Šį kartą Violeta ir Vilius vėl sveikinasi iš šeimos sodo, kuriame praeitoje laidoje gamino vištieną, o šį kartą atskleidžia, kaip padaryti lašišos iešmelius.
„Tęsiame laidų ciklą, kur mokome grilinti su mumis, – šypsosi V.Tarasovienė. – Šiandien gaminame lašišą su daržovėmis, o garnyrui išsivirsime laukinių ryžių.“
Gaminimo metu žuvis yra supjaustoma kubeliais, o tuomet užmarinuojama ir paliekama kuriam laikui pastovėti. Violetos patarimu, druskos marinuojant žuvį dėti negalima – ją geriausia pabarstyti tik kepant.
Viską paruošus, imama dėti ant iešmelių – maunami lašišos kubeliai, daržovės.
„Manęs šioje laidoje nėra“, – ištaria Vilius, netoliese visą laiką prižiūrintis ugnį.
Tačiau galiausiai V.Tarasovas imasi vaidmens ir diktuoja, kokiu eiliškumu viską reikėtų dėti ant iešmelių.
„Aš dirigentas“, – paaiškina jis.
Ir nors gali pasirodyti, kad Vilius šį kartą be ugnies prižiūrėjimo neatlieka kitų gaminimo darbų, jis su žiūrovais pasidalina savo vasaros atradimu – miksuoti malkas ir anglis. Anot jo, tokiu būdu karštis išsilaiko kur kas geriau.
Paserviravus patiekalą, kaip visada pirmiausia jo degustuoti imasi V.Tarasovas.
„Mmm... Tirpsta burnoje, tobula! – įvertina Vilius. – O mes su jumis atsisveikiname iki kito sezono rudenį!“
Skanaus!
Visą gaminimo procesą žiūrėkite laidoje: