Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Tikras skanumėlis: vištiena ir ryžiais įdarytos paprikos. Gaminkite daugiau!

Įdarytos paprikos – daugelio mėgstamas patiekalas, yra nemažai mėsiškų ir vegetariškų jo versijų. Bene dažniausiai šios daržovės įdaromos malta kiauliena, jautiena ar jų mišiniu. Tačiau šįsyk kviečiame įdarui naudoti vištieną! Patys įsitikinsite, kaip skanu! O kai skanu, verta pasigaminti kiek daugiau, kad likučius vėliau galėtumėt pasišildyti.
Vištiena ir ryžiais įdarytos paprikos
Vištiena įdarytos paprikos / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 6 panašaus dydžio saldžiosios paprikos;
  • 200 g ryžių;
  • 600 g vištų krūtinėlių mėsos;
  • 1 morka;
  • 1 arbat. šaukšt. kario miltelių;
  • 2 valg. šaukšt. tarkuoto kietojo sūrio;
  • 2 valg. šaukšt. sviesto;
  • 2 valg. šaukšt. grietinės;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

1. Nupjaukite viršutinę paprikų dalį (viršūnėlių neišmeskite), pašalinkite sėklas, pabarstykite vidų druska, patepkite aliejumi. Sudėkite paprikas ir jų viršūnėles į nedidelę aliejumi pateptą orkaitę, kepkite apie 10 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

2. Paruoškite įdarą. Apvirkite ryžius. Mėsą supjaustykite stambiais kubeliais.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite vištienos gabalėlius, pasūdykite, pagardinkite kario milteliais, pipirais. Kepinkite, kol gražiai apskrus.

4. Į paprikas įdėkite ryžių, ant viršaus sudėkite keptus vištienos gabalėlius ir šaukštelį sviesto, galite įpilti šiek tiek grietinėlės, apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir uždenkite paprikos viršūnėle su koteliu.

5. Kepkite orkaitėje apie 20 min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos