Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šviežių rabarbarų sezonas: 20 kepinių su šiais pikantiškais lapkočiais

Jei nemėgstate pernelyg saldžių kepinių ir mielai dairotės ar patys kepate tokius, kuriuose netrūksta gaivios rūgštelės, metas ieškoti rabarbarų. Jų jau galima rasti ir parduotuvėse, ir turgavietėse, rabarbarai sparčiai auga ir lietuviškuose soduose. Kepinių su šiais lapkočiais yra pačių įvairiausių – nuo trapios tešlos iki purių, minkštų, kitaip tariant – kiekvienam pagal skonį!
Rabarbarų pyragas
Rabarbarų pyragas / Strelkabelka nuotr.
Rabarbarų pyragas
Receptas: Rabarbarų pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.5 / 31
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 1.00 st.
Cukrus: 1.00 st.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Vanilinė esencija (šlakelis) 2.00 ml
Rabarbarai: 500.00 g
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, pamažu suberkite miltus, įlašinkite keletą lašų vanilinės esencijos ir įberkite kepimo miltelių. Viską išmaišykite iki vientisos masės.

2. Rabarbarus nulupkite, supjaustykite, suberkite į tešlą ir išmaišykite.

3. Tešlą sukrėskite į kepimo indą ir kepkite orkaitėje apie 30 min.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Rabarbarų pyragas iš sluoksniuotos tešlos
Receptas: Rabarbarų pyragas iš sluoksniuotos tešlos
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 18
Receptas
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 300.00 g (tinka ir mielinė)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys)
Rabarbarai: 500.00 g
Cukrus: 100.00 g
Gvazdikėliai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Druska: 1.00 arbat. š. (trečdalis)
Krakmolas: 1.00 arbat. š. (nubrauktas)
Džiūvėsiai: 1.00 valg. š. (maltų)
Kaip gaminti

1. Rabarbarus supjaustykite 2 cm dydžio gabaliukais. Abrikosus išmirkykite ir supjaustykite ketvirčiais. Rabarbarus sudėkite į puodą, suberkite cukrų ir truputį patroškinkite. Kai masė sutirštės, suberkite abrikosus ir troškinkite dar kelias minutes. Tada supilkite vandenyje išleistą krakmolą, įberkite gvazdikėlių, užvirinkite ir tuoj pat nukelkite nuo ugnies.

2. Tešlą padalykite į du stačiakampius lakštus. Apatinį lakštą, įtiesus į skardą, pabarstykite džiūvėsėliais. Ant jo paskleiskite paruoštą įdarą, uždenkite antruoju lakštu ir sulipinkite kraštus.

3. Pyragą aptepkite tryniu ir apie 30 min. kepkite 180`C karštumo orkaitėje, kol gražiai parus.

Suskleisti
Trupininis rabarbarų pyragas
Receptas: Trupininis rabarbarų pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.3 / 52
Receptas
Ingredientai
Miltai: 500.00 g (tešlai)
Cukrus: 250.00 g (100 - tešlai ir 150 - įdarui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Sviestas: 200.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Rabarbarai: 1.00 kg (įdarui)
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š. (pyragui apibarstyti)
Kaip gaminti

1. Iš tešlai skirtų produktų suminkykite tešlą ir pusvalandį palaikykite šaldytuve.

2. Per tą laiką paruoškite įdarą: rabarbarus nulupkite, supjaustykite gabaliukais ir troškinkite su cukrumi (be vandens), visą laiką maiš, kydami, kol masė sutirštės.

3. Atšalusią tešlą padalinkite į dvi dalis: 1/3 ir 2/3. Mažesniąją dalį įdėkite į šaldiklį, didesniąją iškočiokite.

4. Tešlos lakštu išklokite riebalais pateptos skardos dugną ir šonus. 200`C karštumo orkaitėje kepkite apie 15 min. Tada ant apkepusios tešlos sukrėskite rabarbarų masę, išlyginkite paviršių.

5. Iš šaldiklio išimtą tešlą sutarkuokite burokine trintuve ir trupiniais apibarstykite pyrago viršų. Kepkite dar 15 min., kol trupinėliai gražiai pagels. Dar karštą pyragą apibarstykite cukraus milteliais ir supjaustykite gabaliukais.

 

Suskleisti
Mielinis rabarbarų pyragas
Receptas: Mielinis rabarbarų pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.3 / 9
Receptas
Ingredientai
Miltai: 500.00 g (tešlai)
Mielės: 30.00 g (tešlai)
Aliejus: 3.00 valg. š. (tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys - tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Rabarbarai: 300.00 g (įdarui)
Cukrus: 3.00 valg. š. (įdarui)
Kaip gaminti

1. Į miltus įberkite druskos, supilkite aliejų, pusėje stiklinės šilto vandens išleistas mieles, užminkykite tešlą ir palikite šiltoje vietoje, kad pakiltų.

