Reikės:
- 3 valg. š. alyvuogių aliejaus,
- 1 citrinos sulčių,
- žiupsnelio čili,
- 1 arb. š. saldžiosios paprikos miltelių,
- 1/2 arb. š. malto kumino,
- žiupsnelio kajeno pipirų,
- 700 g jūros lydekos filė,
- žiupsnelio druskos,
- žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų,
- 8 tortilijų,
- 1 avokado,
- kelių valg. š. grietinės patiekimui,
- laimo skiltelių patiekimui,
- aliejaus kepimui.
Daržovių įdarui:
- 1/4 st. majonezo,
- 1 laimo sulčių,
- 1 valg. š. medaus,
- saujelės šviežios kalendros,
- 2 st. šviežio pjaustyto raudongūžio kopūsto,
- 1 st. konservuotų kukurūzų,
- 1 susmulkinto jalapeno.
Gaminimas
Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, laimo sultis, saldžiosios paprikos ir čili miltelius, kuminą ir kajeno pipirus. Gautame marinate apvoliokite žuvies filė ir padėkite į šaldytuvą 15 minučių pasimarinuoti.
Pasigaminkite daržovių įdarą. Dubenyje sumaišykite majonezą, laimo sultis, kalendrą ir medų. Suberkite smulkiai pjaustytą kopūstą, kukurūzus ir jalapeną. Pagardinkite druska bei pipirais ir gerai išmaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų kepimui ir apkepkite žuvį po 3-5 minutes iš kiekvienos pusės.
Ant tortilijos dėkite po kelis gabaliukus žuvies, paruošto kopūstų įdaro, susmulkinto avokado. Apšlakstykite laimo sultimis, pagardinkite grietine ir patiekite.
Skanaus!