„Neseniai atradome nerealaus sūrio pyrago su uogomis receptą. Tiksliau, jį atrado ir pagamino pats Adomas. Ir vėl. Pažadu – nenusivilsit, – intrigavo I.Žuolytė. – Todėl nepamirškite kur nors išsisaugoti šį „DVARO“ produktų pagrindu sukurtą receptą.“
Adomo sūrio pyragas su uogomis
Ingredientai pagrindui:
- 180 g forminių sausainių
- 80 g „DVARO“ sviesto
Ingredientai viršui:
- 170 g cukraus
- 800 g maskarponės sūrio
- 100 g „DVARO“ grietinėlės
- 1 kiaušinis
- 3 arb. š. krakmolo
- 2 arb. š. vanilinio cukraus
- Ingredientai padažui:
- 300 g mėlynių ar kitų mėgstamų uogų
- 120 ml vandens
- 80 g cukraus
- 2 valg. š. kukurūzų krakmolo
- 1 arb. š. vanilinio cukraus
- 1 valg. š. citrinos sulčių
Gaminimas:
- Elektriniu smulkintuvu smulkiai sutrupiname sausainius.
- Sviestą ištirpiname ir sumaišome su sutrupintais sausainiais.
- Kepimo formą išklojame popieriumi ir suberiame sausainių masę. Stipriai spausdami rankomis arba šaukštu suformuojame pyrago pagrindą.
- Dedame kepti į iki 180°C įkaitintą orkaitę apie 10 min. (kol lengvai paruduoja). Išimame iš orkaitės ir leidžiame atvėsti.
- Dubenyje cukrų sumaišome su krakmolu. Sudedame maskarponės sūrį ir maišome, kol masė tampa vientisa.
- Į sūrio masę dedame grietinėlę, kiaušinį, vanilinį cukrų ir vėl išmaišome.
- Sūrio masę pilame ant sausainių pagrindo.
- Kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Tol, kol viršus lengvai paruduoja.
- Iškepusiam pyragui leidžiame visiškai atvėsti, kad sutvirtėtų. O dar geriau – per naktį palaikyti šaldytuve.
- Pyragą galima patiekti su uogų padažu. Jį ruošiame taip: puode sumaišome šaldytas mėlynes ar vyšnias, vandenį, cukrų ir citrinos sultis. Maišant užviriname. Lėtai įmaišome kukurūzų krakmolą, išplaktą su 3 šaukštais šalto vandens. Maišant kaitiname ant vidutinės ugnies, kol padažas sutirštėja. Įmaišome vanilinį cukrų. Dar galima įtarkuoti citrinos žievelės.
- Padažą atvėsiname ir pilame ant pyrago.
Skanaus!