„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Tikriausi kūčiukai iš „Aurimėlio virtuvės“

Turbūt neįsivaizduojamos didžiosios metų šventės be šio kepinio? Tai vienas iš pagrindinių šventų Kūčių vakaro patiekalų. Man jų kepimas primena vaikystę, šiltus namus, kuriuose būdavo jauku ir gera.
Kūčiukai iš „Aurimėlio virtuvės“
Kūčiukai iš „Aurimėlio virtuvės“ / „Aurimėlio virtuvės“ nuotr.

Reikės:

  • 200 g vandens;
  • 100 g pieno;
  • 50 g aliejaus;
  • 1 v.š. cukraus;
  • 400 g miltų;
  • 50 g aguonų;
  • 10 g sausų mielių;
  • Žiupsnelio druskos.

Gamyba:

Į dubenį pilame šilto vandens ir pieno, beriame cukraus, druskos ir mielių. Lengvai išmaišome ir paliekame 10-15min pasibūti, kol mielės pradės putoti. Tada beriame miltus, aguonas ir pilame aliejų. Išminkome tešlą ir paliekame pakilti. Šiltai apie 1val. Tešlą perminkome, iškočiojame maždaug 1cm storio lakštą, kurį supjaustome juostelėmis ir padalijame į kvadratėlius.

Kepame 170 laipsnių karščio orkaitėje apie 7-8min. Jeigu norite traškesnių kepkite 10-12min.

P.S. Jeigu kepate „prėskučius“, tuomet pieną keiskite vandeniu ir nedėkite cukraus.

Skanaus Jums linki Aurimėlis!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“