Ingredientai:
tešlai:
- 5 dideli tortilijų lakštai;
- 4 kiaušiniai;
- 200 g kefyro;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- miltų (tiek, kad tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos);
- druskos;
- pipirų.
Gaminimas:
1. Tortilijos lakštus pjauname per pusę. Ant vieno krašto dedame įdaro ir užlenkiame.
2. Iš visų likusių ingredientų pagaminame tešlą, į kurią merkiame čebureką.
3. Kepame ant silpnos ugnies keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.
įdarui:
- 500 g smulkintos mėsos (kiaulienos, vištienos, triušienos ar kitos mėgstamos);
- 2 dideli svogūnai;
- 3–4 skiltelės česnako;
- 1 valg. šaukšt. grūdėtų garstyčių;
- druskos;
- pipirų;
- rūkytos paprikos miltelių.
Gaminimas:
1. Į dubenį dedame smulkintą mėsą, sutarkuojame svogūnus, dedame smulkintus česnakus, garstyčias, beriame prieskonius ir gerai išmaišome.
Pastaba: įdarui galima naudoti varškę su saulėje džiovintais pomidorais ar špinatais, fermentinį sūrį su kumpiu, daržoves, grybus ir t. t.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ feisbuko ir instagramo paskyrose.