Tikriausi kūčiukai iš „Aurimėlio virtuvės“

Turbūt neįsivaizduojamos didžiosios metų šventės be šio kepinio? Tai vienas iš pagrindinių šventų Kūčių vakaro patiekalų. Man jų kepimas primena vaikystę, šiltus namus, kuriuose būdavo jauku ir gera.
Kūčiukai iš „Aurimėlio virtuvės“
Kūčiukai iš „Aurimėlio virtuvės“ / „Aurimėlio virtuvės“ nuotr.

Reikės:

  • 200 g vandens;
  • 100 g pieno;
  • 50 g aliejaus;
  • 1 v.š. cukraus;
  • 400 g miltų;
  • 50 g aguonų;
  • 10 g sausų mielių;
  • Žiupsnelio druskos.

Gamyba:

Į dubenį pilame šilto vandens ir pieno, beriame cukraus, druskos ir mielių. Lengvai išmaišome ir paliekame 10-15min pasibūti, kol mielės pradės putoti. Tada beriame miltus, aguonas ir pilame aliejų. Išminkome tešlą ir paliekame pakilti. Šiltai apie 1val. Tešlą perminkome, iškočiojame maždaug 1cm storio lakštą, kurį supjaustome juostelėmis ir padalijame į kvadratėlius.

Kepame 170 laipsnių karščio orkaitėje apie 7-8min. Jeigu norite traškesnių kepkite 10-12min.

P.S. Jeigu kepate „prėskučius“, tuomet pieną keiskite vandeniu ir nedėkite cukraus.

Skanaus Jums linki Aurimėlis!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis