Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tarasovai virtuvėje“ ruošiasi šventėms – purus varškės apkepas su vyšnių padažu

Laidoje „Tarasovai virtuvėje“ jau vyrauja šventinė nuotaika – matoma ne tik kalėdinė atributika, bet ir pamažu galvojama, ką gi būtų galima pagaminti Kalėdų stalui. Šį kartą Violeta ir Vilius ruošia itin purų varškės apkepą su vyšnių padažu, kurį puikiai įvertina net V.Tarasovas, nors iki tol jo nelabai mėgo.

Violeta ir Vilius laidą pradeda entuziastingai sveikindamiesi, kadangi virtuvėje jau tvyro kalėdinė nuotaika, o netrukus suskamba ir žymiosios šventinės dainos.

„Šiandien gaminsime varškės apkepą – kiekviena šeimininkė turi firminį, tad aš parodysiu savo. Labai retai jį gaminu, nes niekas daugiau šeimoje nevalgo, tik aš“, – pristato V.Tarasovienė.

„Varškės atsivalgiau dar vaikystėje, – teisinasi V.Tarasovas. – Bet paragausiu, ką šiandien pagaminsi.“

Apkepui reikės varškės, grietinės, cukraus, kiaušinių ir kelių kitų ingredientų, o padažas bus ruošiamas iš vyšnių.

„Man šiandien turbūt nieko nereikės daryti?“ – tikisi Vilius.

„Reikės. Atskirk kiaušinių baltymus nuo trynių“, – darbo duoda Violeta.

„Aš nemokėsiu, ką man čia davei, – iš karto baiminasi V.Tarasovas, tačiau jau netrukus jo veidą papuošia šypsena. – Žiūrėk, kažkaip pavyksta! Negaliu patikėti.“

Mato Baranausko nuotr./Violeta Tarasovienė, Vilius Tarasovas
Mato Baranausko nuotr./Violeta Tarasovienė, Vilius Tarasovas

Visgi jau netrukus Viliaus sėkmę pakeičia maža klaida – netyčia į baltymus vos nepakliuvo trynio, tad Violeta vyrą atleidžia nuo šio darbo.

„Kalėdinė laida, o tiek barnių“, – nepasitenkinimą išreiškia V.Tarasovas.

Sumaišius visus ingredientus, Vilius ištepa kepimo formą sviestu, o tuomet apkepas keliauja kepti į orkaitę. Tuo metu Violeta paruošia vyšnių padažą.

„Kepė apie 50 minučių, nes yra pakankamai storas, – aiškina V.Tarasovienė. – Išėmus reikia truputėlį palaukti, kad atvėstų.“

„Koks gražus! Ragauju, nebegaliu kentėti, – degustuoti imasi Vilius. – Namie niekada taip nepavykdavo, čia 10 kartų geriau. Fantastinė konsistencija.“

Visą gaminimo procesą žiūrėkite laidoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais