Ingredientai:
- 1 nedidelis šviežias kopūstas (apie 400-500 g);
- sauja graikinių riešutų;
- 8-10 džiovintų pomidorų aliejuje.
padažui:
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 2 valg. šaukšt. balzaminio acto (arba 1 valg. šaukšt. raudonojo vyno acto ir 1 arbat. šaukšt. skysto medaus);
- 1 skiltelė česnako, sutrinta;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Pirmiausiai pagaminkite padažą. Pilkite ir berkite visus jam skirtus ingredientus į nedidelį stiklainėlį, užsukite ir gerai papurtykite.
2. Riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje, kol lengvai pakvips. Atvėsinkite, o tada stambiai sukapokite. Džiovintus pomidorus nusunkite ir supjaustykite siauromis juostelėmis. Kopūstą supjaustykite plonyčiais šiaudeliais.
3. Į didelį dubenį pirmiausiai suberkite kopūstus, berkite žiupsnį druskos, o tada rankomis gerai pagniaužykite – kopūstai suminkštės, išleis sultis. Tuomet berkite pomidorus, supilkite padažą, gerai išmaišykite. Galiausiai suberkite riešutus ir darsyk pamaišykite. Galite ragauti, o likučius laikykite uždarame inde šaldytuve.