2. Rabarbarus nulupkite, supjaustykite gabaliukais, apibarstykite cukrumi ir išmaišykite. Visus kremui skirtus produktus išplakite plakikliu.

3. Pakilusią tešlą plonai iškočiokite, lakštą perkelkite į riebalais išteptą skardą, aptepkite kremu ir suberkite rabarbarų griežinėlius. Tešlos kraštus aptepkite išplaktu tryniu. Pakilusį pyragą orkaitėje kepkite apie 15 min.

 

Suskleisti
Rabarbarų pyragas
Receptas: Rabarbarų pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.3 / 23
Receptas
Ingredientai
Rabarbarai: 1.00 vnt.
Cukrus: 110.00 g (50 - trapiai tešlai)
Avietės: 3.00 valg. š. (šaldytos su cukrumi)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š.
Miltai: 400.00 g (200 - trapiai tešlai)
Kondensuotas pienas: 190.00 g
Pienas: 60.00 ml
Sviestas: 120.00 g (trapiai tešlai)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š. (trapiai tešlai)
Damerara cukrus: (trapiai tešlai) 5.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Vieną didelį arba porą mažų rabarbarų supjaustykite gabaliukais ir užpilkite cukrumi, sudėkite šaldytas avietes.Palikite pastovėti, kol cukrus ištirps.
  2. Tuo metu gaminkite tešlą.    
  3. Išplakite kiaušinius ir vanilinį cukrų, sudėkite miltus, kondensuotą pieną. Viską gerai išmaišykite.  
  4. Iš karto pasidarykite ir trapią tešlą. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Juos sutrinkite su kambario temperatūros sviestu ir cukrumi.
  5. Padarykite rutuliuką ir dėkite į šaldytuvą kokioms 10-15min.    
  6. Kepimo indo dugną patepkite sviestu, pilkite tešlą. Ant viršaus tolygiai paskirstykite rabarbarus su avietėmis.
  7. Sutrupinkite rankomis trapią tešlą ir dėkite į orkaitę. Pabarstykite ruduoju cukrumi.    
  8. Kepkite apie 50 min. 160 laipsnių temperatūroje.

Receptas iš tinklaraščio „Ievos receptai“

Suskleisti
Pyragas su varške ir rabarbarais
Receptas: Pyragas su varške ir rabarbarais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.4 / 36
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 100.00 g (kambario temperatūros)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (1 - tešlai, 3- įdarui)
Miltai: 200.00 g
Cukrus: 100.00 g (pusė stiklinės įdarui ir žiupsnelis tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Rabarbarai: 5.00 vnt. (maždaug 30 cm ilgio jauni lapkočiai - įdarui)
Varškė: 400.00 g (9 proc. riebumo - įdarui)
Jogurtas: 5.00 valg. š. (natūralus - įdarui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (įdarui)
Kaip gaminti
  1. Į dubenį dėkite kambario temperatūros sviestą. Suberkite druską, cukrų ir gerai išsukite mediniu šaukštu. Po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išmaišykite. Suberkite miltus ir suminkykite tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandį palaikykite šaldytuve.
  2. Apelsiną nuplikykite verdančiu vandeniu, nutarkuokite žievelę. Rabarbarus nulupkite, supjaustykite nedideliais griežinėliais. Varškę su cukrumi ištrinkite šakute. Po vieną įmuškite kiaušinius. Sukrėskite natūralų jogurtą, suberkite tarkuotas apelsinų žieveles, išsukite. Įmaišykite smulkintus rabarbarus.
  3. Iš atvėsusios tešlos iškočiokite nestorą, kiek didesnį nei apvalios kepimo formos skersmens lakštą. Jį įtieskite į kepimo formą, kraštelius kruopščiai prilipinkite prie kraštų. Užtieskite kepimo popieriaus lakštu, ant viršaus užberkite džiovintų žirnių. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Atvėsusiame tešlos dubenėlyje tolygiai paskirstykite varškės ir rabarbarų masę. Kiškite atgal į orkaitę ir kepkite apie 45 minutes.  
Suskleisti
Saldžiarūgštis rabarbarų ir migdolinio griliažo pyragas
Receptas: Saldžiarūgštis rabarbarų ir migdolinio griliažo pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.2 / 19
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 150.00 g (100 g tešlai ir 50 g griliažui - arba išvalyto lydyto sviesto „ghee")
Miltelinis cukrus: 250.00 g (200 g - tešlai ir 50 g - griliažui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (arba ¼ šaukštelio maltos vanilės ankšties arba keleto lašų vanilės koncentrato - tešlai)
Miltai: 300.00 g (150 g kvietinių, 100 g rupaus malimo kvietinių miltų - tešlai ir 50 g - griliažui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Pienas: 200.00 ml (arba sojų pienas - tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Rabarbarai: 5.00 vnt. (5-7 ilgų rabarbarų kotų, nuluptų ir sukapotų apie 0,5-1 cm ilgio kubeliais (iš viso apie 500 g) - tešlai)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š. (griliažui)
Migdolai: 50.00 g (nuluptų sukapotų migdolų (migdolus užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite ir leiskite pastovėti 5 min. Migdolai lengvai išsiners iš odelės).)
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 175 C. Šiltą kambario temperatūros sviestą arba išvalytą lydytą sviestą „ghee" mediniu šaukštu arba elektriniu plaktuvu kartu su cukraus pudra ir pasirinkta vanilės forma sukite iki vienalytės kremo konsistencijos kol sviestas pabals.
  2. Į kitą dubenį prasijokite miltus ir kepimo miltelius, suberkite druską ir išmaišykite. Po truputį maišant į miltus įsukite pieną ir riebalų bei cukraus kremą. Tešlą gerai išmaišykite ir sukrėskite į formą. Suberkite ant viršaus rabarbarus ir tolygiai paskirstykite.
  3. Griliažui miltus, cukraus pudrą ir riebalus sudėkite į indą ir trinkite tarp pirštų, kol masė pasidarys panaši į duonos trupinių krūvelę. Suberkite rudąjį cukrų, kapotus migdolus ir lengvai pirštų galiukais permaišykite.
  4. Griliažo ruošinį pabarstykite tolygiai ant rabarbarų. Pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 50-60 minučių. Iškepusį pyragą 20 minučių aušinkite atvertoje orkaitėje. Atsargiai išimkite iš formos ir valgykite ne greičiau kaip po 2-3 valandų. Supjaustykite ir patiekite lėkštutėse kaip tortą

Receptas iš tinklaraščio „Jogos mityba“

 

Suskleisti
Burnoje tirpstantis rabarbarų pyragas
Receptas: Burnoje tirpstantis rabarbarų pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 44
Receptas
Ingredientai
Miltai: 250.00 g (tešlai)
Sviestas: 100.00 g (tešlai)
Cukrus: 5.00 valg. š. (3 - tešlai ir 2 - vaniliniam kremui, 100g - rabarbarų įdarui)
Vanilinis cukrus: 3.00 valg. š. (1 arbat.š.- tešlai ir 3 valg. š. - vaniliniam kremui, 4 valg. š. - bezė sluoksniui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (1 - trynys - tešlai ir 1 trynys - vaniliniam kremui ir 2 baltymai - bezė sluoksniui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Grietinėlė: 250.00 ml (Vaniliniam kremui)
Krakmolas: 4.00 arbat. š. (2 - vaniliniam kremui ir 2 - rabarbarų įdarui)
Rabarbarai: 500.00 g (rabarbarų įdarui)
Kaip gaminti
  1. Paruoškite tešlą: į minkštą sviestą suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir druską. Gerai išmaišykite. Supilkite miltus, kiaušinio trynį. Išminkykite, suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą.
  2. Mažesnės apimties torto formoje ar kepimo inde tešlą suformuokite taip, kad ji būtų lyg dubenėlis – į jį dėsime įdarą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 10 min.
  3. Kol pyrago pagrindas keps, paruoškite rabarbarų įdarą. Rabarbarų lapkočius nuplaukite ir nulupkite. Supjaustykite gabalėliais. Dėkite juos į kepimo indą. Apibarstykite cukrumi sumaišytu su krakmolu ir statykite į orkaitę. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 15 min. Kol rabarbarai suminkštės.
  4. Kol rabarbarai keps, paruoškite vanilinį kremą. Į nedidelį puodą supilkite grietinėlę, paprastą ir vanilinį cukrų, krakmolą ir kiaušinio trynį. Viską gerai išmaišykite. Nuolat maišydami kaitinkite ant mažos ugnies. Kai kremas sutirštės, nukaiskite.
  5. Kiaušinių baltymus suplakite su cukrumi iki standžių putų.
  6. Ant pyrago papločio užtepkite sluoksnį vanilinio kremo, ant viršaus dėkite sluoksnį rabarbarų, galiausiai suformuokite dailų sluoksnį plaktų kiaušinio baltymų.
  7. Statykite į orkaitę ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 5 minutes – kol baltymai lengvai pagels.
  8. Pyragas patiekiamas gerai atvėsintas.

Pastebėjimas: vietoj rabarbarų nuostabiai tinka ir uogos: braškės, žemuogės, avietės. Jų orkaitėje kepti nereikia – pakanka sutrinti su cukrumi elektriniu plakikliu.

Suskleisti
Rabarbarų „galetė“
Receptas: Rabarbarų „galetė“
8 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.7 / 14
Receptas
Ingredientai
Miltai: 200.00 g (165 g pagrindui ir 35 g įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagrindui)
Kepimo milteliai: 1.00 žiupsnelis (pagrindui)
Sūris: 85.00 g (šalto minkšto sūrio (cream cheese); pagrindui)
Sviestas: 140.00 g (110 g šalto, supjaustyto kubeliais pagrindui ir 30 g įdarui)
Vanduo: 1.50 arbat. š. (šalto; pagrindui)
Actas: 1.50 arbat. š. (obuolių; pagrindui)
Rabarbarai: 500.00 g (supjaustytų gabaliukais; įdarui)
Cukrus: 250.00 g (įdarui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Kaip gaminti

1. Miltus, druską ir kepimo miltelius gerai permaišykite. Suberkite į elektrinį virtuvės kombainą. Sudėkite minkštą sūrį ir 20 sekundžių įjunkite pulso funkciją – turite gauti smėlio faktūrą.

2. Tuomet sudėkite šaltą sviestą, supjaustytą kubeliais. Vėl įjunkite pulso funkciją – tešla pradės po truputį lipti. Supilkite šaltą vandenį ir obuolių actą. Vėl įjunkite pulso funkciją.

3. Tešlą išimkite iš kombaino ir baikite minkyti ant miltais pabarstyto stalo. Labai persistengti nereikia – užtenka, kad suliptų į vieną gabalą. Suformuokite rutulį ir šiek tiek suspauskite – vėliau bus lengviau kočioti tešlą.

4. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir minimum valandai įkiškite į šaldytuvą. Geriausia per naktį.

5. Dubenyje gerai permaišykite rabarbarus, cukrų, miltus ir cinamoną.

6. Iškočiokite 33 cm skersmens diską. Perkelkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Į vidurį sudėkite rabarbarus, iš šonų palikite apie 5–7 cm kraštus. Kraštus kruopščiai užlenkite. Ant rabarbarų viršaus uždėkite sviesto.

7. Kepkite 190 C temperatūroje apie 40–45 min. Rabarbarai turi būti visiškai iškepę, o kraštai gražiai apskrudę.

Suskleisti
Rabarbarų pyragas
Receptas: Minkštas rabarbarų pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 20
Receptas
Ingredientai
Miltai: 225.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Cukrus: 225.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Vanilės pupelių pasta: 1.00 arbat. š.
Sviestas: 150.00 g (ištirpinto)
Rabarbarai: 350.00 g (nuluptų, supjaustytų gabaliukais)
Abrikosų uogienė: 2.00 valg. š. (paviršiui aptepti)
Vanduo: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Miltus, kepimo miltelius ir cukrų gerai permaišykite dubenyje. Įmuškite kiaušinius, sudėkite vanilės pastą ir supilkite lydytą sviestą. Plakikliu viską gerai išplakite – darykite tą apie minutę.

2. Suberkite rabarbarus, viską permaišykite.

3. Sviestu ištepkite 20 cm kepimo formą. Supilkite tešlą.

4. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40–45 min. Įkišus medinį pagaliuką, pyragas turi būti sausas. Jei dar „žalias“ – kepkite dar šiek tiek.

5. 2 valg. šaukšt. abrikosų uogienės sudėkite į mažą puodelį, įpilkite 1 valg. šaukšt. vandens. Viską išmaišykite ir užvirinkite. Šiek tiek pavirkite, kol pradės tirštėti. Nukelkite nuo ugnies, leiskite pravėsti. Konditeriniu teptuku aptepkite pyrago paviršių.

Arba galite pyragą tiesiog apibarstyti cukraus pudra. Arba galite visai nieko nedaryti.

Suskleisti
Airiškas trupintas rabarbarų ir imbiero pyragas
Receptas: Airiškas trupintas rabarbarų ir imbiero pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 19
Receptas
Ingredientai
Rabarbarai: 450.00 g (nuluptų ir 2-3 cm ilgio gabalėliais supjaustytų; pyragui)
Cukrus: 120.00 g (100 g pyragui ir 20 g kremui)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (tarkuoto, šviežio; pyragui)
Miltai: 150.00 g (specialiai pyragams, savaime kylančių arba paprastų miltų, sumaišytų su kepimo milteliais)
Sviestas: 85.00 g (kambario temperatūros; pyragui)
Rudasis cukrus: 55.00 g (pyragui)
Migdolai: 55.00 g (pyragui)
Grietinėlė: 600.00 g (kremui)
Kiaušinių tryniai: 4.00 vnt. (kremui)
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š. (kremui)
Kaip gaminti

1. Sudėkite rabarbarus, cukrų, imbierą ir 3-4 šaukštus vandens į keptuvę. Pakaitinkite ant mažos ugnies, kad rabarbarai suminkštėtų, bet neištižtų. Supilkite masę į kepimo indą.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C karščio.

3. Supilkite miltus į dubenį, supjaustykite sviestą ir minkykite pirštais iki tešlos minkštumo ir trapumo.

4. Įdėkite cukrų bei riešutus ir sumaišykite. Užberkite masę ant rabarbarų.

