Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tinginio variantas tinginiams: gardėsio be kondensuoto pieno saldumą reguliuoja šokoladas – tinka netgi juodasis

Savaitgalio rytai pasižymi išskirtine aura. Lėtai gurkšnojant kavą, niekur neskubant, patogiai įsitaisius namų terasoje ar svetainėje priešais televizorių ypač norisi pasilepinti ir gardžiu kąsneliu nuodėmės.
Druska ir pipirai
Daiva Selilė ir Irena Starošaitė

Viena tokių nuodėmių, nesenstanti klasika – abejingų nepaliekantis desertas tinginys.

Naujausiame kulinarinės laidos „Druska ir pipirai“ epizode konditerė Daiva Selilė ir atlikėja Irena Starošaitė siūlo išbandyti kitokią skanėsto versiją.

Pastarajai prireiks šokoladinių sausainių, pieno, sviesto, cukraus, kakavos ir pieniško šokolado.

Ingredientų sąraše pasigedote kondensuoto (sutirštinto) pieno? Ne, mes nesuklydome: šis šokoladinis „tinginių tinginys“ tuo ir išskirtinis!

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šokoladinis tinginys
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šokoladinis tinginys
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šokoladinis tinginys
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šokoladinis tinginys

Ingredientai:

  • 480 g (3 pakeliai) šokoladinių sausainių „RIMI BASIC“
  • 180 g sviesto (82% rieb.) „RIMI BASIC“
  • 100 g pieninio šokolado „RIMI BASIC“
  • 180 g pieno (2,5% rieb.)
  • 50 g kakavos miltelių
  • 50 g cukraus

Gaminimas:

  • Sausainius sulaužykite. Sviestą, pieną, cukrų ir kakavą prikaistuvyje nuolat maišant užvirinkite ir pavirkite keletą minučių, kol šiek tiek sutirštėja.
  • Nukėlę puodą nuo ugnies, po kelių minučių įmaišykite pieninį šokoladą.
  • Kepimo popieriumi išklokite visą formą. Ant sausainių supilkite masę ir gerai išmaišykite.
  • Tinginį supilkite į paruoštą kepimo formą, suspauskite ir dėkite į šaldytuvą nakčiai arba ne mažiau kaip 5 val.
  • Išimkite tinginį iš formos ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.

Skanaus!

VIDEO: „Druska ir pipirai“: išradingasis tinginys be kondensuoto pieno sužavėjo scenos divą I.Starošaitę

Daugiau kulinarinės laidos „Druska ir pipirai“ epizodų bei receptų rasti galite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi