Tikras traškumėlis: pavasariškos žiedinių kopūstų ir obuolių salotos su riešutais

Jei pavasarį, ypač šiltesnę, saulėtą dieną užsinorite ko nors gaivaus, traškaus, pats metas ieškoti ingredientų salotoms. Jos gali būti ne tik iš lapelių, bet ir gaivumo turinčių daržovių, vaisių. Dalinamės nuostabiu receptu ir kviečiame būtinai išbandyti!
Žiedinio kopūsto ir obuolių salotos su riešutais
Žiedinio kopūsto ir obuolių salotos su riešutais / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 nedidelis žiedinis kopūstas, padalintas žiedynais, o tada šie plonai supjaustyti;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 3 valg. šaukšt. baltojo vyno acto;
  • 1 valg. šaukšt. Dižono garstyčių;
  • 2 obuoliai, supjaustyti kubeliais;
  • sauja razinų;
  • sauja graikinių riešutų;
  • ryšelis šviežių petražolių, smulkiai sukapotų;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Sausoje keptuvėje ant vidutinės kaitros pakepinkite graikinius riešutus. Palaukite, kol atvės, o tada stambiai sukapokite.

2. Dubenyje, kuriame tieksite salotas, išmaišykite aliejų, actą ir garstyčias. Dėkite žiedinio kopūsto ir obuolių gabaliukus, berkite razinas. Viską išmaišykite, kad pasidengtų padažu. Galiausiai užberkite riešutus bei petražoles, švelniai permaišykite ir galite ragauti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis