Koldūnai su rūgštynėmis
Ingredientai:
koldūnų tešlai:
- 380 g miltų;
- 130 ml karšto vandens;
- žiupsnis druskos;
- 1 kiaušinis.
įdarui:
- rūgštynių;
- bulgariško arba fetos sūrio, tiks ir varškė.
Gaminimas:
1. Miltus užpilame karštu vandeniu, išmaišome, paliekame truputį, kad pabrinktų.
2. Įberiame druskos, įmušame kiaušinį ir negražią, grublėtą tešlą imame minkyti. Kuo ilgiau minkome, tuo tešla darosi minkštesnė.
3. Minkštą kamuoliuką apdengiame rankšluostėliu ir paliekame ilsėtis.
4. Patys tuo metu imamės įdaro. Rūgštynes smulkiai supjausčiau ir sumaišiau su bulgarišku sūriu, kuris primena lietuvišką varškę arba fetos sūrį. Jis toks sūrus ir byra dideliais trupiniais. Viską išmaišiau, bet įdaras pasirodė sausokas, tai dalį jo ėmiau ir sutryniau maisto trintuvu. Trinant išsiskyrė rūgštynių sultys, kurių pakako įdaro tekstūrai pagerinti. (visko netryniau, nes norėjau geriau jausti pačias rūgštynes).
5. O tada ką – pasiraitojam rankoves, kočiojam tešlą, spaudžiam įdaro, gerai užlipinam ir verdam pasūdytam vandeny.
Tekstoranas – profesionalių kulinarijos studijų ir darbo įvairiuose restoranuose dienoraštis socialiniame tinkle „Facebook“. Jo autorė – žurnalistė Virginija Pupeikytė-Dzhumerova, studijavusi HRC Kulinarijos akademijoje Sofijoje, Bulgarijoje. Tekstorane galima rasti daugybę pasakojimų apie maistą ir tai, kas vyksta už profesionalios virtuvės durų. Jame publikuojamus receptus kartas nuo karto ras ir 15min Maistas skaitytojai.