Ingredientai:
keksiukams:
- 115 g sviesto, minkšto;
- 100 g rudojo cukraus;
- 1 kiaušinis;
- 140 g medaus arba melasos;
- 120 ml pieno;
- 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
- 180 g miltų;
- 1 arbat. šaukšt. cinamono;
- 1 arbat. šaukšt. imbiero miltelių;
- 0,5 arbat. šaukšt. tarkuoto muskato riešuto;
- 0,25 arbat. šaukšt. maltų gvazdikėlių;
- 0,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 0,5 arbat. šaukšt. sodos;
- 0,5 druskos.
kremui:
- 100 g sviesto, minkšto;
- 200 g kreminio sūrio;
- 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
- 150 g cukraus pudros;
- žiupsnis cinamono.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Keksiukų formą su 12 duobučių išklokite specialiais popierėliais.
2. Dideliame dubenyje išsukite sviestą su cukrumi iki purios, balkšvos masės. Įmuškite kiaušinį ir dar pasukite, kol ir šis gerai įsimaišys. Supilkite ir skystą medų (ar melasą), pieną bei vanilės ekstraktą. Labai gerai išmaišykite.
3. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais, soda, druska ir visais prieskoniais.
4. Po truputį suberkite sausąjį mišinį į šlapiąją masę, kruopščiai, bet švelniai maišydami, kol neliks sausų gumuliukų.
5. Gautą tešlą dėkite į keksiukų duobutes, užpildydami 2/3 kiekvienos jų tūrio. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 20 min., t. y. kol įsmeigtas ir ištrauktas medinis pagaliukas bus sausas. Leiskite visiškai atvėsti.
6. Kol keksiukai vėsta, paruoškite kremą. Tam labai gerai išsukite sviestą su kreminiu sūriu, tada supilkite vanilės ekstraktą, įberkite cinamono ir nepaliaudami sukti po truputį berkite cukraus pudrą, kol kremas bus jums patinkančio saldumo ir standumo. Juo papuoškite jau atvėsusius keksiukus.