„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

„Tarasovų virtuvėje“ – į Italiją nukelsiantis gardusis tiramisu

Šį kartą laidoje „Tarasovai virtuvėje“ Violeta ir Vilius gamina itališką klasiką – tiramisu desertą. Jam paruošti reikia vos kelių ingredientų, tačiau valgyti galima tik kitą dieną. Vis dėlto pakentėti verta, kadangi desertas itin skanus ir tirpstantis burnoje!

Violeta ir Vilius laidą pradeda itališkai pasisveikindami, o netrukus V.Tarasovas šia kalba užtraukia ir dainą.

„Šiandien gaminsime tradicinį tiramisu. Jį ruošti galima įvairiai – dėti grietinėlę, nedėti kiaušinių baltymų, rinktis ir maskarponę, ir baltymus, – pristato V.Tarasovienė. – Tačiau Italija didelė, galima suklysti, kur yra tikrasis tradicinis tiramisu.“

„Ką man daryti?“ – iš karto iniciatyvos imasi Vilius.

„Žiūrėti ir mokytis“, – atkerta Violeta.

Iš pradžių V.Tarasovienė paaiškina, kad reikia atskirti baltymus nuo trynių, o plakti geriausia pradėti nuo baltymų, kadangi kitu atveju maišytuvas nebebus švarus ir šie neišsiplaks.

„Prašau, pradėkite“, – ragina Violeta.

„Ar jūs juokaujate, ponia? Man ką nors paprastesnio duok“, – sunerimsta Vilius.

Galiausiai Vilius imasi plakti baltymus, o procesą vėl lydi dainos.

„Putos turi būti tokios, kad jei užversiu jas tau ant galvos, o šios nukris, išplakta bus blogai“, – paaiškina Violeta.

Tačiau V.Tarasovas baltymus išplaka taip, kad šie net neišbėga iš dubens, ir taip pelno džiaugsmingą Violetos reakciją.

Išplakus kiaušinius, jie sumaišomi su maskarpone, o tuomet pradedama komponuoti.

„Kai baltymus įmaišote į masę, stenkitės tai daryti atsargiai, kad nesubliūkštų burbuliukai, kurie susidarė plakant“, – pataria Violeta.

Andriaus Pelakausko nuotr./Violeta Tarasovienė, Vilius Tarasovas
Andriaus Pelakausko nuotr./Violeta Tarasovienė, Vilius Tarasovas

Gaminant tiramisu, pirmiausia dedami sausainiai, pamirkyti į kavą, tuomet pilama masė, ir taip susidaro trys sluoksniai.

„Desertą šaldytuve palikti reikia mažiausiai 6 valandas, o geriausia – parą, – sako V.Tarasovienė. – Pabarstome kakava ir uždedame maistinę plėvelę tam, kad šaldytuve neprisigertų įvairių kvapų – pavyzdžiui, svogūno. Pieniški produktai linkę tą daryti.“

Tarasovai tiramisu šaldytuve laiko per naktį ir jį ragauja tik kitą dieną.

„Man jau seilės bėga“, – nekantrauja Vilius.

„Labai paprastas, lengvai pagaminamas. Tikiuosi, jums patiks ir gaminsite namie“, – linki Violeta.

Skanaus!

Visą gaminimo procesą žiūrėkite įraše:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“