Ingredientai:
- 1 kg bulvių,
- 2 šaukštai sviesto,
- 2 česnako skiltelės, smulkiai pjaustytos,
- 200 ml grietinėlės,
- 200 g tarkuoto sūrio (geriausiai tinka Čederis arba Gruyere),
- Druska, pipirai ir muskatų riešutas pagal skonį.
Paruošimas:
-
Bulves nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais (apie 2 mm storio).
-
Į didelį puodą įdėkite sviesto ir šiek tiek pakepinkite česnaką, kad jis paskleistų aromatą. Supilkite grietinėlę, užvirkite ir sumažinkite ugnį. Įberkite druskos, pipirų ir šiek tiek muskatų riešuto.
-
Keptuvėje arba kepimo formoje sudėkite bulves sluoksniais. Kiekvieną sluoksnį apšlakstykite grietinėlės mišiniu ir užbarstykite sūriu.
-
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C ir kepkite apkepą apie 40–50 minučių, kol viršus taps auksinis ir traškus. Jei reikia, 10 minučių prieš pabaigą uždenkite folija, kad bulvės neišdžiūtų.
Skanaus!