Reikės:
- 200 g vandens;
- 100 g pieno;
- 50 g aliejaus;
- 1 v.š. cukraus;
- 400 g miltų;
- 50 g aguonų;
- 10 g sausų mielių;
- Žiupsnelio druskos.
Gamyba:
Į dubenį pilame šilto vandens ir pieno, beriame cukraus, druskos ir mielių. Lengvai išmaišome ir paliekame 10-15min pasibūti, kol mielės pradės putoti. Tada beriame miltus, aguonas ir pilame aliejų. Išminkome tešlą ir paliekame pakilti. Šiltai apie 1val. Tešlą perminkome, iškočiojame maždaug 1cm storio lakštą, kurį supjaustome juostelėmis ir padalijame į kvadratėlius.
Kepame 170 laipsnių karščio orkaitėje apie 7-8min. Jeigu norite traškesnių kepkite 10-12min.
P.S. Jeigu kepate „prėskučius“, tuomet pieną keiskite vandeniu ir nedėkite cukraus.
Skanaus Jums linki Aurimėlis!