Sumuštinis su avokadais ir putpelių kiaušiniais
Ingredientai (2 sumuštiniams):
- 2 bemielės pilno grūdo duonos riekės;
- 1 avokadas;
- 3 putpelių kiaušiniai;
- 4 vyšniniai pomidorai;
- pipirų ir druskos (aš naudojau juodąją lavos druską);
- alyvuogių aliejaus pašlakstymui.
Gaminimas:
1. Putpelių kiaušinius išverdame pagal ant pakuotės pateiktą instrukciją. Dažniausiai juos reikia virti ne daugiau nei 2 minutes.
2. Ant duonos riekės dedame smulkiai supjaustytą avokadą, perpus perpjautus virtus putpelių kiaušinius, vyšninius pomidorus, barstome druska bei pipirais. Galiausiai apšlakstome tyru alyvuogių aliejumi.
Lašišos ir avokadų tartaras
Ingredientai (1 bokšteliui):
- Apie 70 g šviežios lašišos filė;
- 1 avokadas;
- 1/2 žaliosios citrinos sulčių;
- krapų šakelė;
- stambios druskos (geriausia – Maldon).
Gaminimas:
1. Smulkiai supjaustome avokadą bei lašišą. Lašišą apšlakstome žaliosios citrinos sultimis.
2. Naudodami kulinarinį žiedą arba apvalų lygiabriaunį indą suformuojame bokštelį, kurį sūdome stambia druska ir puošiame krapo šakele.
Avokadų-arbūzų salotos
Ingredientai (1 asm.):
- 1 avokadas;
- 1 agurkas;
- keli salotų lapai;
- gabalėlis arbūzo;
- žaliųjų daigų;
- druskos pagal skonį;
- 0,5 nedidelės citrinos sulčių ir tyro alyvuogių aliejaus pašlakstymui.
Gaminimas:
1. Supjaustome daržoves, vėliausiai avokadą, nes jis greičiausiai keičia spalvą.
2. Viską apšlakstome citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi. Sūdome pagal skonį.
Šie receptai – iš tinklaraščio „Švęsti gyvenimą“ socialiniame tinkle „Facebook“. Jo autorė Monika OLIV yra baigusi ne vienus kulinarijos bei konditerijos kursus, ji aistringai domisi maisto gaminimu, dalijasi su savo sekėjais įvairiausių patiekalų receptais. Dabar įdomiausius receptus gali rasti ir 15min Maistas skaitytojai.