Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tarkuotų bulvių „lizdeliai“ su kiaušinio tryniu. Kepkit keptuvėje arba orkaitėje

Panašu, kad bulvių sezonas Lietuvoje tęsiasi visus metus, kugelius ir cepelinus keičia šviežios bulvytės su sviestu, tada šaltibarščiai su bulvėmis, vėliau – bulviniai blynai. O tada ir vėl iš pradžių! Jei su bulviniais patiekalais norėtumėt paeksperimentuoti, išsikepkit stambiai tarkuotų bulvių „lizdelių“ su kiekvieno jų viduryje įtupdytu kiaušinio tryniu. Ir paprasta, ir gražiai atrodo, ir skanu!
Bulvių „lizdeliai“
Bulvių „lizdeliai“ / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 2 didelės bulvės;
  • 2 kiaušiniai (tryniai atskirti nuo baltymų);
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 valg. šaukšt. miltų;
  • žiupsnis druskos;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • svogūnų laiškų, smulkiai supjaustytų.

Gaminimas:

1. Nuskuskite bulves, nusausinkite ir sutarkuokite jas ilgais plonais šiaudeliais arba per įprastą „burokinę“ tarką. Dėkite tarkius į dubenį, užpilkite šaltu vandeniu ir leiskite pabūti 10 min.

2. Nusunkite tarkius, grąžinkite į dubenį, pilkite kiaušinių baltymus, aliejų, berkite miltus, druską, pipirus, smulkintus svogūnų laiškus. Labai gerai išmaišykite.

3. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus iki vidutinės kaitros, o tada iš bulvių masės keptuvėje suformuokite kauburėlius, juos kiek paplokite ir padarykite duobutę viduryje, žodžiu, suformuokite lizdą.

4. Į lizdo centrą įleiskite po kiaušinio trynį, uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite 6–7 min. Tada atidenkite, lizdus apverskite (tryniai bus sutvirtėję) ir pabaikite kepti jau atviroje keptuvėje. Tokius „lizdelius“ kuo puikiausiai galite iškepti ir orkaitėje, formuokite juos ant kepimo popieriumi išklotos ir aliejumi pateptos skardos, dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 min., t. y. kol gražiai skrustelės ir bus iškepę.

5. Tiekite su grietine ar kitu mėgstamu padažu, kuris, jūsų manymu, čia tinka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas