Šviežių ryžių, bulvių ir morkų magija: sriubos receptą Žanetai padiktavo likučiai spintelėje

„Man šiek tiek gaila pietiečių Viduržemio jūros pakrantėje. Jie nėra atradę šiltų sriubų malonumo. Bičiuliai užsieniečiai, su kuriais tenka turėti nemažai reikalų darbe, tik kreivai šiepia ūsą, kai pasakoju, kad lietuviai sunkiai įsivaizduotų gyvenimą be šiltos sriubos. Anie juk sriubas valgo tik apsirgę“, – teigė 15min skaitytoja Žaneta.
Firminė rudeninė Žanetos sriuba
Firminė rudeninė Žanetos sriuba / Skaitytojos Žanetos nuotr.

Bent jau ant Žanetos šeimos pietų stalo šilta sriuba pakvimpa mažiausiai du kartus per savaitę, o išeiginėmis dienomis – būtinai.

„Gera sriuba gali būti ir įžanga į pagrindinį mėsos patiekalą, ir apskritai vietoje jo, jeigu sočią paruoši. Žodžiu, mes esam sriubavalgė šeimyna“, – pasakojo Žaneta.

Būtent spalio mėnesio savaitgalį, daugmaž prieš dešimtmetį, 15min skaitytoja pasakoja sumeistravusi firminę savo sriubą. Tądien į parduotuvę eiti Žaneta jautėsi pernelyg pavargusi, tačiau šeimyna gailestinga nebuvo – reikalavo sriubos.

Virtuvinėje spintelėje Žaneta rado šviežių morkų ir bulvių. Stalčiuje gulėjo ryžių pakelis ir pora daržovių sultinio kubelių. Šaldytuve – sauja krapų.

„Anksčiau galvodavau, kad pasaulio pabaiga yra viename patiekale bandyti suderinti bulves ir ryžius, bet tada pasiryžau. Išvirė soti, bet neapsunkinanti, su lengva rūgštele sriuba. Ir, žinokite, taip aš sukūriau mėgstamiausią mūsų šeimos rudens savaitgalių sriubą“, – savo firminį patiekalą pristatė Žaneta.

Skaitytojos Žanetos nuotr./Firminė rudeninė Žanetos sriuba
Skaitytojos Žanetos nuotr./Firminė rudeninė Žanetos sriuba

Ingredientai:

  • 1 pakelis ryžių
  • 1 šviežia didelė morka
  • 6 nedidelės šviežios bulvės
  • sauja krapų
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • 2 „Maggi“ daržovių sultinio kubeliai
  • pora lauro lapų
Skaitytojos Žanetos nuotr./Pora daržovių sultinio kubelių – būtini
Skaitytojos Žanetos nuotr./Pora daržovių sultinio kubelių – būtini

Gamyba:

Daržoves nuplauname ir nuskutame. Morkas pjaustome griežinėliais, bulves – nedideliais kubeliais.

Daržoves ir ryžius dedame į verdantį vandenį.

Verdame ant nedidelės ugnies apie 20 minučių vis pamaišydami.

Pagardiname druska, pipirais.

Įpusėjus procesui, į puodą siunčiame sultinio kubelius ir lauro lapus. Išvirus pabarstome smulkintais krapais. Jeigu norisi „riebaliuko“, galima įsidėti šaukštą grietinės.

Prieš verdant galima morkas pakepinti – bus dar minkštesnės, o pati sriuba – dar gardesnė.

Drąsiai eksperimentuokite ir su „Maggi“ sultinio kubeliais: pabandykite panaudoti po vieną daržovių ir vištienos.

Skanaus!

Suskubkite ir Jūs sudalyvauti „Maggi“ konkurse su savo mėgstamu receptu.

Lauksime garuojančių ir kvepiančių jūsų patiekalų receptų nuotraukų el. paštu konkursai@15min.lt, o projekto partneris „Maggi“ išrinks tris laimėtojus ir apdovanos juos maloniais prizais – „Maggi“ produktų rinkiniais.

Jūsų laiškų laukiame iki spalio 25 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos