„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Švęskit Rugsėjo 1-ąją su vaisių pica: pagrindą iškepsit išvakarėse, liks juokų darbas

Beveik neįtikėtina, tačiau penktadienį prasideda nauji mokslo metai! Vieni šio starto laukia su nekantrumu, kiti gal dar mielai patinginiautų... Kaip ten bebuvę, šventė įvyks, visi vėl gyvensime spartesniu tempu, o rudens ir mokyklinių metų pradžią kviečiame atšvęsti su neįprasta pica. Jei pagrindą iškepsit iš vakaro, kitądien triūso nebus daug, o skaniai valgys visi.
Pica su vaisiais
Pica su vaisiais / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

padui:

  • 1,5 st. miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • didelis žiupsnis druskos;
  • 2 valg. šaukšt. cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
  • 120 g sviesto, kambario tempertūros;
  • 1 kiaušinis, kambario tempertūros.

kreminiam užtepui:

  • 300 g kreminio sūrio be priedų;
  • 100 g sviesto, kambario temperatūros;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
  • 2-3 valg. šaukšt. cukraus pudos (jos kiekį reguliuokite pagal norimą saldumą).

viršui:

  • sauja braškių, supjaustytų griežinėliais;
  • sauja aviečių;
  • keli kiviai, supjaustyti griežinėliais;
  • sauja šilauogių;
  • 1 didelis persikas ar nektarinas, supjaustytas skiltelėmis.

Gaminimas:

1. Pirmiausiai pagaminkite pagrindo tešlą. Suberkite į dubenį miltus, kepimo miltelius ir druską, išmaišykite ir atidėkite į šalį.

2. Kitame dubenyje išsukite iki purumo sviestą ir paprastą bei vanilinį cukrų. Įmuškite kiaušinį ir darsyk išsukite. Suberkite sausąjį mišinį, išmaišykite, o kai bus galima, imkite minkyti ir išminkykite vidutinio kietumo tešlą. Suvoliokite iš jos rutulį, paspauskite, kad suplokštėtų, įvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve apie valandą.

3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Plačią skardą išklokite kepimo popieriumi ir pabarstykite miltais. Iš tešlos iškočiokite ploną ovalą (7-8 mm storio), atsargiai perkelkite ant skardos ir dėkite kepti. Kepkite 12-15 min. kol krašteliai taps vos rusvi. Išimkite iš orkaitės ir visiškai atvėsinkite. Jei šį paplotį kepsite išvakarėse, atvėsusį jį suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite sausoje, atokioje vietoje.

4. Pagaminkite kremą, išsukdami dubenyje ar elektrinio maišytuvo inde visus jam skirtus ingredientus. Jį taip pat galite pagaminti iš vakaro, tik laikykite per naktį šaldytuve, pridengtame inde.

5. Tą dieną, kai susiruošite formuoti picą, dėkite pagrindą ant padėklo ar plačios lėkštės, aptepkite kremu. Tuomet supjaustykite vaisius, o uogas nuplaukite ir nusausinkite. Visas šia gėrybes galite berti chaotiškai, o galite sudėlioti (galbūt net kartu su vaikais) gražiais raštais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs