Violeta ir Vilius laidą pradeda itališkai pasisveikindami, o netrukus V.Tarasovas šia kalba užtraukia ir dainą.
„Šiandien gaminsime tradicinį tiramisu. Jį ruošti galima įvairiai – dėti grietinėlę, nedėti kiaušinių baltymų, rinktis ir maskarponę, ir baltymus, – pristato V.Tarasovienė. – Tačiau Italija didelė, galima suklysti, kur yra tikrasis tradicinis tiramisu.“
„Ką man daryti?“ – iš karto iniciatyvos imasi Vilius.
„Žiūrėti ir mokytis“, – atkerta Violeta.
Iš pradžių V.Tarasovienė paaiškina, kad reikia atskirti baltymus nuo trynių, o plakti geriausia pradėti nuo baltymų, kadangi kitu atveju maišytuvas nebebus švarus ir šie neišsiplaks.
„Prašau, pradėkite“, – ragina Violeta.
„Ar jūs juokaujate, ponia? Man ką nors paprastesnio duok“, – sunerimsta Vilius.
Galiausiai Vilius imasi plakti baltymus, o procesą vėl lydi dainos.
„Putos turi būti tokios, kad jei užversiu jas tau ant galvos, o šios nukris, išplakta bus blogai“, – paaiškina Violeta.
Tačiau V.Tarasovas baltymus išplaka taip, kad šie net neišbėga iš dubens, ir taip pelno džiaugsmingą Violetos reakciją.
Išplakus kiaušinius, jie sumaišomi su maskarpone, o tuomet pradedama komponuoti.
„Kai baltymus įmaišote į masę, stenkitės tai daryti atsargiai, kad nesubliūkštų burbuliukai, kurie susidarė plakant“, – pataria Violeta.
Gaminant tiramisu, pirmiausia dedami sausainiai, pamirkyti į kavą, tuomet pilama masė, ir taip susidaro trys sluoksniai.
„Desertą šaldytuve palikti reikia mažiausiai 6 valandas, o geriausia – parą, – sako V.Tarasovienė. – Pabarstome kakava ir uždedame maistinę plėvelę tam, kad šaldytuve neprisigertų įvairių kvapų – pavyzdžiui, svogūno. Pieniški produktai linkę tą daryti.“
Tarasovai tiramisu šaldytuve laiko per naktį ir jį ragauja tik kitą dieną.
„Man jau seilės bėga“, – nekantrauja Vilius.
„Labai paprastas, lengvai pagaminamas. Tikiuosi, jums patiks ir gaminsite namie“, – linki Violeta.
Skanaus!
Visą gaminimo procesą žiūrėkite įraše: