Gegužės 13-ąją minint Pasaulinę kokteilių dieną pranešime žiniasklaidai „Maximos“ maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė dalijasi gardžių nealkoholinių kokteilių receptais.
Beje, įdomu, jog prekybininkai ne vienerius metus fiksuoja augančią įvairių gaiviųjų gėrimų, anksčiau buvusių nišiniais, pardavimų augimą. „Populiarėja sulčių, izotoniniai, vitaminų gėrimai. Dažnas savo mitybos racioną paįvairina trintų vaisių, uogų ar daržovių kokteiliais“, – sako B.Baratinskaitė.
Anot jos, net vietoje įprasto karvės pieno dalis žmonių – ir laktozę toleruojantys, ir netoleruojantys – vis dažniau renkasi įvairius pieno gėrimus – sojų, avižų, ryžių, įvairių riešutų. Savo populiarumo piką išgyvena kombuča, gėrimas, gerinantis virškinimą, taip pat pasižymintis ir kitomis gerosiomis savybėmis.
Gaivus agurkų punčas
Ingredientai (būriui žmonių):
- 1 litras vandens;
- 1 litras ledo kubelių;
- 1 litras gazuoto saldaus gėrimo (pavyzdžiui, „Sprite“);
- 1 litras šviesiųjų vynuogių sulčių;
- 1 agurkas;
- 1 citrina.
Gaminimas:
Norėdami paruošti sklidiną indą gaivaus punčo, agurkus ir citrinas plonai supjaustykite ir visus įvardytus ingredientus sumaišykite viename inde. Rekomenduojama pasirinkti pakankamai didelį, dar geriau skaidrų indą. Taip jūsų gėrimas atrodys patrauklesnis akiai.
Kokteilis „Nekaltoji Merė“
Ingredientai (1 kokteiliui):
- keletas ledo kubelių;
- keletas lašų „Tabasco“ padažo;
- šiek tiek „Vusterio“ padažo;
- maltų pipirų (pagal skonį);
- žiupsnelis druskos;
- žiupsnelis cukraus;
- pomidorų sulčių;
- saliero stiebelis.
Gaminimas:
Pirmiausia į stiklinę sudėkite ledo kubelius, tuomet įlašinkite šiek tiek „Tabasco“ ir „Vusterio“ padažų. Stiklinę užpildykite pomidorų sultimis ir pagal skonį įmaišykite druskos bei cukraus. Patiekite papuošę saliero koteliu.
Bananinė „Pinakolada“
Ingredientai (4 porcijoms):
- 2 gerai prinokę bananai;
- 1 puodelis nulupto ir supjaustyto ananaso;
- kelios skiltelės ananaso (kokteiliui papuošti);
- 1 puodelis ananasų sulčių;
- 0,5 puodelio kokosų pieno;
- keli ledo kubeliai;
Gaminimas:
Į indą sudėkite pjaustytus bananus ir kitus ingredientus: ananaso gabaliukus, ledukus. Supilkite ananaso sultis ir kokosų pieną. Viską gerai sutrinkite trintuvu. Masę supilstykite į 4 taures ir papuoškite ananaso skiltelėmis.