Tinklaraštininkė Amelija Kuzmarskė prekybos centro „IKI“ pranešime žiniasklaidai dalijasi savo šeimos pamėgtų „baltų šaltibarščių“ receptu.
Ingredientai (2 porcijoms):
- 2 kiaušiniai;
- 3 trumpavaisiai agurkai;
- 5–6 didesni ridikėliai;
- ryšulėlis svogūnų laiškų;
- 1 skiltelė česnako;
- sauja smulkintų krapų;
- 600 ml riebaus kefyro;
- 1–2 arbat. šaukšt. obuolių acto;
- druskos.
Gaminimas:
1. Išvirkite kiaušinius: dėkite juos šaukštu į jau verdantį vandenį (taip kiaušiniai lengviau nusilups) ir pavirkite 8 min. Trynys bus dar šiek tiek minkštas ir kreminės konsistencijos. Jei norėtumėte kiaušinius smulkinti ir įmaišyti į sriubą, o ne patiekti ant viršaus perpjautus pusiau, tada virkite juos ilgiau, apie 10 min. Praėjus virimo laikui, iškart nupilkite karštą vandenį ir atvėsinkite kiaušinius kuo šaltesniu vandeniu iš čiaupo.
2. Agurkus supjaustykite nedideliais kubeliais, ridikėlius šiaudeliais, svogūnų laiškus susmulkinkite peiliu arba sukarpykite žirklėmis. Susmulkintas daržoves dėkite į dubenį, kuriame maišysite sriubą.
3. Ant smulkintų krapų atskirame dubenėlyje užberkite gerą žiupsnį druskos ir leiskite krapams pastovėti kelias minutes, kol jie išskirs sultis bei pradės stipriau kvepėti.
4. Į dubenį su pjaustytomis daržovėmis dėkite išspaustą česnaką ir krapus. Užpilkite kefyru ir pagardinkite šaukšteliu obuolių acto. Paragaukite, jei trūks druskos ar acto – pridėkite.
5. Patiekite iškart su karštomis virtomis arba keptomis šviežiomis bulvytėmis.