Pasirodo, filmo kūrėjai pasitelkė amerikiečių šefą Thomą Kellerį, kuris konsultavo ir dėl to, kaip tikroviškai sukurti restorano virtuvę, ir kokį fotogenišką patiekalą rodyti ekrane. Galima atsakyti, jog jis ir atsakingas už šį mažą nesusipratimą.
Jei matėte filmą, tikrai pamenate, kaip kepimo inde dėliojami plonutėliai įvairių daržovių griežinėliai, tada viskas kepama, kol skoniai susilieja, o jų harmonija tampa užburianti. Tačiau autentiškas, senovinis „ratatouille“ nėra nei toks subtilis, nei gražus – tai paprasčiausias įvairiausių daržovių troškinys, ruošiamas puode. Kita vertus, jis nuostabaus skonio, jei viskas daroma teisingai.
Tad metas išbandyti autentišką, turtingo skonio žymiojo patiekalo receptą!
Patarimai prieš pradedant:
- Naudokite labai gerai prinokusias daržoves, tai ypač svarbu pomidorams. Suvytusių, itin „pavargusių“ nenaudokite, tai nėra tas patiekalas, kuriam sunaudojami bet kokie likučiai.