Savaitgalio paskanavimams tiks greitai ir lengvai paruošiamos krevetės. Trumpai marinuojamos ir tokios gardžios. Būtinai išmėginkite.
Laimės kiekis proprocingai priklausys nuo pasirinkto krevečių dydžio ir kitų ingredientų.
Karštesnei dienai neprašausite papjaustę laimų ar citrinų, galima, ir apelsino skiltelių. Laimės reikia daug ir spalvotos!
Bet apie viską iš eilės.
Ingredientai:
1 citrina;
1 laimas;
1 apelsinas;
1 kg krevečių;
1 šaukštas druskos;
1 arb. šaukštelis maltos paprikos;
2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
pipirų, čiobrelių (pagal skonį);
2 arb. šaukštai išspaustų citrinų sulčių;
2 česnako skiltelės.
Marinatui:
Marinatą pasiruošiame iš sutrintų česnako skiltelių su druska, įmaišome pipirus, paprikos miltelius, prieskonius, įpilame alyvuogių aliejaus ir citrinų sulčių.
Viską gerai išmaišome ir pasiruoštu marinatu apšlakstome krevetes. Palikti pasimarinuoti 20 minučių.
Kepti reikėtų vartant iš abiejų pusių ant didelės kaitros.
Pakaktų 2-3 minučių kepimo. Patiekti svečiams labai gražu, o ir gardu, su pjaustytų apelsinų, laimų ir citrinų griežinėliais.
Skanauti krevetes labai tiktų su įvairiaspalvėmis sultimis. Gardžių kąsnių!