Tik liežuvio nenusikąskite iš skanumo: bulvių apkepas su sūriu

Bulvės yra viena nuostabiausių daržovių, sutikite! Iš jų galima pagaminti neapsakomą gausybę skirtingo skonio patiekalų. Ir net jeigu namuose neturite nieko daugiau, tik bulves, alkani niekada neliksite! Kviečiame pasigaminti apkepą!
Bulvių apkepas su sūriu
Bulvių apkepas su sūriu / Shutterstock nuotr.

Ingredientai:

  • 1 kg bulvių,
  • 2 šaukštai sviesto,
  • 2 česnako skiltelės, smulkiai pjaustytos,
  • 200 ml grietinėlės,
  • 200 g tarkuoto sūrio (geriausiai tinka Čederis arba Gruyere),
  • Druska, pipirai ir muskatų riešutas pagal skonį.

Paruošimas:

  1. Bulves nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais (apie 2 mm storio).

  2. Į didelį puodą įdėkite sviesto ir šiek tiek pakepinkite česnaką, kad jis paskleistų aromatą. Supilkite grietinėlę, užvirkite ir sumažinkite ugnį. Įberkite druskos, pipirų ir šiek tiek muskatų riešuto.

  3. Keptuvėje arba kepimo formoje sudėkite bulves sluoksniais. Kiekvieną sluoksnį apšlakstykite grietinėlės mišiniu ir užbarstykite sūriu.

  4. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C ir kepkite apkepą apie 40–50 minučių, kol viršus taps auksinis ir traškus. Jei reikia, 10 minučių prieš pabaigą uždenkite folija, kad bulvės neišdžiūtų.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis