Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tarasovų virtuvėje“ – tradicinis lenkų patiekalas bigusas

Naujoje „Tarasovai virtuvėje“ laidoje Violeta ir Vilius keliasi į Lenkiją bei demonstruoja, kaip pasigaminti tradicinį jų patiekalą – bigusą. Tai yra troškinti kopūstai, į kuriuos galima dėti tai, ko norisi pagal skonį – mėsą, dešreles, džiovintas slyvas ar grybus.

Šį kartą laidą Violeta ir Vilius pradeda sveikindamiesi lenkiškai, kadangi žiūrovams atskleis, kaip pasigaminti bigusą.

„Tai patiekalas, einantis iš kartos į kartą – Violetos mama lenkaitė, būtent pas ją bigusą pirmą kartą paragavau. Tuomet Violeta jį perėmė, tik pridėjo kitų pagardų, – sako V.Tarasovas. – Bigusas yra mūsų firminis patiekalas, vienas mano mėgstamiausių ir tikrai patenka į TOP 5.“

„Bigusas yra troškinti kopūstai, o į juos viskas dedama pagal skonį. Tik tradiciškai reikia pilti vyno, dėti džiovintų slyvų, grybų, kažko rūkyto, be to, galima įdėti ir mėsos. Viską sudėjus į puodą, kelias valandas reikia troškinti“, – aiškina V.Tarasovienė, pridurdama, kad tai labiau žiemos sezonui tinkantis patiekalas.

Vos pradėjus ruošti patiekalą, Vilius iš karto imasi darbo ir pradeda skusti bulves. Iš pradžių apsidžiaugęs, jog bulvių skutimą yra gerai įvaldęs, vėliau šiek tiek nusivilia, kadangi nesiseka taip gerai, kaip tikėjosi.

„Kaip ir Violeta, galiu dabar pasiteisinti, kad tai ne mano skustuvas“, – šypsosi V.Tarasovas.

Tam, kad bigusas idealiai pavyktų, troškinti galima net tris valandas, tačiau taupydami laiką, Tarasovai apsiriboja dviem valandomis.

„Jūs net neįsivaizduojate, kokie kvapai čia eina. Slyvos, vynas, kopūstai...“, – seilę varvina Vilius.

Mato Baranausko nuotr./Violeta Tarasovienė, Vilius Tarasovas
Mato Baranausko nuotr./Violeta Tarasovienė, Vilius Tarasovas

Imdama patiekalą iš puodo, Violeta išmeta karkos kauliuką ant stalviršio, o vėliau apsitaško prijuostę. Vilius, kuris laidoje įsikūnijęs į tvarkinguolio vaidmenį, tokios netvarkos negali pakęsti.

„Apsitaškei, nu tu terla, terla...“, – piktinasi V.Tarasovas.

Vis dėlto jau greitai jo veide atsiranda šypsena, kadangi bigusas paruoštas ir Vilius nekantrauja jį paragauti.

„Estetikos šiame patiekale nėra, bet jis labai skanus“, – serviruodama sako Violeta.

„Tu gali net nevalgyti, palik viską man, – ragaudamas rėžia Vilius. – Tobula!“

Išbandykite bigusą ir jūs!

Visą gamybos procesą žiūrėkite laidoje:

VIDEO: „Tarasovai virtuvėje“. Tradicinis receptas, kuris Violetos šeimoje keliauja iš kartos į kartą – lenkiškas bigusas su kopūstais ir mėsa

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais