Ingredientai:
- 500 g šviežios lašišos (be odos);
- 250 g cukraus;
- 250 g jūros druskos;
- 25 ml aliejaus;
- 25 g stipraus alkoholio (degtinės, džino ar romo, o jeigu naudotumėte dūmo skonio viskį, jo šiek tiek įgautų ir lašiša);
- 50 g šviežių burokėlių (suteikia ir spalvos, ir skonio).
Gaminimas:
1. Pailgą indą, kuriame nelankstoma tilps jūsų žuvis, išklojame maistine plėvele.
2. Sumaišome druską su cukrumi, suberiame ant plėvelės, dedame lašišą, apšlakstome aliejumi ir alkoholiu.
3. Ant lašišos išdėliojame plonai pjaustytus burokėlius.
4. Dabar svarbu viską sandariai uždengti maistine plėvele, kad nevyktų oksidacijos procesas.
5. Šaldytuve laikome mažiausiai 12 valandų, daugiausiai – 24 val. Nustebsite, kiek iš tokio, atrodytų, nedidelio gabalo žuvies išbėga skysčių, ir tai yra puiku, nes visas skonis susikoncentravo lašišoje be nereikalingo vandens.
Šis receptas – iš tinklaraščio „Švęsti gyvenimą“ socialiniame tinkle „Facebook“. Jo autorė Monika OLIV yra baigusi ne vienus kulinarijos bei konditerijos kursus, ji aistringai domisi maisto gaminimu, dalijasi su savo sekėjais įvairiausių patiekalų receptais. Dabar įdomiausius receptus gali rasti ir 15min Maistas skaitytojai.