Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tik liežuvio nenusikąskite iš skanumo: bulvių apkepas su sūriu

Bulvės yra viena nuostabiausių daržovių, sutikite! Iš jų galima pagaminti neapsakomą gausybę skirtingo skonio patiekalų. Ir net jeigu namuose neturite nieko daugiau, tik bulves, alkani niekada neliksite! Kviečiame pasigaminti apkepą!
Bulvių apkepas su sūriu
Bulvių apkepas su sūriu / Shutterstock nuotr.

Ingredientai:

  • 1 kg bulvių,
  • 2 šaukštai sviesto,
  • 2 česnako skiltelės, smulkiai pjaustytos,
  • 200 ml grietinėlės,
  • 200 g tarkuoto sūrio (geriausiai tinka Čederis arba Gruyere),
  • Druska, pipirai ir muskatų riešutas pagal skonį.

Paruošimas:

  1. Bulves nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais (apie 2 mm storio).

  2. Į didelį puodą įdėkite sviesto ir šiek tiek pakepinkite česnaką, kad jis paskleistų aromatą. Supilkite grietinėlę, užvirkite ir sumažinkite ugnį. Įberkite druskos, pipirų ir šiek tiek muskatų riešuto.

  3. Keptuvėje arba kepimo formoje sudėkite bulves sluoksniais. Kiekvieną sluoksnį apšlakstykite grietinėlės mišiniu ir užbarstykite sūriu.

  4. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C ir kepkite apkepą apie 40–50 minučių, kol viršus taps auksinis ir traškus. Jei reikia, 10 minučių prieš pabaigą uždenkite folija, kad bulvės neišdžiūtų.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai