Šį kartą laidą Violeta ir Vilius pradeda sveikindamiesi lenkiškai, kadangi žiūrovams atskleis, kaip pasigaminti bigusą.
„Tai patiekalas, einantis iš kartos į kartą – Violetos mama lenkaitė, būtent pas ją bigusą pirmą kartą paragavau. Tuomet Violeta jį perėmė, tik pridėjo kitų pagardų, – sako V.Tarasovas. – Bigusas yra mūsų firminis patiekalas, vienas mano mėgstamiausių ir tikrai patenka į TOP 5.“
„Bigusas yra troškinti kopūstai, o į juos viskas dedama pagal skonį. Tik tradiciškai reikia pilti vyno, dėti džiovintų slyvų, grybų, kažko rūkyto, be to, galima įdėti ir mėsos. Viską sudėjus į puodą, kelias valandas reikia troškinti“, – aiškina V.Tarasovienė, pridurdama, kad tai labiau žiemos sezonui tinkantis patiekalas.
Vos pradėjus ruošti patiekalą, Vilius iš karto imasi darbo ir pradeda skusti bulves. Iš pradžių apsidžiaugęs, jog bulvių skutimą yra gerai įvaldęs, vėliau šiek tiek nusivilia, kadangi nesiseka taip gerai, kaip tikėjosi.
„Kaip ir Violeta, galiu dabar pasiteisinti, kad tai ne mano skustuvas“, – šypsosi V.Tarasovas.
Tam, kad bigusas idealiai pavyktų, troškinti galima net tris valandas, tačiau taupydami laiką, Tarasovai apsiriboja dviem valandomis.
„Jūs net neįsivaizduojate, kokie kvapai čia eina. Slyvos, vynas, kopūstai...“, – seilę varvina Vilius.
Imdama patiekalą iš puodo, Violeta išmeta karkos kauliuką ant stalviršio, o vėliau apsitaško prijuostę. Vilius, kuris laidoje įsikūnijęs į tvarkinguolio vaidmenį, tokios netvarkos negali pakęsti.
„Apsitaškei, nu tu terla, terla...“, – piktinasi V.Tarasovas.
Vis dėlto jau greitai jo veide atsiranda šypsena, kadangi bigusas paruoštas ir Vilius nekantrauja jį paragauti.
„Estetikos šiame patiekale nėra, bet jis labai skanus“, – serviruodama sako Violeta.
„Tu gali net nevalgyti, palik viską man, – ragaudamas rėžia Vilius. – Tobula!“
Išbandykite bigusą ir jūs!
Visą gamybos procesą žiūrėkite laidoje: