„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

„Švęsti gyvenimą“ receptas: omarais ir aštuonkojais įdarytas ananasas

Su omarais Lietuvoje viskas labai paprasta: jie atkeliauja šaldyti ir dažnai jau apvirti. Taigi, telieka pašildyti ir tam yra keli būdai: įdėti žnyplėmis žemyn į verdantį vandenį 5 minutėms, išdoroti ir pakepinti svieste arba perpjovus perpus dėti trumpam į orkaitę patepus minkštąją dalį sviestu su žolelėmis. Aš šį kartą pasirinkau patiekti įdarytą ananasą su omarais, aštuonkojais, kokosų piene virtais ryžiais, ananasais bei prieskoninėmis žolelėmis.
Tinklaraštininkė ir jos ruoštas patiekalas
Tinklaraštininkė ir jos ruoštas patiekalas / Tinklaraštininkės nuotr.

Ingredientai:

  • 1 ananasas;
  • 1 omaras;
  • saujelė ryžių;
  • kokoso pieno ir vandens mišinio;
  • česnako;
  • gabalėlis aštuonkojo;
  • 1 citrina;
  • šviežios petražolės;
  • šviežia kalendra.
Tinklaraštininkės nuotr. /Patiekalui reikalingi ingredientai
Tinklaraštininkės nuotr. /Patiekalui reikalingi ingredientai

Gaminimas:

1. Visų pirma, reikėtų pasiruošti ananaso puseles: išskobti vidų perpjovus jį išilgai pusiau (išskobto minkštimo dar reikės)

2. Omarą patogiausia išdarinėti perpjovus pusiau iš vidinės pusės. Nepamirškite, kad žnyplėse yra nemažai „mėsos“ ir jei neturite specialių įrankių (o jeigu skaitote šį straipsnį, turbūt neturite), skaldykite jas peilio rankena, riešutų gliaudikliu ar kitu metaliniu virtuvės įrankiu.

3. Kol ryžiai verda sūdyto vandens ir kokosų pieno mišinyje (50/50), keptuvėje išlydome sviestą, pakepiname česnaką (sukepusius gabalėlius išgraibome iš keptuvės ir išmetame), trumpai apkepiname pjaustytus omarą, aštuonkojį ir ananasus.

4. Būtinai pašlakstome citrinos sultimis, sūdome, užberiame kapotomis kalendromis bei petražolėmis ir sumaišome su išvirusiais ryžiais.

5. Gautu mišiniu įdarome ananaso puses ir tiekiame.

Tinklaraštininkės nuotr. /Omarais ir aštuonkojais įdarytas ananasas
Tinklaraštininkės nuotr. /Omarais ir aštuonkojais įdarytas ananasas

Šis receptas – iš tinklaraščio „Švęsti gyvenimą“ socialiniame tinkle „Facebook“. Jo autorė Monika OLIV yra baigusi ne vienus kulinarijos bei konditerijos kursus, ji aistringai domisi maisto gaminimu, dalijasi su savo sekėjais įvairiausių patiekalų receptais. Dabar įdomiausius receptus gali rasti ir 15min Maistas skaitytojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“