Viena tokių nuodėmių, nesenstanti klasika – abejingų nepaliekantis desertas tinginys.
Naujausiame kulinarinės laidos „Druska ir pipirai“ epizode konditerė Daiva Selilė ir atlikėja Irena Starošaitė siūlo išbandyti kitokią skanėsto versiją.
Pastarajai prireiks šokoladinių sausainių, pieno, sviesto, cukraus, kakavos ir pieniško šokolado.
Ingredientų sąraše pasigedote kondensuoto (sutirštinto) pieno? Ne, mes nesuklydome: šis šokoladinis „tinginių tinginys“ tuo ir išskirtinis!
Ingredientai:
- 480 g (3 pakeliai) šokoladinių sausainių „RIMI BASIC“
- 180 g sviesto (82% rieb.) „RIMI BASIC“
- 100 g pieninio šokolado „RIMI BASIC“
- 180 g pieno (2,5% rieb.)
- 50 g kakavos miltelių
- 50 g cukraus
Gaminimas:
- Sausainius sulaužykite. Sviestą, pieną, cukrų ir kakavą prikaistuvyje nuolat maišant užvirinkite ir pavirkite keletą minučių, kol šiek tiek sutirštėja.
- Nukėlę puodą nuo ugnies, po kelių minučių įmaišykite pieninį šokoladą.
- Kepimo popieriumi išklokite visą formą. Ant sausainių supilkite masę ir gerai išmaišykite.
- Tinginį supilkite į paruoštą kepimo formą, suspauskite ir dėkite į šaldytuvą nakčiai arba ne mažiau kaip 5 val.
- Išimkite tinginį iš formos ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
Skanaus!
Daugiau kulinarinės laidos „Druska ir pipirai“ epizodų bei receptų rasti galite čia.