Šviežių braškių pyragas – paprastas vasaros stebuklas

Torto skonis tiesiog nepakartojamas – vėsus, rūgštus, lengvas ir gaivus. Prieš jį nublanksta net ledai – ir suaugusiems, ir vaikams.
Braškių tortas
Braškių tortas / Shutterstock.com

Ingredientai

  • 2 kg braškių;
  • 800 g varškės;
  • 5–7 šaukštai medus;
  • 45 g želatinos

Gaminimas:

Pagal instrukcijas pagaminkite 3 pakelius želatinos. Į indą įdėkite maistinę plėvelę ir sudėkite ant jos nedidelę dalį griežinėliais pjaustytų braškių.

Likusias braškes sutrinkite kokteilių trintuvu, o rankiniu trintuvu kuo smulkiau sutrinkite varškę. Pabaigoje įpilkite medaus. Išbrinkusią želatiną pakaitinkite ir lėtai supilkite į masę. O tada ją po truputį pilkite į indą su braškėmis. Stenkitės lėtai, kad kuo daugiau braškių liptų apačioje prispaustos masės. Beliko padėti į šaldytuvą parai ir laukti.

Antrą dieną ant viršaus uždėkite lėkštę, apverskite ją aukštyn kojomis ir labai lengvai nuimkite plėvelę.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis