Tiks bemėsiam sausiui: augalinio faršo ir daržovių zuikis

Po švenčių, kai norisi lengvumo ir kitokio skonio, geras laikas rinktis patiekalus ir daržovių. Nors iš pirmo žvilgsnio neatrodo paprasta, bet daržovių zuikis gardus ir nesudėtingas pasisirinkimas.
Netikras zuikis
Netikras zuikis / Stopkadro nuotr.

Nuo ko pradėti ir kokių ingredientų reikės, minima pranešime spaudai „Gero savaitgalio receptas.“

Netikram zuikiui reikės:

  • 100 g augalinių baltymų faršo iš žirnių bei pupų;
  • Pusė puodelio panko džiūvėsėlių;
  • 2 kiaušinių;
  • 1 svogūno;
  • 1 morkos;
  • 200 g pievagrybių;
  • 3 česnako skiltelių;
  • 2 v.š. pomidorų pastos;
  • 2 v.š. Vorčesterio padažo;
  • Pusės litro daržovių sultinio;
  • Žiupsnelio česnako granulių, raudonėlio;
  • Druskos, pipirų;
  • Alyvuogių aliejaus.

Glazūrai reikės:

  • 3 v.š. pomidorų padažo;
  • 1 a.š. agavų sirupo;
  • 1 v.š. garstyčių;
  • 2 v.š. obuolių acto;
  • 1 v.š. cukraus.

Salotoms reikės:

  • 150 g špinatų;
  • 200 g marinuotų burokėlių;
  • 200 g marinuotų agurkėlių;
  • 150 g konservuotų baltųjų pupelių;
  • 1 obuolio;
  • 1 mėlyno svogūno;
  • 2 v.š. lukštentų moliūgų sėklų;
  • 2 v.š. kaparėlių;
  • 1 v.š. garstyčių;
  • 6 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 v.š. citrinos sulčių;
  • 1 apelsino sulčių;
  • Druskos ir pipirų.

Kaip gaminti:

Pasiruoškite augalinį faršą – užmerkite žirnių ir pupų faršą karštame sultinyje ir leiskite išbrinkti. Alyvuogių aliejų įkaitinkite keptuvėje ir apkepkite smulkiai pjaustytą svogūną, pievagrybius, tarkuotą morką, smulkintas česnako skilteles.

Viską pagardinkite Vorčesterio padažu, pomidorų pasta, raudonėliu, česnako granulėmis bei druska ir pipirais. Viską dar kelias minutes pakepinkite.

Pasiruoškite glazūrą. Sumaišykite pomidorų padažą, agavų sirupą, garstyčias, obuolių actą ir cukrų.

Kai faršas išbrinksta, nupilkite likusį sultinį. Dubenyje gerai sumaišykite augalinį faršą, apkepintas daržoves, 2 kiaušinius, panko džiūvėsėlius ir viską pagardinkite druska bei pipirais, česnako granulėmis ir raudonėliu.

Dėkite masę į kepimo indą ir pašaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, viso kepkite apie 45 minutes. Po maždaug 10-15 min kepimo patepkite zuikį glazūra. Iškepus palikite šiek tiek pastovėti, kad sutvirtėtų.

Salotos:

Kol kepa netikras zuikis, pasiruoškite salotas. Į dubenį dėkite špinatus, marinuotus burokėlius, smulkintus marinuotus agurkėlius, konservuotas pupeles, smulkiai pjaustytą mėlyną svogūną, kaparėlius, moliūgų sėklas ir kubeliais pjaustytą obuolį.

Pasiruoškite padažą salotoms: dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, garstyčias, citrinos bei apelsino sultis, pagardinkite druska bei pipirais ir viską gerai išmaišykite.

Padažą sumaišykite su daržovėmis dubenyje. Į lėkštę dėkite gabalėlį netikro zuikio ir salotų. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Aukščiausios klasės kavos aparatai: ar verta į juos investuoti?
Reklama
Įspūdingi baldai šiuolaikinei svetainei: TOP 5 pasirinkimai