Kepsniai, šašlykai, dešrelės. Lietuvoje šio maisto paruošimo, kepimo ir valgymo ekspertų yra daugybė, todėl įtikti tokiam išpuoselėtam skoniui gali pasirodyti tikru iššūkiu. Tačiau tik ne specializuotų kokybiškos mėsos parduotuvių „Mėsos broliai“ ekspertams.
Įsikūrę prekybos centruose „Ogmios miestas“ ir „Vilnius Outlet“ bei kituose vietose, jie kviečia išbandyti po ilgo laiko atnaujintą savo produktų asortimentą. O pastarasis, sako įmonės „Mėsos broliai“ vadovas Mantas Miežanskas, nustebins kiekvieną grilio patiekalų mylėtoją.
„Savo asortimentą atnaujinome po ilgo laiko. Visas mūsų naujienas parduotuvėse galima pamatyti jau mėnesį, dalis naujų gaminių lentynose pasirodys visiškai netrukus. O dabar jose klientų laukia netgi du atnaujinti šašlykų pasiūlymai. Vienas – su kefyru, svogūnais ir žolelėmis, o kitas su apelsinais ir pipirais. Pirmasis – labiau tradicinis, puikiai tinkantis tiems, kurie ieško kokybiško pažįstamo skonio. O antrasis – visiškai nematytas, neįprastas, tačiau jau pamėgtas daugelio mūsų klientų“, – naująjį šašlykų asortimentą pristato M.Miežanskas.
Jo teigimu, dvi naujienas „Mėsos broliai“ turi ir kepsninėse kepamų dešrelių mėgėjams. Jos pagamintos iš vištienos ir Iberico kiaulienos. „Pirmąsias dešreles gaminame tik iš krūtinėlės ir šlaunelių mėsos. Todėl jos yra sultingos, struktūriškos ir mėsingos. O Iberico kiaulienos dešreles pavadinčiau tikru skonio užtaisu. Jas ragaujant, atsiskleidžia ypatingas Iberico skonis. Taip pat – šios riebios mėsos sultingumas“, – pasakoja pašnekovas.
Mėgstantiems šią kiaulienos rūšį, „Mėsos broliai“ siūlo paragauti ir Iberico sprando kepsnelius. Jie – sultingi, kupini skonių įvairovės, marinuoti ir pagardinti tik grūstu pipiru, todėl šalia tokio skanėsto nereikės jokio priedo. „Lentynose jau turime ir kiaulienos sprandinės kepsnių naujienas. Pirmoji – amerikietiška, su apelsininiais pipirais. Šie kepsniai turtingi, sodrūs, turi lengvo aštrumo. Jie savo skoniu tęsia geriausias amerikietiško BBQ tradicijas, yra paruošti su daug žolelių turinčiu marinatu ir apelsininiais pipirais, kurie – švelnūs, suteikia ir lengvo gaivumo, ir malonaus aštrumo. O vištienos mėgėjams pristatėme naujai marinuotas krūtinėles. Jos pagamintos lengvame žolelių marinate, kuris mėsai prideda papildomo minkštumo ir sultingumo“, – tęsia M.Miežanskas.
Be naujovių „Mėsos broliai“ nepaliko ir marinuotų produktų gerbėjų. Jie šiose parduotuvėse jau gali rasti vištienos šlaunelių garstyčių marinate, kuris stebina pastarojo prieskonio lengvumu, švelniai mėsai suteikdamas visiškai kitokias spalvas.
„Vasaros bei grilio sezono negalėtume įsivaizduoti ir be didkepsnių. Jų mėgėjams dabar galime pasiūlyti net 60 dienų brandintas jautienos nugarines, antrekotus, išpjovas. Šiuose gaminiuose ypač atsiskleidžia UMAMI skonis, riešuto prieskonis ir ypatingas minkštumas, kurį vertina viso pasaulio didkepsnių mylėtojai. Verta pažymėti, kad mėsos gurmanams jau siūlome ir užsienietiškos jautienos asortimentą. Mūsų lentynose puikuojasi visame pasaulyje įvertintos UMI mėsos iš Urugvajaus ir Carrara Wagyu Picanha iš Australijos. Tačiau tai – tik pradžia. Asortimentą greitai papildys dar daugiau gardžių netikėtumų“, – pabrėžia įmonės „Mėsos broliai“ vadovas.
Jis kviečia užsukti į savo parduotuves ir čia išsirinkti tikrus grilio šedevrus ar išbandyti pačių pagamintos marinuotų svogūnų bei saulėje džiovintų pomidorų užtepėlės. Šis užkandis kiekvienam skaniai sutrupins kepsninėse čirškančių pagrindinių patiekalų laukimo laiką.
„Visas naujienas kūrėme kruopščiai atsižvelgdami į mūsų klientų poreikius ir norus. Todėl vasarai paruošėme ne tik kokybiškus bei šviežius produktus, bet ir malonumą mėgautis grynu oru, draugų kompanija ir, žinoma, geriausiu maistu“, – šypsosi M.Miežanskas.