Ingredientai:
- 2 Portobello grybai;
- 1/2 skardinės konservuotų pomidorų gabaliukais;
- Sauja vyšninių pomidoriukų;
- 1 skiltelė česnako;
- 1 šalotinis sogūnas;
- Druskos ir pipirų – pagal skonį;
- Saujelė baziliko;
- 2-3 šaukštai panko džiūvėsėlių;
- Alyvuogių aliejaus;
- Mocarelos;
- 5-6 šaukštai virtų lęšių (naudojau Buon Gusto lęšių ir sorų kruopainio likučius).
Gaminimas:
Pirmiausia išsiverdame pomidorų padažą. Alyvuogių aliejuje apkepiname smulkintą svogūną, o kai šis suminkštėja – sudedame smulkintą česnaką. Kepame porą minučių, o tuomet sukrečiame konservuotus pomidorus. Jei padažas atrodo per tirštas, galima šliūkštelėti šiek tiek vandens. Pagardiname druska, pipirais, įdedame dalį baziliko (žinoma, prieš tai jį pasmulkinę) ir troškiname ant mažos ugnies apie 20 minučių.
Grybus nuplauname ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Apšlakstome alyvuogių aliejumi ir padruskiname. Dedame šaukštą pomidorų padažo, o ant viršaus – virtas kruopas. Galiausiai užberiame tarkuotos mocarelos.
Į kepimo indą sukrečiame likusį pomidorų padažą ir tupdome grybus (maniškiame tilpo tik 1 didžiulė galva, bet nemačiau problemos atskirai kepti pietus ir vakarienę). Aplink suberiame perpus perpjautus pomidoriukus. Juos apšlakstome alyvuogių aliejumi, pagardiname druska. Kepimo indą dedame į 220 laipsnių orkaitę – grybai keps 15-20 minučių.
Per tą laiką pasmulkiname likusį baziliką. Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų – į jį suberiame baziliką ir panko džiūvėsėlius. Kepiname, kol džiūvėsėliai įgauna auksinę spalvą.
Grybus patiekiame juos apibėrę keptais džiūvėsėliais, šalia patiekiame keptus pomidoriukus.
Skanaus!