„TikTok“ maisto mados užkariavo Lietuvą: ką iš šių netikėtų derinių jau ragavote?

Socialiniai tinklai ir juose dėmesį traukiantys maisto tinklaraštininkai gerokai palengvina kiekvieno iš mūsų kasdienybę. Jei pritrūkstame fantazijos ką gaminti pietums ar vakarienei, užtenka pasekti vieną ar kelias su maistu susijusias paskyras ir jau galime nerti į skonių bei atradimų jūrą.
Šaldytas tarkuotas persikas su grietinėle
Šaldytas tarkuotas persikas su grietinėle / Pranešimo žiniasklaidai autorių nuotr.

„Šią vasarą socialinių tinklų naudotojai ėjo iš proto dėl šviežių šaldytų persikų. Jei nors kiek domitės maisto gaminimu ar sekate kokį populiarų nuomonės formuotoją, ši mada turėjo nepraslysti pro akis“, – sako „Wolt Baltics“ generalinis direktorius Mantas Lomsargis, pabrėždamas išaugusį vaisių užsakymą, rašoma šios įmonės pranešime žiniasklaidai.

Šaldyti vaisiai „sprogdino“ internetą

Originalus šios vasaros „hito“ – šviežių šaldytų persikų – receptas priklauso taivaniečių kilmės amerikiečiui maisto tinklaraštininkui Frankie Gaw. Pagal jį reikia šaldyto tarkuoto persiko, šviežios grietinėlės, pistacijų ir rudojo cukraus pabarstymui. Socialinių tinklų vartotojus su šiuo desertu supažindino „tiktokerė“ Carolina Gelen, parodžiusi, kaip gardžiai jis atrodo ir suviliojusi jį išbandyti karštomis dienomis.

Po to, kai šis receptas išpopuliarėjo, šaldyti vaisiai tapo mada ir vienu pagrindinių vasaros skanėstų ingredientų. Nesvarbu, ar tai būtų persikai, arbūzai, mangai, braškės, ar bet kokie sezono prinokę vaisiai, kuriuos galite rasti parduotuvėje.

„Juos galima smulkinti ir dėti į bet ką, ką tik sugalvosite: graikišką ar šaldytą jogurtą, vanilinius ledus, šviežią grietinėlę, pudingą ar net rytinius skrebučius“ – dalijasi M.Lomsargis.

Populiariausi – ledai su alyvuogių aliejumi ir druska

Šis „elitiniu“ vadinamas derinys buvo ne kartą pasirodęs maisto tinklaraštininkų paskyrose, tačiau viskas pasikeitė po to, kuomet garsi atlikėja Dua Lipa pasidalino savo meile šiam desertui. Po to socialinių tinklų naudotojai skilo į dvi grupes: vieni juo bjaurisi, kiti – dievina.

Priešpriešos priežasčių gali būti ne viena, nes čia derinami, rodos, nesuderinami produktai: vaniliniai ledai, apšlakstyti geru alyvuogių aliejumi ir pabarstyti jūros druskos dribsniais ar tiesiog rupesne jūros druska. Komentatoriai netyla, kad tokiu būdu įprastas vasaros desertas pakylėjamas į naujas, neįtikėtinas aukštumas. Kai kurie net drąsiai teigia, kad taip iš naujo atrado ledus.

Šį derinį išbandė ir lietuvių maisto tinklaraštininkė Gabrielė Žutautaitė (@pusryciams), nevengianti patikrinti „TikTok“ diktuojamų maisto madų. Viename savo vaizdo įraše ji pastebėjo, kad toks desertas patiks tiems, kurie mėgsta saldaus ir sūraus skonių dermę.

Pranešimo žiniasklaidai autorių nuotr./Vaniliniai ledai su alyvuogių aliejumi ir druska
Pranešimo žiniasklaidai autorių nuotr./Vaniliniai ledai su alyvuogių aliejumi ir druska

Lietuvos pajūris – koja kojon su maisto madomis

Šią vasarą technologijų bendrovės „Wolt“ atliktos maisto užsakymo tendencijų Lietuvos pajūryje stebėsenos rezultatai atskleidžia: ledai ir vaisiai karaliavo užsakymų krepšeliuose.

„Galima tikėtis, kad bent kelios dešimtys iš jų atsidūrė lėkštėse išbandant aukščiau aprašytus desertus. Beje, stebint užsakymus, Palangą galime vadinti nepavaldžia nei laikui, nei maisto madoms – šią vasarą užfiksuoti populiariausi pirkiniai buvo raudonos rožės ir putojantis vynas“, – sako M.Lomsargis.

Maisto į namus tendencijos pajūryje panašios – pietų metu buvo užsakomi tradiciniai pietų meniu patiekalai: įvairūs kepsniai, šaltibarščiai, nevengiama ir bulvinių patiekalų. Vakarais žmonės dažniausiai rinkosi picą arba kebabą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų