Šį kartą virtuvėje vėl sklinda itališki kvapai – Tarasovai gamina rizotą su grybais, kuriam reikės ryžių, petražolių, sūrio, sultinio, vyno ir prieskonių.
Darbai prasideda nuo ingredientų paruošimo – kol Vilius tarkuoja sūrį, Violeta įdeda kepti grybus, lupa svogūną, pjausto petražoles.
„Visas itališkas dainas jau išdainavome – kas dabar?“ – sunerimsta V.Tarasovas.
Iškeptus grybus Violeta atideda, o tuomet į keptuvę beria svogūnus ir ryžius. Pastaruosius pataria pirmiau pakepti, kadangi bus traškesni. Galiausiai pilama šiek tiek vyno, o tada – sultinio.
„Nematau, kad ryžiai dvigubėtų, jie tik mažėja“, – dėl galimai per mažos porcijos jaudinasi Vilius.
„Vargšas, liksi nepavalgęs“, – atšauna V.Tarasovienė.
Rizoto gaminimo procesas, anot Violetos, yra pakankamai ilgas, kadangi reikia nuolat maišyti, o sultinį pilti pamažu. Pabaigoje į keptuvę vėl įdedami grybai, sviestas, užbarstoma sūrio.
„Koks kvapas! Seilės bėga, jau noriu valgyti, – atsistebėti negali Vilius, kuris netrukus pirmasis ir paragauja. – Nerealiai! Be galo skanu.“
Visą gaminimo procesą žiūrėkite įraše: