Citrininis sviestas su petražolėmis
Ingredientai:
- 100 g minkšto sviesto;
- 2 valg. šaukšt. kapotų šviežių petražolių;
- 0,5 arbat. šaukšt. nutarkuotos citrinos (geriau ekologiškos) žievelės;
- 1 arbat. šaukšt. citrinos sulčių;
- kokybiškos druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
Nedideliame dubenėlyje kruopščiai išsukite visus ingredientus. Laikykite šaldytuve. Jei norite, galite suformuoti iš sviesto ritinėlį: tam paimkite kvadratinį plastiko plėvelės gabalą, sukrėskite sviesto mišinį, suvyniokite į norimo storio ritinėlį.
Gurmaniškas sviestas su šalavijais ir alyvuogėmis
Ingredientai:
- 100 g minkšto sviesto;
- 1 arbat. šaukšt. labai smulkiai kapotų šviežių šalavijų;
- 1 valg. šaukšt. kapotų petražolių;
- 5 žaliosios alyvuogės be kauliukų, smulkiai sukapotos;
- 2 sūdytų ir aliejuje konservuotų ančiuvių filė, sutrintos šakute (nebūtinai);
- druskos (jei naudojate ančiuvius, jos gali ir nereikti – ragaukite).
Gaminimas:
Nedideliame dubenėlyje kruopščiai išsukite visus ingredientus. Laikykite šaldytuve.
Pikantiškas sviestas su žalumynais ir pelėsiniu sūriu
Ingredientai:
- 100 g minkšto sviesto;
- 50 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu, sutrupinto;
- 1 česnako skiltelė, sutrinta (arba keiskite tokiu pat kiekiu kapoto meškinio česnako);
- 1 arbat. šaukšt. kapotų šviežių krapų;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
Nedideliame dubenėlyje kruopščiai išsukite visus ingredientus. Laikykite šaldytuve.
Aštrus sviestas su kalendromis
Ingredientai:
- 100 g minkšto sviesto;
- 1 valg. šaukšt. kapotų šviežių kalendrų;
- 1 arbat. šaukšt. citrinos sulčių (pikantiškesnis skonis bus, jei naudosite žaliąją citriną);
- 0,5 raudonojo čili pipiro, labai smulkiai sukapoto;
- žiupsnis druskos.
Gaminimas:
Nedideliame dubenėlyje kruopščiai išsukite visus ingredientus. Laikykite šaldytuve.