Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tikrai puotai – kugelis su rūkytom kiaulių ausim iš „Aurimėlio virtuvės“

„Šviežių bulvių sezonas įsibėgėja, tai kaipgi be kugelio? Bulvinius patiekalus labai mėgstu, todėl dažnai juos gaminu“, – rašo kulinaras, tinklaraštininkas Aurimas Alionis. Išbandykite nuostabų jo receptą ir jūs. Jei ne paprastą darbo dieną, tai savaitgalį ar atėjus Žolinių šventei.
Kugelis su rūkytom kiaulių ausim
Kugelis su rūkytom kiaulių ausim / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

  • 4 kg bulvių;
  • 0,5l pieno;
  • 2 svogūnai;
  • 500 g rūkytos šoninės;
  • 2-3 rūkytos kiaulės ausys;
  • 2 kiaušiniai;
  • druskos;
  • maltų pipirų.

Gaminimas:

1. Nuskustas bulves sutarkuojame ir lengvai nusunkiame per sietelį. Į tarkius pilame virintą pieną, mušame kiaušinius, dedame kepintą šoninę su svogūnais, smulkintas rūkytas kiaulės ausis, beriame druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišome.

2. Masę pilame į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi. Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 val. 15 min.

3. Patiekiame su grietine ir spirgučiais. Aš dar papuošiau pjaustytomis rūkytomis kiaulių ausimis.

Tinklaraštininko nuotr. /Kugelis su rūkytom kiaulių ausim
Tinklaraštininko nuotr. /Kugelis su rūkytom kiaulių ausim

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ feisbuko ir instagramo paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas