Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tarasovų virtuvėje“ – vasariškai atrodantys lašišos iešmeliai su daržovėmis

Paskutinėje šio sezono laidoje „Tarasovai virtuvėje“ Violeta ir Vilius iš virtuvės keliasi į sodą ir ruošia grilį – jo prireiks itin vasariškam patiekalui – vyne marinuotos lašišos iešmeliams su daržovėmis. Šį burnoje tirpstantį patiekalą pora patiekia su naminiu padažu ir laukiniais ryžiais.

Šį kartą Violeta ir Vilius vėl sveikinasi iš šeimos sodo, kuriame praeitoje laidoje gamino vištieną, o šį kartą atskleidžia, kaip padaryti lašišos iešmelius.

„Tęsiame laidų ciklą, kur mokome grilinti su mumis, – šypsosi V.Tarasovienė. – Šiandien gaminame lašišą su daržovėmis, o garnyrui išsivirsime laukinių ryžių.“

Gaminimo metu žuvis yra supjaustoma kubeliais, o tuomet užmarinuojama ir paliekama kuriam laikui pastovėti. Violetos patarimu, druskos marinuojant žuvį dėti negalima – ją geriausia pabarstyti tik kepant.

Viską paruošus, imama dėti ant iešmelių – maunami lašišos kubeliai, daržovės.

„Manęs šioje laidoje nėra“, – ištaria Vilius, netoliese visą laiką prižiūrintis ugnį.

Andriaus Pelakausko nuotr./Violeta Tarasovienė, Vilius Tarasovas
Andriaus Pelakausko nuotr./Violeta Tarasovienė, Vilius Tarasovas

Tačiau galiausiai V.Tarasovas imasi vaidmens ir diktuoja, kokiu eiliškumu viską reikėtų dėti ant iešmelių.

„Aš dirigentas“, – paaiškina jis.

Ir nors gali pasirodyti, kad Vilius šį kartą be ugnies prižiūrėjimo neatlieka kitų gaminimo darbų, jis su žiūrovais pasidalina savo vasaros atradimu – miksuoti malkas ir anglis. Anot jo, tokiu būdu karštis išsilaiko kur kas geriau.

Paserviravus patiekalą, kaip visada pirmiausia jo degustuoti imasi V.Tarasovas.

„Mmm... Tirpsta burnoje, tobula! – įvertina Vilius. – O mes su jumis atsisveikiname iki kito sezono rudenį!“

Skanaus!

Visą gaminimo procesą žiūrėkite laidoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais