Tinklaraštininkės I.Žuolytės vyras stebina kulinariniais atradimais: Adomo sūrio pyragas tikrai nenuvils

Nuo mažumės pažįstami tinklaraštininkė Inga Žuolytė ir jos sutuoktinis Adomas Mikalauskas socialiniuose tinkluose noriai dalijasi gražiausiomis savo gyvenimo akimirkomis. Savo sekėjams I.Žuolytė atskleidė dar vieną A.Mikalausko pomėgį. Pasirodo, kad jis geba meistriškai kepti pyragus.
Tinklaraštininkės I.Žuolytės vyras stebina kulinariniais atradimais: Adomo sūrio pyragas tikrai nenuvils (video stop kadras)
Tinklaraštininkės I.Žuolytės vyras stebina kulinariniais atradimais: Adomo sūrio pyragas tikrai nenuvils (video stop kadras) / Asmeninio archyvo nuotr.

„Neseniai atradome nerealaus sūrio pyrago su uogomis receptą. Tiksliau, jį atrado ir pagamino pats Adomas. Ir vėl. Pažadu – nenusivilsit, – intrigavo I.Žuolytė. – Todėl nepamirškite kur nors išsisaugoti šį „DVARO“ produktų pagrindu sukurtą receptą.“

VIDEO: Tinklaraštininkės I.Žuolytės vyras stebina kulinariniais atradimais: Adomo sūrio pyragas tikrai nenuvils

Adomo sūrio pyragas su uogomis

Ingredientai pagrindui:

  • 180 g forminių sausainių
  • 80 g „DVARO“ sviesto

Ingredientai viršui:

  • 170 g cukraus
  • 800 g maskarponės sūrio
  • 100 g „DVARO“ grietinėlės
  • 1 kiaušinis
  • 3 arb. š. krakmolo
  • 2 arb. š. vanilinio cukraus
  • Ingredientai padažui:
  • 300 g mėlynių ar kitų mėgstamų uogų
  • 120 ml vandens
  • 80 g cukraus
  • 2 valg. š. kukurūzų krakmolo
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus
  • 1 valg. š. citrinos sulčių

Gaminimas:

  1. Elektriniu smulkintuvu smulkiai sutrupiname sausainius.
  2. Sviestą ištirpiname ir sumaišome su sutrupintais sausainiais.
  3. Kepimo formą išklojame popieriumi ir suberiame sausainių masę. Stipriai spausdami rankomis arba šaukštu suformuojame pyrago pagrindą.
  4. Dedame kepti į iki 180°C įkaitintą orkaitę apie 10 min. (kol lengvai paruduoja). Išimame iš orkaitės ir leidžiame atvėsti.
  5. Dubenyje cukrų sumaišome su krakmolu. Sudedame maskarponės sūrį ir maišome, kol masė tampa vientisa.
  6. Į sūrio masę dedame grietinėlę, kiaušinį, vanilinį cukrų ir vėl išmaišome.
  7. Sūrio masę pilame ant sausainių pagrindo.
  8. Kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Tol, kol viršus lengvai paruduoja.
  9. Iškepusiam pyragui leidžiame visiškai atvėsti, kad sutvirtėtų. O dar geriau – per naktį palaikyti šaldytuve.
  10. Pyragą galima patiekti su uogų padažu. Jį ruošiame taip: puode sumaišome šaldytas mėlynes ar vyšnias, vandenį, cukrų ir citrinos sultis. Maišant užviriname. Lėtai įmaišome kukurūzų krakmolą, išplaktą su 3 šaukštais šalto vandens. Maišant kaitiname ant vidutinės ugnies, kol padažas sutirštėja. Įmaišome vanilinį cukrų. Dar galima įtarkuoti citrinos žievelės.
  11. Padažą atvėsiname ir pilame ant pyrago.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų