Violeta ir Vilius laidą pradeda entuziastingai sveikindamiesi, kadangi virtuvėje jau tvyro kalėdinė nuotaika, o netrukus suskamba ir žymiosios šventinės dainos.
„Šiandien gaminsime varškės apkepą – kiekviena šeimininkė turi firminį, tad aš parodysiu savo. Labai retai jį gaminu, nes niekas daugiau šeimoje nevalgo, tik aš“, – pristato V.Tarasovienė.
„Varškės atsivalgiau dar vaikystėje, – teisinasi V.Tarasovas. – Bet paragausiu, ką šiandien pagaminsi.“
Apkepui reikės varškės, grietinės, cukraus, kiaušinių ir kelių kitų ingredientų, o padažas bus ruošiamas iš vyšnių.
„Man šiandien turbūt nieko nereikės daryti?“ – tikisi Vilius.
„Reikės. Atskirk kiaušinių baltymus nuo trynių“, – darbo duoda Violeta.
„Aš nemokėsiu, ką man čia davei, – iš karto baiminasi V.Tarasovas, tačiau jau netrukus jo veidą papuošia šypsena. – Žiūrėk, kažkaip pavyksta! Negaliu patikėti.“
Visgi jau netrukus Viliaus sėkmę pakeičia maža klaida – netyčia į baltymus vos nepakliuvo trynio, tad Violeta vyrą atleidžia nuo šio darbo.
„Kalėdinė laida, o tiek barnių“, – nepasitenkinimą išreiškia V.Tarasovas.
Sumaišius visus ingredientus, Vilius ištepa kepimo formą sviestu, o tuomet apkepas keliauja kepti į orkaitę. Tuo metu Violeta paruošia vyšnių padažą.
„Kepė apie 50 minučių, nes yra pakankamai storas, – aiškina V.Tarasovienė. – Išėmus reikia truputėlį palaukti, kad atvėstų.“
„Koks gražus! Ragauju, nebegaliu kentėti, – degustuoti imasi Vilius. – Namie niekada taip nepavykdavo, čia 10 kartų geriau. Fantastinė konsistencija.“
Visą gaminimo procesą žiūrėkite laidoje: