Ingredientai:
- 4 kg bulvių;
- 0,5l pieno;
- 2 svogūnai;
- 500 g rūkytos šoninės;
- 2-3 rūkytos kiaulės ausys;
- 2 kiaušiniai;
- druskos;
- maltų pipirų.
Gaminimas:
1. Nuskustas bulves sutarkuojame ir lengvai nusunkiame per sietelį. Į tarkius pilame virintą pieną, mušame kiaušinius, dedame kepintą šoninę su svogūnais, smulkintas rūkytas kiaulės ausis, beriame druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišome.
2. Masę pilame į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi. Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 val. 15 min.
3. Patiekiame su grietine ir spirgučiais. Aš dar papuošiau pjaustytomis rūkytomis kiaulių ausimis.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ feisbuko ir instagramo paskyrose.