„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Takai su krevetėmis – išrankiausiam skoniui

Jau pamėgę Meksikos virtuvę žino, kad stebinančiais skoniais pasižyminčius šios šalies patiekalus pagaminti pakanka vos kelių ingredientų ir šiek tiek fantazijos. Norint meksikietiškiems valgiams suteikti maistingumo galima vos iš kelių trintų avokadų, pagardintų citrinos sultimis, druska ir pipirais, išgauti puikų gvakamolės padažą, tinkantį prie kone visų patiekalų, sakoma „Maxima“ pranešime žiniasklaidai.
Takai su krevetėmis
Takai su krevetėmis / Shutterstock nuotr.

Įsileisti į savo namų virtuvę Meksikos virtuvės gardėsius maisto tinklaraštininkė S. Lubauskaitė kviečia išbandant pasigaminti gaivų, vasarai puikiai tinkantį takų su krevetėmis patiekalą, kuris tiks ir šventėms su draugais, ir šeimos vakarienėms.

„Man meksikietiška virtuvė asocijuojasi su spalvomis, paprastumu ir dalijimusi. Šios šalies įkvėpti patiekalai vis dažniau atsiranda ant mūsų stalo, ypač takai vasaros metu. Manau, kad takai – puikus patiekalas, skirtas dalintis, o tokių valgių juk dažniausiai ir norisi vasarą. Be to, mane žavi ir šio patiekalo variacijos, patenkinančios tiek vegetarus, tiek mėsos mėgėjus. Išties rekomenduoju Meksikos skonius šią vasarą pakviesti visiems į savo virtuves“, – teigia S. Lubauskaitė.

Šiam valgiui paruošti reikės:

  • takams skirtų tortilijų;
  • 250 g krevečių;
  • jogurtinio padažo;
  • aliejaus (kepimui);
  • gvakamolės padažo;
  • raudonojo kopūsto;
  • 1 žaliosios citrinos;
  • kalendros;
  • raudonųjų marinuotų svogūnų;
  • druskos, saldžiosios paprikos miltelių ir česnako granulių (pagal skonį).

Gvakamolės padažui paruošti jums reikės:

  • 1 didelio prinokusio avokado;
  • 1 pomidoro;
  • 1 Chalapos aitriosios paprikos;
  • 1 žaliosios citrinos (sulčių);
  • 1 skiltelės česnako;
  • smulkintos kalendros;
  • druskos (pagal skonį).

Jogurtiniam padažui paruošti jums reikės:

  • 1 skiltelės česnako;
  • smulkintos kalendros;
  • 1 žaliosios citrinos (sulčių);
  • 4 v. š. graikiško jogurto;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 a. š. medaus;
  • druskos (pagal skonį).

Gaminimas

Paruoškite jogurtinį padažą, sutrindami visus ingredientus ir palikite, šiek tiek kalendros lapelių nesutrintų. Paruoškite gvakamolę: šakute sutrinkite avokadą, supjaustykite pomidorą, Chalapos aitriąją papriką, susmulkinkite kalendrą. Viską sumaišykite, įspauskite žaliosios citrinos sultis, įberkite druskos.

Krevetes apibarstykite druska, saldžiosios paprikos milteliais, česnako granulėmis ir iškepkite keptuvėje. Tuomet pašildykite tortilijas, ant jų tepkite gvakamolę, dėkite krevetes, smulkintą raudonąjį kopūstą, viską apšlakstykite jogurtiniu padažu. Ant viršaus galite uždėti dar svogūno, kalendros ar užspausti žaliosios citrinos sulčių. Viską skaniai paruošę – mėgaukitės!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs