- Įkaitinkite orkaitę iki 170–180 laipsnių. Kepimo indą su aukštais kraštai išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite sviestu.
- Ištirpinkite 2 šokolado plyteles ir 150 g sviesto, išplakite 7 kiaušinius. Atsargiai išmaišykite išplaktus kiaušinius, išlydytą šokoladą bei sviestą ir supilkite į kepimo indą.. Kepkite apie 30–40 min, patikrindami dantų krapštuku.
Kaip kepti keksiukus
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Pasiruoškite 16 standartinio dydžio keksiukų formelių.
- Į dubenėlį sudėkite gabalėliais sulaužytą juodąjį šokoladą ir gabėliais supjaustytą sviestą. Dubenėlį statykite ant prikaistuvio su verdančiu vandeniu (taip, kad dubenėlio dugnas neliestų vendens), t. y. padarykite „garų vonelę“.
- Kaitinkite šokoladą ir sviestą maišydami, kol gausite vientisą masę. Atidėkite į šalį. Dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską.
- Kitame dubenyje kiaušinius išplakite su cukrumi iki purios masės.Į kiaušinių masę supilkite atvėsusį šokoladą, vanilės ekstraktą, jogurtą ir išplakite iki vientisos masės.
- Į plakinį suberkite miltų mišinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Nepermaišykite.
- Paruoštą tirštą tešlą paskirstykite į kepimo formeles.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių, kol keksiukai iškeps. Patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro jis turi būti švarus.
- Išimkite keksiukus iš orkaitės ir atvėsinkite ant grotelių.
Paruoškite įdarą
- Grietinėlę supilkite į vidutinio dydžio prikaistuvį ir kaitinkite, kol beveik užvirs – prikaistuvio šonuose pradės kilti maži burbuliukai.
- Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies. Suberkite į jį gabalėliais laužytą juodąjį šokoladą ir sudėkite sviestą.
- Palikite porą minučių pastovėti, kol šokoladas aptirps. Tuomet išmaišykite iki vientisos masės.
- Supilkite kreminį kavos likerį, vanilės ekstraktą ir išmaišykite.
- Palaikykite šaldytuve, kol kremas visiškai atvės ir sutirštės.
Paruoškite kremą
- Šokoladą sulaužykite gabalėliais, sudėkite į dubenėlį ir ištirpinkite ant „garų vonelės“ arba mikrobangų krosnelėje.
- Į ištirpusį šokoladą sudėkite žemės riešutų sviestą ir išmaišykite iki vientisos masės.
- Supilkite šaltą grietinėlę ir elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų.
- Dubenį su paruoštu kremu palaikykite šaldytuve apie valandą, kad sutvirtėtų.
Formuokite keksiukus
- Atvėsusių keksiukų centre mažu šakšteliu išskobkite duobutes.
- Sulaistykite keksiukus stipria kava, sumaišyta su kreminiu kavos likeriu.
- Duobutes pripildykite paruoštu įdaru.
- Šokoladinį žemės riešutų sviesto kremą supilkite į konditerinį maišelį su norimos formos antgaliu. Papuoškite keksiukų viršų.
- Patiekite. Skanaus!
- Pasiruoškite nedidelę tortinę nuimamais kraštais.
- Sausainius sumalkite ir sumaišykite su sviestu.
- Gautus trupinukus suberkite į tortinę ir pirštais suslėkite torto pagrindą. Pastatykite į šaldytuvą.
- Visą želatiną, skirtą šokolado musams, užpilkite šaltu vandeniu, kad apsemtų ir palikite išbrinkti.
- Visą grietinėlę standžiai suplakite ir pastatykite į šaldytuvą.
- Juodą šokoladą sulaužykite skiltelėmis, dėkite į puodą su sviestu ir trečdaliu želatinos.
- Maišydami, ant nedidelės kaitros, viską tirpinkite iki vientisos masės. Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir įmaišykite trečdalį grietinėlės.
- Gautą musą supilkite ant sausainių pagrindo ir išlyginkite paviršių. Pastatykite į šaldytuvą pilnai sustingti.
- Pienišką šokoladą sulaužykite skiltelėmis, dėkite į puodą su sviestu ir trečdaliu želatinos.
- Maišydami, ant nedidelės kaitros, viską tirpinkite iki vientisos masės.
- Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir įmaišykite trečdalį grietinėlės.
- Gautą musą supilkite ant sutvirtėjusio juodojo šokolado muso ir išlyginkite paviršių. Pastatykite į šaldytuvą pilnai sustingti.
- Baltąjį šokoladą sulaužykite skiltelėmis, dėkite į puodą su sviestu ir trečdaliu želatinos.
- Maišydami, ant nedidelės kaitros, viską tirpinkite iki vientisos masės.
- Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir įmaišykite trečdalį grietinėlės.
- Gautą musą supilkite ant sutvirtėjusio pieniško šokolado muso ir išlyginkite paviršių. Pastatykite į šaldytuvą pilnai sustingti.
Receptas iš: g-blogas.lt
Pagrindas
1. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C. Į nedidelį puodą dėkite 170 g sviesto, rudąjį cukrų, 300 g gabaliukais susmulkinto šokolado. Puodą su visu turiniu įstatykite į didesnį puodą ir viską ištirpinkite vandens vonelėje.
2. Migdolus ir graikinius riešutus susmulkinkite elektriniu smulkintuvu.
3. Atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakite šluotele iki standžių putų. Trynius išplakite plaktuvu. Nesustodami plakti, į trynius įpilkite šokolado ir sviesto masę bei suberkite smulkintus riešutus. Vėliau palaipsniui dalimis sudėkite išplaktus baltymus.
4. Kepimo formą ištepkite likusiu sviestu. Sudėkite į ją tešlą ir 25–30 min. šaukite į įkaitintą orkaitę. Jeigu pagrindas dar bus neiškepęs, pridenkite jį kepimo popieriumi ir dar pakepkite 5–7 min.
Kremas
5. Apelsino žievelę sutarkuokite smulkia tarka ir išspauskite iš jo sultis. Sutarkuotą apelsino žievelę sumaišykite su 2 valg. š. apelsinų sulčių, įdėkite maskarponės sūrį, cinamoną, cukraus pudrą, įpilkite konjaką ir viską kruopščiai išmaišykite.
6. Atvėsusį šokoladinį pagrindą perpjaukite išilgai per pusę. Vieną dalį ištepkite kremu ir uždėkite ant viršaus kitą pagrindo dalį.
Glajus
7. 100 g juodojo šokolado ištirpinkite vandens vonelėje, vėliau įdėkite medų ir išmaišykite. Tortą apliekite glajumi bei išlyginkite plačiu peiliu.
8. Sugrūskite žemes riešutus ir apibarstykite jais tortą.
- Margariną atšildykite kambario temperatūroje ir išsukite iki purios masės.
- Citriną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir nutarkuokite žievelę.
- Miltus su kepimo milteliais persijokite į dubenį, suberkite nutarkuotą citrinos žievelę.
- Maišydama margariną šaukštu, po vieną įsukite kiaušinius, suberkite cukrų ir miltus.
- Į tešlą suberkite kakavą, 100 g smulkiai tarkuoto šokolado, viską dar kartą gerai išmaišykite ir supilkite į riebalais pateptą kekso formą.
- Keksą kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45–55 min.
- Iškeptą keksą subadykite pagaliuku, apšlakstykite kavos likeriu, užpilkite vonelėje virš garų ištirpintą šokoladą ir užberkite pabarstukų.