bananų, būsimam desertui prireiks ir medaus – 500 g lietuviško „Šerkšno medaus“ įsigysite už 3,99 Eur.
Ilgojo savaitgalio pietums – kiaulienos ir paprikų troškinys kepsninėje
Ilgojo šventinio savaitgalio pietų pažiba – kiaulienos ir paprikų troškinys, kurį nesunkiai paruošite bet kurioje kepsninėje ar grilyje.
Patiekalui prireiks:
700 g šviežios kiaulienos nugarinės be kaulo;
3 saldžiųjų paprikų;
1 vidutinio dydžio svogūno;
3 skiltelių česnako;
2 v. š. alyvuogių aliejaus;
120 ml vištienos sultinio;
1 a. š. džiovinto čiobrelio;
Druskos, pipirų, kitų mėsai tinkamų prieskonių pagal skonį;
Garnyrui – virtų ryžių arba bulvių košės, petražolių.
Kiaulienos nugarinę supjaustykite 1,5–2 cm dydžio gabaliukais ir sudėkite į dubenį. Užberkite druskos, pipirų, kitų prieskonių ir įtrinkite jais mėsą. Tai padarius, kelioms minutėms atidėkite dubenį į šalį, kad prieskoniai įsigertų į mėsą.
Saldžiąsias paprikas supjaustykite stambesniais gabaliukais, o svogūną ir česnaką – susmulkinkite.
Iki vidutinės kaitros įkaitinkite keptuvę ar didesnį puodą, įpilkite 1 v. š. alyvuogių aliejaus. Sudėkite kiaulienos gabaliukus, apkepkite juos iš visų pusių, kol paruduos, ir tuomet išimkite iš keptuvės.
Į tą pačią keptuvę sudėkite svogūnus, įpilkite dar alyvuogių aliejaus, jei jo trūksta. Po kelių minučių suberkite česnaką, sudėkite supjaustytas paprikas ir kepkite, kol paprikos suminkštės.
Į keptuvę sudėkite apkepintus mėsos gabaliukus, užberkite džiovinto čiobrelio ir gerai išmaišykite. Tai padarius, supilkite vištienos sultinį ir dar pamaišykite.
Sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir 10–15 minučių palikite patiekalą troškintis. Jei reikia, įberkite papildomai druskos ir pipirų.
Iškepus mėsai, o paprikoms suminkštėjus, nukelkite keptuvę nuo grilio. Patiekalą galite patiekti tiek su virtais ryžiais, tiek su bulvių koše, papuošus jį smulkintomis petražolėmis.
Po pietų – gardus ir lengvas bananų desertas
Pasimėgavus sočiais pietumis, kepsninės nereikėtų užgesinti – joje išsikepsite gardų ir kiek egzotišką keptų bananų su medumi desertą.
Jam reikės:
4 bananų;
Šlakelio citrinos sulčių;
Žiupsnelio cinamono;
2 v. š. natūralaus medaus;
2 v. š. smulkintų mėgstamų riešutų;
Saujos mėgstamų uogų: braškių, šilauogių, aviečių ir kt.
Nuplaukite ir išilgai pusiau perpjaukite bananus. Odele į apačią juos sudėkite į ketaus keptuvę ar kepimo formą. Apšlakstykite bananus citrinos sultimis, užberkite cinamono.
Įdėkite keptuvę ar kepimo formą iki vidutinės kaitros įkaitintą kepsninę ir kepkite apie 10–12 minučių, kol bananai paminkštės.
Iškeptus bananus apšlakstykite šviežiu medumi, apibarstykite riešutais, uogomis. Smaližiai patiekalą gali papuošti plakta grietinėle arba šaltutėliais ledais. Skanaus!