Ingredientai:
- 6 panašaus dydžio saldžiosios paprikos;
- 200 g ryžių;
- 600 g vištų krūtinėlių mėsos;
- 1 morka;
- 1 arbat. šaukšt. kario miltelių;
- 2 valg. šaukšt. tarkuoto kietojo sūrio;
- 2 valg. šaukšt. sviesto;
- 2 valg. šaukšt. grietinės;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
1. Nupjaukite viršutinę paprikų dalį (viršūnėlių neišmeskite), pašalinkite sėklas, pabarstykite vidų druska, patepkite aliejumi. Sudėkite paprikas ir jų viršūnėles į nedidelę aliejumi pateptą orkaitę, kepkite apie 10 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
2. Paruoškite įdarą. Apvirkite ryžius. Mėsą supjaustykite stambiais kubeliais.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite vištienos gabalėlius, pasūdykite, pagardinkite kario milteliais, pipirais. Kepinkite, kol gražiai apskrus.
4. Į paprikas įdėkite ryžių, ant viršaus sudėkite keptus vištienos gabalėlius ir šaukštelį sviesto, galite įpilti šiek tiek grietinėlės, apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir uždenkite paprikos viršūnėle su koteliu.
5. Kepkite orkaitėje apie 20 min.