Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tinklaraštininkė Valentino dienos vakarienei siūlo gurmanišką trejetuką

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė sako, kad geriausia mylimojo Valentino dienos dovana – skiriamas dėmesys ir kartu praleistas laikas ruošiant gardžią vakarienę. „Pati geriausia meilės išraiška man yra maistas. Juk ne veltui sakoma, kad kelias į širdį – eina per skrandį, todėl geriausias dėmesys yra skanus maistas ir, žinoma, jo ruošimas kartu“, – sako ji.
Trejetukas Valentino vakarienei
Trejetukas Valentino vakarienei / Tinklaraštininkės nuotr.

„Aš esu už tai, kad šventes namuose susikurti turėtume kasdien ir malonumų ieškotume mažiausiose smulkmenose, tačiau tokios progos, kaip Valentino diena, draugystės, sužadėtuvių arba vestuvių metinės suteikia postūmio žengti žingsnį ir savo antrajai pusei parodyti didesnį dėmesį, daugiau laiko praleisti kartu, atsižvelgti į tikrąsias vertybes, įvertinti žmones, kurie yra šalia mūsų, ir jiems padėkoti“, – prekybos tinklo IKI pranešime žiniasklaidai cituojama K.Pišniukaitė-Šimkienė.

Valentino dieną restoraną ji siūlo susikurti namuose ir kviečia išbandyti jos kurtus patiekalus. „Galvodama apie Valentino dienos valgiaraštį norėjau, kad patiekalai primintų ne namų virtuvę, o restoraną, tačiau lygiai taip pat svarbu buvo ir tai, kad nereikėtų pervargti visą dieną sukantis prie puodų. Todėl šiuose patiekaluose susijungia gurmaniškas skonis, instagraminis vaizdas ir gana paprasta, greita gamyba“, – užtikrina maisto tinklaraštininkė.

Sluoksniuotos tešlos tarta su pesto, serano kumpiu ir buratos sūriu

Ingredientai:

  • 1 didesnis sluoksniuotos tešlos lakštas;
  • 3 valg. šaukšt. pesto padažo;
  • 100 g mėgstamo fermentinio sūrio;
  • 1 kiaušinis;
  • 1 rutuliukas buratos sūrio;
  • 70 g serano kumpio;
  • keli saulėje džiovinti pomidorai;
  • sauja vyšninių pomidorų;
  • balzaminio kremo;
  • šviežiai grūstų juodųjų pipirų;
  • šviežio baziliko lapelių.

Gaminimas:

1. Pirmiausiai sluoksniuotos tešlos lakšto vidurį pabadome šakute. Paliekame nepabadytą kraštelį – taip padarius tešlos kraštas iškils šiek tiek daugiau nei vidurys.

2. Ant sluoksniuotos tešlos tepame pesto padažo, dedame tarkuoto sūrio, kraštelį aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

3. Tuomet ant iškepusio pyrago dedame suplėšytos buratos, serano kumpio, saulėje džiovintų pomidorų gabalėlių, vyšninių pomidorų. Pyragą pabarstome šviežiai grūstais juodaisiais pipirais, apšlakstome balzaminiu kremu ir pabarstome šviežio baziliko lapeliais.

Tinklaraštininkės nuotr. / Sluoksniuotos tešlos tarta su pesto, serano kumpiu ir buratos sūriu
Tinklaraštininkės nuotr. / Sluoksniuotos tešlos tarta su pesto, serano kumpiu ir buratos sūriu

Rizotas su krevetėmis

Ingredientai:

  • 3 valg. šaukšt. sviesto;
  • 1 svogūnas (jo galite nedėti, jeigu nemėgstate);
  • 3 skiltelės česnako;
  • 1 stiklinė (250 ml) „Arborio“ ryžių;
  • 3 stiklinės vištienos sultinio;
  • druskos;
  • pipirų;
  • sauja tarkuoto parmezano sūrio;
  • petražolių;
  • 250 g tigrinių krevečių;
  • 1 valg. šaukšt. sviesto;
  • 2 skiltelės česnako.

Gaminimas:

1. Pirmiausiai į keptuvę dedame 2 šaukštus sviesto. Kai jis išsilydo ir įkaista, dedame kubeliais smulkintą svogūną ir kepiname kelias minutes. Beriame smulkintą česnaką, kepiname dar minutę. Suberiame ryžius, išmaišome, kepiname kelias minutes.

2. Pilame 1/2 stiklinės sultinio, išmaišome ir kaitiname tol, kol skysčio nelieka. Taip kartojame pildami po pusę stiklinės sultinio, kol sunaudojame visą. Svarbu žinoti tai, kad ruošiant rizotą negalima supilti viso sultinio iškart, tai reikia daryti palaipsniui. Gamindami tokiu būdu užtruksite maždaug 20 minučių.

3. Prie paruoštų ryžių dedame 1 šaukštą sviesto ir tarkuotą parmezaną, išmaišome. Paragaujame ir dedame pagal skonį druskos ir pipirų.

4. Ruošiame krevetes: keptuvėje įkaitiname sviestą, dedame smulkintą česnaką ir pakaitiname minutę. Sudedame krevetes, kepame 2-3 minutes. Pabarstome druska ir pipirais.

5. Galiausiai keptas krevetes sumaišome su paruoštais ryžiais. Patiekiant pabarstome smulkintomis petražolėmis.

Tinklaraštininkės nuotr. /Rizotas su krevetėmis
Tinklaraštininkės nuotr. /Rizotas su krevetėmis

Braunis su braškėmis

Ingredientai:

  • 60 g kvietinių miltų;
  • 60 g speltų miltų;
  • žiupsnelis druskos;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 170 g sviesto;
  • 200 g juodojo šokolado;
  • 2 valg. šaukšt. kakavos;
  • 130 g cukraus;
  • 3 kiaušiniai;
  • 3 valg. šaukšt. braškių uogienės;
  • kelios šviežios braškės.

Gaminimas:

1. Pirmiausiai, dubenyje sumaišome miltus, druską ir kepimo miltelius. Sviestą supjaustome gabalėliais, šokoladą sukapojame. Atidedame saujelę kapoto šokolado viršaus puošimui.

2. Toliau tirpiname gabalėliais pjaustytą sviestą ir šokoladą: į puodą įpilame vandens ir uždedame virti. Ant puodo „pasodiname“ dubenėlį, kuriame tirpinsime produktus. Sviestas ir šokoladas pradeda tirpti kai vanduo puode užverda ir kyla garai, nuo kurių karščio lydosi produktai. Labai svarbu, kad dubenėlis, kuriame juos lydome, nesiliestų su verdančiu vandeniu. Tirpiname sviestą su šokoladu nuolat maišydami kol viskas pilnai ištirpsta.

3. Tuomet ištirpusią masę perpilame į didesnį dubenį. Suberiame cukrų, įmušame kiaušinius ir gerai išplakame. Į paruoštą masę suberiame miltų mišinį ir išmaišome.

4. Masę dedame į kepimo popieriumi išklotą formą, viršų aptepame uogiene, pabarstome kapotu šokoladu, įspaudžiame braškių griežinėlius ir kepame iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 40 min. Prieš pjaustant atvėsiname.

Tinklaraštininkės nuotr. /Braunis su braškėmis
Tinklaraštininkės nuotr. /Braunis su braškėmis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų