Reikės:
- 500 g šviežių bulvių,
- 200 g šparagų,
- 250 g įvairių salotų lapų,
- po saujelę petražolių ir mėtų,
- 140 g ridikėlių,
- 4 svogūnų galvučių su laiškais,
- 200 g rūkytos arba sūdytos lašišos,
- 125 ml alyvuogių aliejaus,
- 3 valg. š. citrinos sulčių,
- 1 arb. š. garstyčių,
- gabaliuko čili pipiriuko.
Gaminimas:
Šviežias bulves nuskuskite ir išvirkite. Virimo pabaigoje ant bulvių sumeskite šparagus ir pavirkite 2 minutes. Nukoškite ir atvėsinkite.
Bulves ir ridikėlius supjaustykite riekelėmis, šparagus – į 3-4 dalis, stambesnes salotas suplėšykite, susmulkinkite svogūnų laiškus, petražoles ir mėtas.
Daržoves sumaišykite dideliame dubenyje ir pagardinkite alyvuogių aliejumis, garstyčiomis, citrinios sutimis ir susmulkintu čili pipiriuku. Išmaišykite, ant viršaus suberkite susmulkintą lašišą, mėtas bei petražoles ir patiekite.
Skanaus!
Rūkytos ir sūdytos lašišos pigiau šiuo metu galite įsigyti prekybos centruose „Norfa“.