Ingredientai
- 2 kg braškių;
- 800 g varškės;
- 5–7 šaukštai medus;
- 45 g želatinos
Gaminimas:
Pagal instrukcijas pagaminkite 3 pakelius želatinos. Į indą įdėkite maistinę plėvelę ir sudėkite ant jos nedidelę dalį griežinėliais pjaustytų braškių.
Likusias braškes sutrinkite kokteilių trintuvu, o rankiniu trintuvu kuo smulkiau sutrinkite varškę. Pabaigoje įpilkite medaus. Išbrinkusią želatiną pakaitinkite ir lėtai supilkite į masę. O tada ją po truputį pilkite į indą su braškėmis. Stenkitės lėtai, kad kuo daugiau braškių liptų apačioje prispaustos masės. Beliko padėti į šaldytuvą parai ir laukti.
Antrą dieną ant viršaus uždėkite lėkštę, apverskite ją aukštyn kojomis ir labai lengvai nuimkite plėvelę.
Skanaus!