„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

„Švęsti gyvenimą“ receptai: 3 įdomūs ir paprasti užkandžiai su avokadais

Avokadas – paskutinis kulinarinės mados šauksmas. Produktas, vertinamas ir sveikuolių, ir žaliavalgių, ir sportininkų. Trys lengvų, greitai pagaminamų užkandžių idėjos: sumuštinis su avokadais ir putpelių kiaušiniais, lašišos ir avokadų tartaras bei avokadų-arbūzų salotos.
Užkandžiai su avokadais
Užkandžiai su avokadais / Tinklaraštininkės nuotr.

Sumuštinis su avokadais ir putpelių kiaušiniais

Ingredientai (2 sumuštiniams):

  • 2 bemielės pilno grūdo duonos riekės;
  • 1 avokadas;
  • 3 putpelių kiaušiniai;
  • 4 vyšniniai pomidorai;
  • pipirų ir druskos (aš naudojau juodąją lavos druską);
  • alyvuogių aliejaus pašlakstymui.

Gaminimas:

1. Putpelių kiaušinius išverdame pagal ant pakuotės pateiktą instrukciją. Dažniausiai juos reikia virti ne daugiau nei 2 minutes.

2. Ant duonos riekės dedame smulkiai supjaustytą avokadą, perpus perpjautus virtus putpelių kiaušinius, vyšninius pomidorus, barstome druska bei pipirais. Galiausiai apšlakstome tyru alyvuogių aliejumi.

Tinklaraštininkės nuotr./Sumuštiniai su avokadais ir putpelių kiaušiniais
Tinklaraštininkės nuotr./Sumuštiniai su avokadais ir putpelių kiaušiniais

Lašišos ir avokadų tartaras

Ingredientai (1 bokšteliui):

  • Apie 70 g šviežios lašišos filė;
  • 1 avokadas;
  • 1/2 žaliosios citrinos sulčių;
  • krapų šakelė;
  • stambios druskos (geriausia – Maldon).
Tinklaraštininkės nuotr./Lašišos ir avokadų tartaro ingredientai
Tinklaraštininkės nuotr./Lašišos ir avokadų tartaro ingredientai

Gaminimas:

1. Smulkiai supjaustome avokadą bei lašišą. Lašišą apšlakstome žaliosios citrinos sultimis.

2. Naudodami kulinarinį žiedą arba apvalų lygiabriaunį indą suformuojame bokštelį, kurį sūdome stambia druska ir puošiame krapo šakele.

Tinklaraštininkės nuotr./Lašišos ir avokadų tartaras
Tinklaraštininkės nuotr./Lašišos ir avokadų tartaras

Avokadų-arbūzų salotos

Ingredientai (1 asm.):

  • 1 avokadas;
  • 1 agurkas;
  • keli salotų lapai;
  • gabalėlis arbūzo;
  • žaliųjų daigų;
  • druskos pagal skonį;
  • 0,5 nedidelės citrinos sulčių ir tyro alyvuogių aliejaus pašlakstymui.

Gaminimas:

1. Supjaustome daržoves, vėliausiai avokadą, nes jis greičiausiai keičia spalvą.

2. Viską apšlakstome citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi. Sūdome pagal skonį.

Tinklaraštininkės nuotr./Avokadų-arbūzų salotos
Tinklaraštininkės nuotr./Avokadų-arbūzų salotos

Šie receptai – iš tinklaraščio „Švęsti gyvenimą“ socialiniame tinkle „Facebook“. Jo autorė Monika OLIV yra baigusi ne vienus kulinarijos bei konditerijos kursus, ji aistringai domisi maisto gaminimu, dalijasi su savo sekėjais įvairiausių patiekalų receptais. Dabar įdomiausius receptus gali rasti ir 15min Maistas skaitytojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs