Laidą Violeta ir Vilius pradeda pristatydami patiekalą, kuris bus tarsi pirmos laidos pratęsimas, kadangi vėl naudojamos cukinijos.
„Pažadėk, kad tai bus paskutinis patiekalas, aš jau noriu mėsos. Trečia laida, o mes vis dar gaminame vegetariškai ir sveikuoliškai“, – skundžiasi V.Tarasovas.
Violeta pažado neduoda ir iš karto pristato, kaip atrodys šios laidos patiekalas – tai bus cukinijų laiveliai, įdaryti tunu, morkomis, svogūnais.
„Tai labai paprastas patiekalas, itin lengvai pagaminamas namie. Išskobi cukiniją, įdedi įdarą, pašauni į orkaitę, ir viskas“, – tikina V.Tarasovienė.
„Pradėkime. Aš turbūt, kaip visada, nuskusiu kažką?“ – iš karto sau įprasto darbo griebiasi Vilius.
Kol Vilius skuta morkas, Violeta ruošia kitus ingredientus ir prabyla apie savo taip mėgstamą tuną.
„Jį galiu valgyti visur, – šypsosi V.Tarasovienė. – Beje, šį patiekalą galima labai gerai įmaišyti į makaronus.“
Nuskutęs morkas, Vilius imasi jas tarkuoti.
„Jau esu tavo pagalbininkas“, – didžiuojasi jis.
Kol Violeta ruošia įdarą, Vilius pasisiūlo supjaustyti cukinijas, tačiau iš karto sulaukia neigiamo atsakymo. Vis dėlto V.Tarasovienė jį pamoko, kaip supjaustyti petražoles.
„Beveik gerai“, – Viliaus darbą įvertina Violeta.
Paruošusi įdarą, V.Tarasovienė imasi skobti cukinijas, tačiau randa dubens apačioje likusią nesutarkuotą morką.
„Kas čia?! Man kaip tik vienos trūko“, – supyksta Violeta.
„Baik bambėti“, – atkerta Vilius, iš karto užtraukdamas gimtadieninę dainą.
Po kiek daugiau nei 20 minučių kepimo cukinijų laiveliai paruošti, o pora jų paragauja dar prieš kameras.
„Labai gerai“, – verdiktą pasako Violeta.
Skanaus!
Visą gaminimo procesą žiūrėkite įraše: