Tešlai reikės:
- 350 g miltų;
- 180 g cukraus;
- 60 g sviesto (minkšto);
- 70 g grietinės;
- 2 kiaušinių;
- 1 a.š. kepimo miltelių;
- Geltonų maistinių gelinių dažų.
Gaminimas:
Į dubenį beriame cukrų ir dedame sviestą, išplakame. Mušame kiaušinius, dedame grietinę ir dažus. Išmaišome. Tuomet dedame persijotus miltus su kepimo milteliais. Išminkome tešlą.
Iš tešlos formuojame apie 30g dydžio kamuoliukus iš kurių suformuojame citrinos formos sausainius. Dedame ant skardos su kepimo popieriumi.
Kepame 160 laipsnių karščio orkaitėje apie 12min. Iškeptus sausainius atvėsiname. Dalį vidaus išskobiame ir užpildome įdaru. Tuomet „suklijuojame“ dvi puseles taip gaudami „citriną“.
Citriną merkiame į sirupą (200g vandens, 50g citrinos sulčių, 40g cukraus. Sirupą verdame apie 5min nuo užvirimo. Atvėsiname.) ir apvoliojame cukruje.
Įdarui reikės:
- 150 g baltojo šokolado;
- 200 g kreminio sūrio „Philadelphia“;
- 1 citrinos žievelės.
Gamyba:
Šokoladą ištirpiname garų vonelėje. Atvėsiname. Tuomet sumaišome su kreminiu sūriu ir citrinos žievele. Gerai išmaišome. Dedame 2val į šaldytuvą, o tada naudojame.
P.S. Aš dar įdarui naudojau ir aviečių tyrę.
Skanaus Jums linki Aurimėlis!