5. Kepkite orkaitėje apie 30 minučių.

6. Pasigaminkite saldų kremą. Įkaitinkite grietinėlę prikaistuvyje iki vidutinio karščio, bet neužvirinkite. Kol grietinėlė šils, kiaušinių trynius išsukite su cukrumi ir vanile. Supilkite mišinį į karštą grietinėlę ir nuolat maišydami pakaitinkite, kol kremas sutirštės. Tik neužvirinkite!

7. Pyragą pateikite karštą su atvėsintu arba šiltu saldžiu kremu.

Suskleisti
Rožėmis kvepiantis rabarbarų tortas
Receptas: Rožėmis kvepiantis rabarbarų tortas be glitimo
10 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
4.3 / 3
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (biskvitams)
Rudasis cukrus: 13.00 valg. š. (po 6 biskvitams ir rabarbarų sviestui, 1 kremui)
Kukurūzų miltai: 6.00 valg. š. (biskvitams)
Aguonos: 2.00 valg. š. (biskvitams)
Druska: 1.00 žiupsnelis (biskvitams)
Rabarbarai: 500.00 g (rabarbarų sviestui)
Rožių vanduo: 2.00 valg. š. (rabarbarų sviestui)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (rabarbarų sviestui)
Avietės: 1.00 valg. š. (lofilizuotų miltelių)
Grietinėlė: 500.00 ml (kremui)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (miltelių)
Standiklis: 2.00 vnt. (pakeliai po 9 g; kremui)
Kaip gaminti

1. Iškepkite tortui du biskvitus. Standartinę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Vieno biskvito kepimui prireiks pusės nurodytų produktų. Pirma iškepkite vieną biskvitą per visą skardą, o tada jau ir antrą.

2. Trijų kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus išplakite iki standumo su žiupsneliu druskos ir atidėkite. Kiaušinių trynius išsukite su 3 šaukštais cukraus, suberkite 3 šaukštus kukurūzų miltų ir 1 šaukštą aguonų. Į trynių masę atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus. Paruoštą tešlą supilkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, vienodai paskirstykite ir kepkite kaip biskvitą vyniotiniui 200 laipsnių karščio orkaitėje 10 minučių.

3. Kai biskvitas bus iškepęs, guldykite jį ant drobinio virtuvinio rankšluosčio, kepimo popieriumi į viršų. Leiskite biskvitui kiek praaušti, tada nulupkite kepimo popierių. Biskvitą kartu su rankšluosčiu suvyniokite kaip vyniotinį, kad atšalęs jis būtų lankstus.

4. Lygiai taip pat iškepkite ir antrąjį biskvitą bei suvyniokite jį į kitą drobinį rankšluostį. Biskvitus išsikepti galite iš vakaro.

 

5. Kol biskvitai aušta, pasiruoškite rabarbarų sviestą. Rabarbarus nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Suberkite juos į puodą ir užpilkite cukrumi. Palikite valandai, kad cukrus ištirptų, o rabarbarai paleistų sultis. Rabarbarus virkite ant vidutinės kaitros ugnies, kol pradės težti. Tada suberkite lofilizuotų uogų miltelius, vanilės miltelius ir supilkite rožių vandenį. Dar kelias minutes maišydami pakaitinkite ir nukelkite nuo ugnies. Palikite, kad praauštų, po to sutrinkite elektriniu trintuvu į vientisą rausvą kreminę masę. Rabarbarų sviestą irgi galite pasiruošti iš anksto.

6. Paruoškite torto kremą. Grietinėlę išplakite su cukrumi ir vanile, beplakant iš lėto suberkite grietinėlės standiklio miltelius. Kai grietinėlė jau bus standi ir suplakta, sumaišykite ją su visiškai atšalusiu rabarbarų sviestu. Gausite švelniai rausvą saldžiarūgštį kremą.

7. Formuokite tortą. Kiekvieną biskvito lakštą atsargiai išvyniokite iš rankšluosčių. Biskvitus perpjaukite išilgai į dvi dalis. Pirmąją biskvito dalį ištepkite kremu ir suvyniokite kaip vyniotinį, tada antrąją biskvito dalį taip pat ištepkite kremu, ant krašto uždėkite jau susuktąją dalį ir vyniokite kartu taip, kad vyniotinis storėtų. Antrąjį biskvitą taip pat padalinkite pusiau, kiekvieną biskvitą ištepkite kremu ir vyniokite ant jau anksčiau paruošto vyniotinio. Kai suvyniosite abu biskvitus, tortas bus panašus į trumpą ir storą vyniotinį, jo skersmuo turėtų išeiti apie 14 centimetrų, o aukštis apie 15 centimetrų. Tada vyniotinį pastatykite, jei reikia, viršų kiek palygindami nupjaukite.

8. Torto viršų ir šonus gražiai aptepkite atlikusiu kremu su mentele arba peiliu. Tortą statykite į šaldytuvą, kad atšaltų. Po kelių valandų tortą galima bus puošti šviežiomis gėlėmis: laukinėmis rožėmis ir alyvomis.

Suskleisti
Migdolinė rabarbarų ir abrikosų tarta
Receptas: Migdolinė rabarbarų ir abrikosų tarta
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.8 / 4
Receptas
Ingredientai
Migdolų miltai: 220.00 g (100 g tešlai ir 120 g įdarui)
Miltai: 120.00 g (tešlai)
Sviestas: 100.00 g (tešlai)
Rudasis cukrus: 200.00 g (nerafinuoto rudojo; 80 g tešlai ir 120 g įdarui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (įdarui)
Kiaušinių tryniai: 1.00 vnt. (tešla)
Vanduo: 1.00 valg. š. (šalto; tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (nemažas; tešlai)
Rabarbarai: 100.00 g (šviežių; įdarui)
Abrikosai: 7.00 vnt. (švieži, vidutiniai; įdarui)
Grietinėlė: 50.00 g (įdarui)
Kaip gaminti

1. Paruoškite tešlą. Dideliame dubenyje sumaišykite migdolų ir paprastus miltus, cukrų ir druską. Suberkite šiuos ingredientus į elektrinį maišytuvą, sudėkite kubeliais susmulkintą sviestą ir labai trumpam įjunkite kombainą – tegul iš ingredientų susiformuoja drėgni trupiniai (jei neturite kombaino, šį procesą galite atlikti ir rankomis, trindami miltus ir sviestą pirštų galiukais).

2. Perkelkite gautus trupinius į dubenį, supilkite trynį ir vandenį ir suminkykite nedidelį tešlos rutulį. Apsukite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą 20 min.

3. Paruoškite įdaro užpilą. Paplakite šluotele kiaušinius, supilkite grietinėlę, suberkite maltus migdolus. Atidėkite.

4. Išimkite tešlą iš šaldytuvo. Iškočiokite tešlą ant kepimo popieriaus ir klokite kartu su popieriumi ant kepimo formos dugno. Tik įsitikinkite, kad iškočiojote tiek, kad gautumėte maždaug 4 cm aukščio kraštelius.

 

5. Subadykite tešlos pagrindą šakute ir dėkite į šaldytuvą 15 min.

6. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių (arba iki 160 laipsnių, jei naudojate režimą su „vėjeliu“). Kai orkaitė įkais, dėkite kepimo formą su pagrindu ir kepkite apie 15 min. Tada išimkite iš orkaitės ir leiskite kiek pravėsti.

7. Ratu iš kraštų sudėliokite abrikosų puseles (žinoma, be kauliukų), o per vidurį – supjaustytus rabarbarų stiebus. Ant viršaus pilkite pasigamintą įdaro užpilą. Pabarstykite viršų trupučiu rudojo cukraus ir dėkite į orkaitę kepti – tam prireiks 30–35 min.

8. Leiskite kiek atvėsti prieš perkeliant į lėkštę. Patiekite šiltą arba jau atvėsusį.

Suskleisti
Rabarbarų pyragas su migdolais
Receptas: Apverstas rabarbarų pyragas su migdolais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 13
Receptas
Ingredientai
Rabarbarai: 500.00 g
Sviestas: 50.00 g
Migdolai: 50.00 g
Rudasis cukrus: 1.00 st.
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Migdolų miltai: 1.50 st.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Rabarbarus nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Migdolus trumpai paskrudinkite 160 laipsnių orkaitėje ir stambiai sukapokite.

2. Kepimo formoje patieskite kepimo popierių, ant jo pabarstykite gabalėliais pjaustytą sviestą. Kepimo formą su sviestu trumpam pašaukite į įkaitusią orkaitę, kad sviestas ištirptų.

3. Į kepimo forma ant išsilydžiusio sviesto suberkite kapotus migdolus ir pjaustytus rabarbarus, juos apibarstykite 4 šaukštais cukraus.

4. Paruoškite pyragui tešlą. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Baltymus iki standumo išplakite su žiupsneliu druskos, o trynius gerai išsukite su likusiu cukrumi ir vanilės ekstraktu. Į išsuktus trynius suberkite migdolų miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir užmaišykite tešlą. Galiausiai į paruoštą tešlą įmaišykite standžiai išplaktus baltymus.

 

5. Paruoštą tešlą užpilkite ant rabarbarų kepimo formoje. Pyragą pašaukite kepti į iki 180C laipsnių temperatūros įkaitusią orkaitę 30 minučių.

6. Iškepusį pyragą trumpam palikite, kad praauštų, atsekite kepimo formą ir apverskite taip, kad rabarbarai būtų viršuje. Palikite pyragą, kad visiškai atauštų, pjaustykite ir skanaukite.

 

Suskleisti
Rabarbarų pyragas su trupinių kepure
Receptas: Minkštas rabarbarų pyragas su trupinių kepure
6 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.8 / 18
Receptas
Ingredientai
Rabarbarai: 500.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Cukrus: 1.00 st. (nerafinuoto cukranendrių; ir dar 1 šaukštas trupiniams)
Kukurūzų miltai: 0.30 st.
Ryžių miltai: 0.30 st.
Krakmolas: 0.30 st.
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Avižiniai dribsniai: 4.00 valg. š. (trupiniams)
Migdolų miltai: 1.00 valg. š. (trupiniams)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (trupiniams)
Sviestas: 2.00 valg. š. (lydyto; trupiniams)
Kaip gaminti

1. Pyrago kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, o šonus patepkite lydytu sviestu. Orkaitę įkaitinkite iki 180C laipsnių karščio.

2. Rabarbarus nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.

3. Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi, kol pabals. Tada į masę suberkite trijų rūšių miltus, įlašinkite vanilės esencijos ir išmaišykite. Į tešlą galiausiai suberkite pjaustytus rabarbarus, išmaišykite ir pilkite į paruoštą kepimo formą.

4. Iš visų trupiniams skirtų ingredientų rankomis paruoškite birius trupinius. Jais apibarstykite pyrago viršų. Pašaukite kepti į orkaitę 30 minučių. Ar pyragas jau iškepęs tikrinkite mediniu pagaliuku – ištraukus jis turi būti sausas, nebeaplipęs tešla.

5. Iškepusį pyragą palikte ant grotelių visiškai ataušti. Vietoj cukraus pudros pyragą apibarstykite smulkai maltais kokosų drožlių milteliais ir pjaustykite.

Suskleisti
Morengas su rabarbarais
Receptas: Morengas su rabarbarais
6 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
3.9 / 12
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (baltymų)
Miltelinis cukrus: 300.00 g („Dansukker“)
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š. („Dansukker“ su natūralia vanile)
Sirupas:(šviesiojo „Dansukker“) 170.00 ml
Rabarbarai: 3.00 vnt. (3 - 4 kotai)
Kaip gaminti
  1. Dideliame dubenyje elektriniu plaktuvu baltymus išplakite iki standžių putų.
  2. Tada po šauktą berkite cukraus miltelius ir plakite toliau. Kai visus cukraus miltelius subersite, įberkite 1 šaukštelį vanilinio cukraus ir baltymus plakite dar apie 5 min.
  3. Baltymų masę sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, šaukštu suformuokite kamuolį, palikdami viduryje negilią duobutę.
  4. Kepkite 100-120 °C orkaitėje 2 ½ val. Tada karštį išjunkite ir palikite kepinį orkaitėje atvėsti.
  5. Rabarbarus supjaustykite 2 cm ilgio griežinėliais, suberkite į dubenį, pabarstykite likusiu vaniliniu cukrumi ir užpylę šviesiuoju sirupu palikite 2-3 val. arba per naktį.
  6. Arba  2-3 min. šviesiajame sirupe juos pavirkite ant nesmarkios ugnies ir atvėsinkite.
  7. Jeigu rabarbarai žalios spalvos, į šviesųjį sirupą įpilkite 1-2 šaukštus raudonų uogų, pavyzdžiui, aviečių, sunkos.
  8. Rabarbarus išgriebkite į iškeptų baltymų duobutę, apliekite sirupu.

Receptas DANSUKKER

Suskleisti
Pyragaičiai su maskarpone ir rabarbarais
Receptas: Pyragaičiai su maskarpone ir rabarbarais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.6 / 18
Receptas
Ingredientai
Miltai: 425.00 g (tešlai)
Sviestas: 125.00 g (šalto - tešlai)
Jogurtas: 70.00 ml (natūralaus - tešlai)
Cukrus: 3.00 arbat. š. („Dansukker“ „Panevėžio Plius“ - tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Maskarponės sūris: 250.00 g (įdarui)
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š. („Dansukker“ - įdarui)
Rabarbarai: 2.00 vnt. (2 - 3 kotai (galima naudoti rūgščius obuolius ar kitus vaisius) - įdarui)
Cukranendrių cukrus „Demerara“:(įdarui) 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Rabarbarus nuplaukite ir supjaustykite 2 cm ilgio gabaliukais.
  2. Suberkite į dubenį miltus, druską, cukrų, įtarkuokite šaltą sviestą, supilkite jogurtą ir suminkykite tešlą.
  3. Maskarponę išplakite su cukraus milteliais.
  4. Tešlą padalykite į 4 arba 6 vienodus gabaliukus, iškočiokite juos.
  5. Išspauskite dubenėliu apskritimą. Į kiekvieno vidurį įdėkite po 2 šaukštus maskarponės, šaukštu vienodai paskirstykite po apskritimą, bet ne iki pat kraštų, tada – po 2 šaukštus rabarbarų, užberkite cukranendrių cukraus.
  6. Kraštus gražiai užlankstykite.
  7. Paruoštus pyragaičius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite 200 °C orkaitėje apie 35 min., iki tešla ims gražiai rusvėti.

Receptas DANSUKKER

Suskleisti
Rabarbarų pyragaičiai
Receptas: Rabarbarų pyragaičiai
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 5
Receptas
Ingredientai
Rabarbarai: 6.00 vnt. (vidutinio storio lapkočiai)
Pistacijos: 300.00 g
Cukrus: 150.00 g
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštas nutarkuotų žievelių)
Gvazdikėliai: 6.00 vnt.
Marcipanai: masė 1.00 valg. š.
Cukraus sirupas: 2.00 valg. š. (mėgstamo sirupo rabarbarams apšlakstyti)
Kaip gaminti
  1. Pistacijas išlukštenkite, smulkiai sukapokite, paskrudinkite sausoje keptuvėje.
  2. Tešlą atšildykite, supjaustykite nedideliais kvadratėliais. Rabarbarų lapus nupjaukite, galus nuvalykite, lapkočius supjaustykite tešlos kvadratėlio dydžio šiaudeliais.
  3. Į puodą pilkite 3 stiklines vandens, suberkite cukrų, gvazdikėlius, nutarkuotas citrinų žieveles, įmeskite cinamonų lazdelę, tada sumeskite rabarbarų šiaudelius, juos pavirkite, kad suminkštėtų, bet neištižtų, išgriebkite iš skysčio ir atvėsinkite.
  4. Paruoštus tešlos kvadratėlius išdėliokite karščiui atsparioje kepimo skardoje, ant kiekvieno užtarkuokite po truputį marcipanų masės, išdėliokite rabarbarus, juos apšlakstykite sirupu. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Tiekite apibarsčiusi kapotomis pistacijomis.
Suskleisti
Braškių ir rabarbarų pyragas
Receptas: Braškių ir rabarbarų pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.6 / 21
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 1.00 st.
Cukrus: 1.00 st. (ir žiupsnelis papuošimui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Rabarbarai: 250.00 g
Braškės: 250.00 g
Pienas: 125.00 ml
Sviestas: 100.00 g
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (papuošimui)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, sudėkite išlydytą sviestą, po to palaipsniui suberkite miltus, kepimo miltelius, supilkite pieną ir išmaišykite iki vientisos masės.

2. Rabarbarus nulupkite ir supjaustykite, braškes taip pat susmulkinkite.

3. Supilkite tešlą į kepimo formą, ant viršaus sudėkite rabarbarus, braškes, apibarstyti cinamonu ir cukrumi. Pašaukite į 180 laipsnių orkaitę 30-40 minučių.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Rabarbarų krepšeliai traškia plutele
Receptas: Rabarbarų krepšeliai traškia plutele
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 9
Receptas
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 125.00 ml (traškiajam sluoksniui)
Cukrus: 4.00 valg. š. (traškiajam sluoksniui ir krepšeliams 100 g cukraus bei šaukštas cukraus pudros)
Graikiniai riešutai: 4.00 valg. š. (traškiajam sluoksniui)
Miltai: 2.00 valg. š. (traškiajam sluoksniui ir krepšeliams 300 g)
traškiajam sluoksniui bespalvio ar gelsvo, bet ne raudono 2.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (traškiajam sluoksniui)
Sviestas: 50.00 g (traškiajam sluoksniui ir krepšeliams 150 g)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (krepšeliams)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (krepšeliams pusė šaukštelio)
Rabarbarai: 500.00 g (krepšeliams 5–6 stori stiebai)
Druska: 1.00 arbat. š. (krepšeliams žiupsnelis)
Kaip gaminti
  1. Iš pradžių paruoškite traškųjį krepšelių sluoksnį: dubenyje sumaišykite dribsnius, riešutus, cukrų ir cinamonus. Viską apibarstykite miltais, apšlakstykite sirupu, ant viršaus užtarkuokite šaltą sviestą ir peiliu kapokite, kol visi sviesto gumulėliai apsivels sausais produktais.
  2. Suminkykite tešlą: sviestą ištrinkite su cukrumi ir maišydami įmuškite kiaušinį. Kai masė pasidarys vientisa, po truputį suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska.
  3. Rabarbarus nulupkite, supjaustykite ir apibarstykite cukraus pudra.
  4. Tešlą iškočiokite, kad išeitų maždaug 0,5 cm storio lakštas, išspauskite turimų formelių dydžio apskritimus ir jais išklokite formeles, gerokai paspausdami pirštais. Krepšelius subadykite arba priberkite sausų žirnių (kad nesideformuotų krepšeliai) ir 250oC karštumo orkaitėje kepkite 15 min. Paskui ištraukite, išberkite žirnius, pridėkite rabarbarų, apibarstykite paruoštais trupinukais, orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 200oC ir kepkite dar pusvalandį.
Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs