Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tarasovų virtuvėje“ – lengvai pagaminamas ir itin skanus rizotas su grybais

Paskutinėje antro sezono „Tarasovai virtuvėje“ laidoje Violeta ir Vilius gamina itališką patiekalą – rizotą su grybais. Šis tinka visoms progoms: savaitgaliui, šventiniam stalui ar pavaišinti svečius. Pabandykite!

Šį kartą virtuvėje vėl sklinda itališki kvapai – Tarasovai gamina rizotą su grybais, kuriam reikės ryžių, petražolių, sūrio, sultinio, vyno ir prieskonių.

Darbai prasideda nuo ingredientų paruošimo – kol Vilius tarkuoja sūrį, Violeta įdeda kepti grybus, lupa svogūną, pjausto petražoles.

„Visas itališkas dainas jau išdainavome – kas dabar?“ – sunerimsta V.Tarasovas.

Iškeptus grybus Violeta atideda, o tuomet į keptuvę beria svogūnus ir ryžius. Pastaruosius pataria pirmiau pakepti, kadangi bus traškesni. Galiausiai pilama šiek tiek vyno, o tada – sultinio.

„Nematau, kad ryžiai dvigubėtų, jie tik mažėja“, – dėl galimai per mažos porcijos jaudinasi Vilius.

„Vargšas, liksi nepavalgęs“, – atšauna V.Tarasovienė.

Mato Baranausko nuotr./Violeta Tarasovienė, Vilius Tarasovas
Mato Baranausko nuotr./Violeta Tarasovienė, Vilius Tarasovas

Rizoto gaminimo procesas, anot Violetos, yra pakankamai ilgas, kadangi reikia nuolat maišyti, o sultinį pilti pamažu. Pabaigoje į keptuvę vėl įdedami grybai, sviestas, užbarstoma sūrio.

„Koks kvapas! Seilės bėga, jau noriu valgyti, – atsistebėti negali Vilius, kuris netrukus pirmasis ir paragauja. – Nerealiai! Be galo skanu.“

Visą gaminimo procesą žiūrėkite įraše:

VIDEO: „Tarasovai virtuvėje“: rizotas su miško grybais – apsilaižysite pirštus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais