„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Tinklaraštininkė dalinasi vasariško dešrainio su šonine, sūriu ir avokadu receptu

Vasarą maisto mylėtojai ieško būdų, kaip paįvairinti įprastą valgiaraštį, išvengiant ilgo gaminimo proceso, tad dažnai prisimena tokius visame pasaulyje populiarius greitai paruošiamus patiekalus kaip dešrainiai. Šis patiekalas, atsiradęs prieš daugiau nei 100 metų, taip sužavėjo greitojo maisto mėgėjus, kad liepos 23-oji pradėta minėti kaip Tarptautinė dešrainių diena.
Asta Černė ir jos gamintas dešrainis su šonine, čederiu ir avokadais
Asta Černė ir jos gamintas dešrainis su šonine, čederiu ir avokadais / Tinklaraštininkės nuotr.

Pirmasis dešrainis, vokiečio mėsininko atvežtas į Jungtines Amerikos Valstijas, nė iš tolo nepriminė to patiekalo, kuris dabar patiekiamas greitojo maisto restoranuose. Tada dešrainiu buvo vadinama dešrelė, įdėta tarp dviejų duonos riekelių – bandelės pakeitė duoną tik po 30 metų. Dabar dešrainis yra vienas populiariausių greitai paruošiamų patiekalų, o jo skonį papildo įvairūs daržovių ingredientai bei mėgstami padažai.

„Dešrainiai jau nebėra tik pakelės maistas – šviežia bandelė, aukščiausios kokybės dešrelė, daržovės bei sodraus skonio padažas šį patiekalą gali paversti tikra iškylos pažiba“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas UAB „Daumantai LT“ prekės ženklo vadovas Domas Grinkevičius.

Gardžiam patiekalui – tik mėgstami produktai

Maisto tinklaraštininkė Asta Černė, „Saulėta virtuvė“ autorė, prisipažįsta, kad greitasis maistas nėra dažnas svečias jos virtuvėje. Visgi, savo skaitytojus ji visuomet skatina nebijoti eksperimentų bei naujų skonių. Įkvėpta Čikagoje ragautų dešrainių, nusprendė sukurti tokį receptą, kuriuo didžiuodamasi galėtų pavaišinti net didžiausius greitojo maisto gerbėjus.

A.Černė prisipažįsta, kad dešrainiai jai asocijuojasi su vasara, valgymu lauke ir griliu. Jos lengvai paruošiamas dešrainis su šonine, čederiu bei avokadais būtent tai ir primena. Kaip sako tinklaraštininkė, pačios gaminti patiekalai visuomet būna artimiausi širdžiai, tačiau visada reikia vadovautis taisykle – naudoti tik tuos produktus, kurie nepalieka vietos abejonėms.

Tinklaraštininkės nuotr. /Asta Černė
Tinklaraštininkės nuotr. /Asta Černė

„Kad ir kuriame pasaulio krašte dešrainius bevalgytumėte, taisyklė, tikiu, yra labai paprasta – rinkitės tuos produktus, kuriuos tikrai mėgstate: gardžiausias dešreles, mėgstamiausius padažus, skaniausią sūrį, šviežiausias daržoves. Minkštas ir kvapnias bandeles, beje, galite išsikepti ir patys, tik tuomet greitas maistas jau nebebus toks greitas“, – sako A.Černė ir priduria, kad norintiems Tarptautinę dešrainių dieną paminėti skaniai, šis receptas taps puikios vasaros dienos dalimi.

„Saulėtos virtuvės“ dešrainiai su šonine, čederiu ir avokadais

Ingredientai (4 dešrainiams):
(paruošimas: 25 min.)

  • 4 dešrainių bandelės (naminės ar pirktinės);
  • 4 pieniškos arba grill dešrelės;
  • 4 riekelės šoninės;
  • 4 valg. šaukšt. „Daumantų“ pomidorų padažo (jei mėgstate, rinkitės papildytą priedais, pvz., su saulėje džiovintais pomidorais);
  • 4 arbat. šaukšt. Dižono garstyčių;
  • 8 salotos lapai;
  • 2 avokadai;
  • 50 g čederio sūrio;
  • ¼ nedidelio raudonojo svogūno;
  • skrudintos šoninės kubelių;
  • šviežių petražolių.

patiekti:

  • keptų bulvyčių;
  • mėgstamo padažo (pvz., majonezo ir grietinės).

Gaminimas:

1. Pieniškas arba grill dešreles apsukite šoninės juostelėmis. Sutvirtinkite dantų krapštukais, kad kepdama šoninė nenukristų.

2. Dešrainių bandeles ir šonine apsuktas dešreles dėkite ant grotelių virš įkaitusių žarijų ir kepkite, kartkartėmis apversdami, kol bandelės sušils, o dešrelės su šonine – gražiai apskrus. Jei neturite galimybės naudotis kepsnine, bandeles ir dešreles paskrudinti galite iki 210°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje: dešreles kepkite apie 15 minučių, o bandelėms pašildyti užteks vos poros minučių.

3. Pašildytas dešrainių bandeles išilgai įpjaukite tiek, kad galėtumėte patogiai sudėti įdarą.

4. Bandelių vidų ištepkite pomidorų padažu ir garstyčiomis. Į kiekvieną bandelę dėkite po porą salotų lapų, po pusę plonomis riekelėmis supjaustyto avokado. Įdėkite paskrudintą dešrelę su šonine. Viršų apiberkite tarkuotu čederio sūriu (užbertas ant karštos dešrelės jis šiek tiek išsilydys), smulkiai kapotu raudonuoju svogūnu, skrudintos šoninės kubeliais ir šviežiomis kapotomis petražolėmis.

5. Patiekite su keptomis bulvytėmis ir mėgstamu padažu.

Tinklaraštininkės nuotr. /Dešrainis su šonine, čederiu ir avokadais
Tinklaraštininkės nuotr. /Dešrainis su šonine, čederiu ir avokadais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs