Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti
07 05

Tiesiog dingsta nuo stalo: keptų burokėlių ir fetos užkandis

Ar e, kaip pasaulį užvaldė „Ottolengiški” užkandžiai, kuomet lėkštės dugnas ištepamas kokiu nors pagardu ar mirkalu (pvz., humusu, česnakiniu jogurtu, tahini padažu ar kt.), o ant jo padrikai sudėliojami kiti ingredientai – dažniausiai skrudintos ar šviežios daržovės, sūriai, falafeliai...
Burokėlių užkandis
Burokėlių užkandis / Nidos Degutienės nuotr.

Gyvenant Izraelyje tokios visiems svečiams bendrai ant stalo sudėtos lėkštės su užkandžiais man buvo naujovė, anuomet mums labiau įprastos buvo individualiai patiektos porcijos. Pradžioje atrodė, jog kai patys svečiai ims serviruotis užkandžius, bendros lėkštės paveikslas akimirksniu ims ir sugrius. Tačiau būtent lengva ranka, tarsi „atmestinai“ patiektas maistas ir yra tokių užkandžių idėja!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos