Tinklaraštininkės Simonos Cymbaliukaitės taupymo planas: daugiau gaminti namuose, o apsiperkant nepraeiti pro akcijas

Pakilus kainoms daugelis pastebime, kad keičiame savo apsipirkimo įpročius: į parduotuvę einame su pirkinių sąrašu, apsirūpiname maistu kelioms dienoms ar savaitei, ar užsukame dažniau, bet gerai žinodami ko reikia tai dienai. Tinklaraštininkė Simona Cymbaliukaitė siekia dar ir kuo mažiau laiko sugaišti apsipirkinėdama: mano, kad tam padėtų ir produktų sąrašas, sudarytas pagal parduotuvės skyrius: tada nereikėtų ko nors ieškant klaidžioti. Be to, tinklaraštininkė atidžiau seka akcijas, kurių Rimi kas savaitę būna iki 3000, o „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva primena, kad prekybos tinklas visoje Lietuvoje sumažino daugiau nei 300 pirkėjų mėgstamų produktų įprastas kainas, kad kasdien galėtų apsipirkti gera kaina.
Trupininis pyragas su uogomis
Trupininis pyragas su uogomis / Asmeninio archyvo nuotr.

Taupymo įpročiai, padedantys efektyviai apsipirkti

Simona Cymbaliukaitė patvirtina žinomą taisyklę, kad į prekybos centrą geriau važiuoti ne tuščiu skrandžiu, o prieš vykstant susidaryti produktų sąrašą ir pasistengti nuo jo nenukrypti. „Patyriau, kad tikrai sutaupyti galima gerai susiplanavus savaitės meniu ir perkant tik tuos produktus, kuriuos žinai, kur panaudosi. Visada stengiuosi atkreipti dėmesį į kainos ir kokybės santykį bei ekologijos, tvarumo aspektą. Tad dar vienas geras būdas sutaupyti – nepraeiti pro besibaigiančių galioti produktų skyrių“, – sako maisto tinklaraštininkė.

Taip pat, vietoje dažnų apsilankymų parduotuvėje, Simona stengiasi apsipirkinėti rečiau ir ilgesniam laikotarpiui. „Be to, visai neseniai sugalvojau savo produktų sąrašą suskirstyti pagal parduotuvės skyrius: tuomet nereikia klaidžioti, ieškant kurio nors pirkinio“, – kaip sutaupyti laiko pataria S.Cymbaliukaitė.

Asmeninio archyvo nuotr./Simona Cymbaliukaite
Asmeninio archyvo nuotr./Simona Cymbaliukaite

Stenkimės būti atsakingais vartotojais

Visiems pasitaiko atvejų, kai ko nors nusiperkame per daug. Tokiu atveju svarbu šaldytuve pamatyti besibaigiančio galiojimo produktus ir juos operatyviai sunaudoti arba užšaldyti. Simona sako, kad nieko baisaus, jei surūgsta pienas – su juo iškepa puikius purius blynus, o duoną užšaldo. „Tam, kad nereikėtų sudžiūvusios ar supelijusios išmesti, duoną supjaustau riekelėmis ir dedu į šaldiklį. Šiuo įpročiu „užkrėčiau“ ir mamą, tad mūsų šaldiklyje beveik visada galima rasti šaldytos duonos. Beje, atšildyta ji nepraranda nei skonio, nei tekstūros. Užšaldau ir sviestą, ir daržoves, kartais net tešlą desertams, kuriuos planuoju po to kepti orkaitėje. Be to, stengiuosi sunaudoti daugelio išmetamus brokolių stiebus ar morkų lapus“, – dalijasi patirtimi Simona.

Kartais pamatę įdomesnį vaisių ar daržovę, nusiperkame juos iš smalsumo, o paskui nežinome, kur panaudoti. Simona pataria rinktis produktus jau žinant, ką iš jų gaminsite, be to, prisiminti, ko ir kiek turite namuose: „Stengiuosi nepirkti ingredientų, su kuriais dar nežinau, ką darysiu. Siekiu, kad neperdirbti produktai sudarytų bent 80 proc. mano produktų krepšelio: iš jų galiu namie maistą pasigaminti pati. Taip pat apsipirkinėdama bandau prisiminti, ko praėjusią savaitę pritrūko (gal, pavyzdžiui, pomidorų pastos, kurią norėjau įtraukti į kelis receptus), o kuriuos produktus sunkiai prisiverčiau suvalgyti (gal kokį nors egzotišką padažą) ar nesugalvojau, ką su jais gaminti.“

Nors padidėjusios maisto produktų kainos nestipriai paveikė Simonos apsipirkimo įpročius – ji perka tuos pačius produktus, kaip ir anksčiau, tačiau dažniau atsisako įvairių užkandžių: „Itin mėgau baltyminius batonėlius, bet dabar jų privengiu, o išsikepti sausainių ar pasigaminti „kimchi“ galiu ir pati. Tiesa, pradėjau daugiau dėmesio kreipti ir į nuolaidas bei akcijas, tad reguliarios sumažintos prekių kainos suteikia stabilumo planuojant pirkinių krepšelį bei asmeninius finansus.“

Apsipirkti patogiausia viename prekybos centre

Pekybos tinklo „Rimi“ atlikta pirkėjų apklausa parodė, kad žmonės linkę lyginti maisto produktų kainas skirtinguose prekybos tinkluose, tad, ieškodami pigesnių, dažnai apsiperka keliose parduotuvėse. „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva teigia, kad prekybos tinklas, visoje Lietuvoje sumažinęs daugiau kaip 300 pirkėjų mėgstamų produktų kainas iki bene žemiausių rinkoje, atliepia žmonių norą sutaupyti ir greitai bei patogiai apsipirkti.

„Atlikta apklausa parodė, kad 40 proc. pirkėjų stebi kainas skirtinguose prekybos centruose. Nuo šiol pirkėjams nebereikės to daryti – prekybos tinklo „Rimi“ pristatoma kampanija leis mėgstamas prekes už patrauklią kainą įsigyti vienoje vietoje. Taigi, nebereikės rinktis tarp keleto skirtingų prekybos vietų, norint susirinkti savo kasdienį produktų krepšelį, užteks vos vieno apsilankymo „Rimi“ fizinėje parduotuvėje arba užsakymo suformavimo elektroninėje erdvėje“, – pažymi komercijos operacijų vadovė.

Sumažintos įvairių prekių, kurių gali prireikti kasdieniniam gyvenimui, kainos: šviežios mėsos ir jos gaminių, žuvies produktų, pieno, grietinės, jogurtų, sūrio produktų ir sūrio gaminių. Taip pat duonos, kruopų, makaronų, kosmetikos, buities ir kitų kasdienio apsipirkimo prekių. „Šios prekės prekybos tinklo parduotuvėse ir elektroninėje „Rimi.lt“ parduotuvėje bus žymimos specialiu euro ženklu. Mums labai svarbus pirkėjų noras sutaupyti ir apsipirkimo patirties kokybė, tad imamės visų priemonių, jog jį palengvintume“, – pažymi O.Suchočeva.

Maisto tinklaraštininkė Simona Cymbaliukaitė dalijasi savo mėgstamo pyrago receptu:

Trupininis pyragas su uogomis už 3 eurus

Pyragui* reikės:

  • 1/3 puodelio viso grūdo avižinių dribsnių – viso grūdo avižiniai dribsniai „Rimi Basic“ 0.39€ /400g;
  • 1 šaukšto kvietinių miltų – kvietiniai miltai „Rimi“ 405D 1,16 €/1kg;
  • 3 šaukštų sviesto – sviestas „Rimi Basic“ 1,49 €/180g;
  • 1 šaukšto rudojo cukraus;
  • 1 šaukšto medaus;
  • poros saujų bet kokių norimų uogų;
  • šiek tiek citrinos sulčių;
  • šiek tiek cinamono ir druskos.

Kaip gaminti:

  1. Sumaišykite avižas su miltais, cukrumi, cinamonu ir žiupsniu druskos.
  2. Įmaišykite lydyto sviesto.
  3. Į kepimo formą suberkite uogas su medumi, išspauskite šiek tiek citrinos sulčių.
  4. Užbarstykite avižų masės.
  5. Kepkite 180 laipsnių C orkaitėje apie 20–25 minučių.

Skanaus!

*Šios produktų kainos užfiksuotos gegužės 4 d. e. parduotuvėje „Rimi.lt“.

Daugiau su „Rimi“ projektu susijusių testų, straipsnių bei video turinio rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų